• تماس  
  • خانه 

ان‌شاءالله در بیست‌ودوّم بهمن، ملّت ایران نشان خواهد داد که کسی که ملّت ایران را بخواهد تحقیر کند، با ضربه‌ی متقابل ملّت ایران مواجه خواهد شد.

20 بهمن 1393 توسط محمدی هنزئی

بسم‌الله‌الرّحمن‌الرّحیم‌(۱)
خوشامد عرض میکنم به برادران عزیز، مسئولان مشاغل بسیار حسّاس در بخش مهمّی از نیروهای مسلّح، یعنی نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی و پدافند. و این روز را که در واقع روز نیروی هوایی است، به همه‌ی شما، به همه‌ی کارکنان نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و پدافند و به خانواده‌های شما تبریک عرض میکنم. از گروه سرود هم به‌خاطر اجرای خوبشان تشکّر میکنیم.
مسئله‌ی نوزدهم بهمن که شما هر سال این روز را گرامی میدارید، فراتر از یادآوریِ یک خاطره‌ی شیرین است؛ بله، خاطره‌ی مهمّی است، خاطره‌ی شیرینی است و جا دارد که این‌گونه خاطرات را انسان نگه دارد لکن قضیه از این فراتر است. حادثه‌ی نوزدهم بهمن، یک مضمون پرمغز و ماندگار است؛ یعنی این حادثه‌ای که اتّفاق افتاد و جوانهای نیروی هواییِ نظام پادشاهی پا شدند، آمدند با امام بیعت کردند، با آن وضوح، با آن شجاعت - که من حاضر بودم در آن مراسم؛ برخی از اینها، کارتهای شناسایی‌شان را بالای دست گرفته بودند و نشان میدادند - این یک معنایی دارد، یک مضمونی دارد، که آن مضمون را باید حفظ کرد؛ [ این‌] یک وظیفه‌ی انقلابی است. آن مضمون چیست؟ آن این است که انقلاب، یک سخن حق و پرجاذبه‌ای بود که توانست دلها را - دلهای بی‌غرض و مرض را، دلهای آگاه و روشن را - در هر نقطه‌ای از کشور که بودند به سمت خود جذب کند؛ حتّی در جایی مثل نیروی هوایی ارتش پادشاهی که نورچشمی و سوگلیِ دستگاه‌های حاکم آن روز، بلکه سوگلیِ آمریکا بود. با نیروی هواییِ ارتش، آن روز مثل یک سوگلی رفتار میشد؛ هم آمریکایی‌ها، هم عوامل آنها در کشورمان - که متأسّفانه در رأس امور قرار داشتند و حکومت دست آنها بود - این‌جوری با نیروی هوایی رفتار میکردند و برخورد میکردند. آن‌وقت همین نیروی هوایی، تحت تأثیر جاذبه‌ی حقیقت انقلاب، آن‌چنان به هیجان آمد که یک چنین کار بزرگی را انجام داد؛ یعنی در روز روشن، جلوی چشم این همه مأمور و در معرض تهدیدهای گوناگونی که آن روز وجود داشت، بلند شدند آمدند با امام در خیابان «ایران» بیعت کردند، سرود خواندند، ایستادند و کارتهای شناسایی‌شان را سرِ دستشان گرفتند. آن مضمون مهمّ این حادثه این است؛ جاذبه‌ی عجیب انقلاب، و آن حقیقتی که در درون انقلاب نهفته بود که دلها را به سمت خودش جذب میکرد؛ این را ما بایستی بشناسیم، بدانیم و حفظ کنیم.
علاوه بر کشور، در دنیا هم همین اتّفاق افتاد. خب، این انقلاب، این توانایی را داشت که به تمام زوایای کشور نفوذ کند و حضور پیدا کند، یعنی مثلا فرض کنید نه فقط در شهرها، در روستاها هم مردم بلند میشدند و از نقطه‌ای به نقطه‌ی دیگر میرفتند و شعار میدادند؛ شعار به نفع امام و انقلاب، و علیه رژیم مستبد و دیکتاتور؛ این‌جور همه‌ی ملّت به پا خاستند. علاوه‌ی بر این، در سطح جهان هم همین اتّفاق افتاد - البتّه با نوعی تدریج - یعنی در همه‌جای دنیا؛ در آسیا، در اعماق آفریقا، حتّی در آمریکای لاتین ملّتها از اینکه یک ملّتی پیدا شده است که این شجاعت را، این دلیری را دارد که در مقابل آمریکا بِایستد و زورگویی آمریکا را علنا رد بکند، به هیجان می‌آمدند. خیلی‌ها با زحمت رادیوهای ایران را میگرفتند. من دیدم کسانی را که در کشورهای عربی بودند، و از بس رادیوی فارسی ایران را گوش کرده بودند، فارسی یاد گرفته بودند. این جاذبه است؛ جاذبه‌ی انقلاب است که دلها را - توده‌های مردم را، روشنفکران را، جوانان را، دانشگاهیان را - در همه‌جای دنیایی که تحت تأثیر شدید تبلیغات دشمن قرار نداشت، توانست به خودش جذب کند؛ این اتّفاق در همه‌جا افتاد. اینکه ببینند یک ملّتی در مقابل زورگویی می‌ایستد، ملّتهایی را که خودشان در چالش زورگویی‌های آمریکا و قدرتهای غربی بودند، به هیجان می‌آورْد؛ اینها را طرف‌دار میکرد؛ علاقه‌مند میکرد. این در همه جای - باید گفت - دنیای استضعاف؛ در آفریقا، در آسیا، در نقاط دوردست، در آمریکای لاتین، در همه جا تقریبا عمومیت داشت. این را ما کاملا مطّلع شدیم؛ افراد زیادی میرفتند، می‌آمدند و تأثیر انقلاب و تأثیر نام امام را انسان بروشنی مشاهده میکرد.
خب، نقطه‌ی مقابل چه بود؟ نقطه‌ی مقابل، آن قدرتهایی بودند که این حرکت عظیم علیه آنها بود؛ در رأس آنها، دولت ایالات متّحده‌ی آمریکا. اینها از اینکه یک چنین حرکت عظیم و رو به گسترشی، همه‌ی ملّتهای تحت نفوذ اینها را دارد فرا میگیرد، بشدّت برآشفته و متوحّش بودند و وادار به عکس‌العمل شدند و عکس‌العمل‌های تند نشان دادند. اوّلین علاجی هم که به ذهنشان رسید، این بود که کانون را خاموش کنند؛ آن مرکزی، آن کانونی را که همه‌ی این هیجانها از آنجا برمیخیزد، این را خاموش کنند تا به‌طور طبیعی در جاهای دیگر، مسئله از بین برود. لذا هرچه توانستند فشار آوردند.
دشمنیِ آمریکا با جمهوری اسلامی از روز اوّل شروع شد؛ این را جوانها بدانند. هرچه توانستند انجام دادند؛ یعنی واقعا هیچ کاری که یک دولتی مثل آمریکا بتواند با یک ملّتی، با یک کشوری بکند از لحاظ نظامی، از لحاظ اقتصادی، از لحاظ امنیتی، از لحاظ ارتباطات فرهنگی وجود ندارد که نکرده باشد؛ هر کاری توانسته‌اند تا امروز انجام داده‌اند. دشمنیِ آنها با «انقلاب» بود و هست؛ دشمنیِ آنها با مردمی است که این انقلاب را پذیرفته‌اند و قبول کرده‌اند. این غلط است که بعضی این‌جور وانمود کنند که دشمنیِ آمریکا و رژیم مستکبر با اشخاص است - با امام دشمن بودند یا امروز با علی خامنه‌ای دشمنند - این‌جور نیست؛ دشمنیِ آنها با اصل این مفهوم است، با اصل این حرکت است، با اصل این جهت‌گیریِ توأم با ایستادگی و استقلال‌طلبی و عزّت‌طلبی است و با ملّتی که اینها را پذیرفته است و دارد عمل میکند؛ دشمنی با اینها است. و این دشمنی، آن روز بوده است، امروز هم هست و ادامه دارد. ملّتی که پای این حرف ایستاد در طول این سالهای متمادی و مشکلات آن را تحمّل کرد، برایشان مبغوض است. بعضی از سیاستمداران آمریکایی خطا کردند و در لفظ هم همین را گفتند؛ در این چند سال گذشته از دهنشان در رفت، تصریح کردند که با ملّت ایران دشمنند؛ با ملّت ایران مخالفند؛ امروز هم هر حرکتی از سوی آمریکایی‌ها و هم‌پیمانانشان و همراهانشان انجام میگیرد، برای به زانو درآوردن ملّت ایران است؛ برای تحقیر ملّت ایران است.
البتّه دچار خطایند؛ دچار اشتباه در تحلیلند؛ این یک واقعیتی است که آمریکایی‌ها در تحلیل حوادث این منطقه و به‌طور خاص تحلیل حوادث کشور عزیز ما دچار خطایند؛ دچار اشتباه‌های راهبردی هستند؛ همین خطاها هم هست که به آنها دارد مرتّبا صدمه میزند، ضربه میزند و ناکامشان میکند؛ خطای محاسباتی دارند.
[ یک‌] مسئول آمریکایی(۲) همین چند روز قبل از این میگوید که ایرانی‌ها گیر افتاده‌اند؛ ایرانی‌ها در قضایای هسته‌ای، با دستِ بسته پشت میز مذاکره حاضر میشوند. خب، این خطای محاسباتی است؛ ایرانی‌ها گیر نیفتاده‌اند، حالا شما در بیست ودوّم بهمن ان‌شاءالله خواهید دید ملّت ایران چه خواهد کرد و چه حضوری خواهد داشت؛ آن‌وقت معلوم میشود که آیا دست ملّت ایران بسته است؟ دست ملّت ایران بسته نیست و این را در عمل نشان داده‌است و بعد از این هم نشان خواهد داد؛ مسئولین هم همین‌جور؛ مسئولین کشور هم ان‌شاءالله با ابتکارات خودشان، با شجاعت خودشان نشان خواهند داد که دست ملّت ایران بسته نیست. او تصوّر میکند که ایران را در سه‌کنج گیر انداخته! میگوید پشت ایرانی‌ها به دیوار رسیده است! نه آقا، اشتباه میکنید! شما هستید که دچار مشکلید. همه‌ی واقعیتهای منطقه‌ی ما نشان‌دهنده‌ی این است که آمریکا در اهداف خود در این منطقه و در بیرون این منطقه شکست خورده است. آمریکا در سوریه شکست خورد، آمریکا در عراق شکست خورد، آمریکا در لبنان شکست خورد، آمریکا در قضیه‌ی فلسطین شکست خورده است، آمریکا در غزّه شکست خورده است، آمریکا در تسلّط بر مسائل افغانستان و پاکستان شکست خورده است، در بین آن ملّتها منفور است؛ در خارج از این منطقه هم همین‌طور است؛ آمریکا در اوکراین شکست خورده است؛ شما هستید که دچار شکست شدید؛ سالهای متمادی است شکست پشتِ سرِ شکست!
جمهوری اسلامی پیش رفته است. امروز جمهوری اسلامی با نظام جمهوری اسلامی در ۳۵ سال قبل، قابل مقایسه نیست. تراکم تجربه‌ها، تراکم کارها، پیشرفتهای فراوان، نفوذ عظیم منطقه‌ای، رسوخ مبانی انقلاب در اعماق دلهای جوانان این کشور؛ اینها چیزهای کوچکی است؟ این حوادث وجود دارد؛ اینها حقایقی است.
در مورد مسائل گوناگون دچار همین خطای محاسباتی هستند. به فضل پروردگار، با همّت مردم، با همّت شما جوانها در همه جای کشور، در همه‌ی بخشهای گوناگون دیگر هم شبیه همین فعّالیتهایی که فرمانده‌ی محترم الان گفت که در نیروی هوایی انجام گرفته است، در یک سطح وسیعی، در همه‌ی دستگاه‌های کشور در حال انجام است؛ آن هم در حال تحریم، آن هم درحالی‌که دشمنان تحریم کرده‌اند؛ ما در علوم پیشرفت داریم، در فنّاوری پیشرفت داریم، در مسائل گوناگون اجتماعی پیشرفت داریم، در مسائل گوناگون بین‌المللی پیشرفت داریم؛ تجربیات گوناگون، پی‌درپی برای جمهوری اسلامی یک ذخیره‌ی ارزشمند دارد به‌وجود می‌آورد. ما داریم جلو میرویم و پیشرفت میکنیم، علی‌رغم دشمن، به کوری چشم دشمن؛ آنها هستند که نتوانستند. آنها میخواستند این ریشه را قلع و قمع کنند، آنها حاضر نبودند نظام جمهوری اسلامی را تحمّل کنند [امّا] امروز مجبورند نظام جمهوری اسلامی را تحمّل کنند. در مسائل گوناگون هم با طرق مختلف سیاسی، امنیتی، اقتصادی، فرهنگی - انواع و اقسام ترفندها - هر ضربه‌ای که بتوانند وارد میکنند لکن بی نتیجه است؛ جمهوری اسلامی، با قدرت در حال پیشرفت کردن است.
حالا آنها مسئله‌ی هسته‌ای را به‌عنوان یک نمونه‌ای در دست گرفته‌اند و این‌جور وانمود میکنند که جمهوری اسلامی در قضیه‌ی هسته‌ای درمانده است؛ قضیه این‌جور نیست.
من همین جا این را بگویم: اوّلا بنده با توافقی که بتواند انجام بگیرد موافقم؛ البتّه توافق بد نه. آمریکایی‌ها مکرّر تکرار میکنند و میگویند «ما معتقدیم که توافق نکردن، بهتر از توافق بد کردن است»؛ بله، ما هم همین عقیده را داریم؛ ما هم معتقدیم که توافق نکردن، بهتر است از توافق بد، توافقی که به ضرر منافع ملّی است، توافقی که موجب تحقیر ملّت بزرگ و با عظمت ایران است.
ثانیا این را هم همه بدانند: مسئولین ما و هیئت مذاکره‌[ کننده‌ی‌] ما و دولت ما همه‌ی تلاششان را دارند میکنند که حربه‌ی تحریم را از دست دشمن خارج کنند.
تلاش آنها برای این است که حربه‌ی تحریم را از دست این دشمن غدّار بیرون بیاورند. البتّه اگر توانستند چه بهتر [امّا ]اگر نتوانستند همه بدانند، هم دشمنان ما بدانند، هم دوستان ما در دنیا بدانند، در داخل راهکارهای فراوانی وجود دارد که حربه‌ی دشمن را کند میکند. این‌جور نیست که تصوّر کنیم حربه‌ی تحریم، بلاشک یک حربه‌ی کاری است؛ نخیر، ما اگر همّت کنیم، ما اگر به داشته‌های خودمان درست توجّه کنیم - که خب این روحیه بحمدالله هست - میتوان حربه‌ی تحریم را کند کرد، ولو از دست دشمن نتوان خارج کرد.
ثالثا در این قضیه، یک نکته‌ی خوبی را رئیس‌جمهور محترم، چندی پیش در یک سخنرانی‌ای برزبان آوردند و آن اینکه مذاکره معنایش این است که دو طرف سعی کنند به نقطه‌ی مشترک برسند؛(۳) خب این معنایش این است که یک‌طرف نخواهد همه‌ی آنچه را مورد علاقه‌ی او و مورد توقّع اواست تحقّق پیدا کند. آمریکایی‌ها این‌جورند. آمریکایی‌ها و چند کشور اروپایی - که مثل بچّه دنبال آمریکا در حرکتند و واقعا اشتباه هم دارند میکنند، دچار یک اشتباه راهبردی هستند این کشورهای اروپایی تابع آمریکا - با پرتوقّعیِ تمام، حرفشان این است که همان‌چه آنها میخواهند، با همان خصوصیات که آنها میخواهند بایستی تحقّق پیدا کند؛ خب این غلط است، این راه مذاکره نیست. طرف ایرانی، برخی از کارهایی که میتوانست او را به توافق نزدیک کند انجام داده است. کارهای متعدّدی را انجام داده: گسترش و توسعه‌ی ماشین‌های غنی‌سازی را متوقّف کرده، خب این را لازم دانستند که یک برهه‌ای متوقّف کنند؛ تولید اورانیوم بیست درصد را - که یک کار بسیار بزرگی است رسیدن به دانش و فنّاوری بیست درصد، کار بسیار بزرگی بود؛ این را کسانی که اهل فنّند میدانند که رسیدن از پنج درصد به بیست درصد، اهمّیتش خیلی بیشتر است از رسیدن از بیست درصد به بالا؛ این کار بزرگ را جوانان ما و فنّاوران متعهّد ما انجام دادند - متوقّف کردند، اقتضای مذاکره این بود که متوقّف بکنند؛ کارخانه‌ی اراک را که یکی از کارهای بسیار بزرگ و مهمّ فنّاوری و یک هنر بزرگ فنّاوری است، فعلا متوقّف کرده‌اند؛ فردو را که یکی از برترین ابتکارهایی است که نیروهای ما و عناصر داخلی ما آن را برای امنیت دستگاه‌های سانتریفیوژ ما توانستند تأمین بکنند و تضمین بکنند، فعلا متوقّف کرده‌اند. این همه کارهای بزرگ انجام داده‌اند، طرف ایرانی بنابراین منطقی عمل کرده است، طبق منطق مذاکره عمل کرده است؛ طرف مقابل زیاده‌خواهی میکند، پررویی میکند، باج‌خواهی میکند؛ خب مسئولین ما اگر چنانچه در این زمینه‌ها ایستادگی نشان بدهند، حق با آنها است، کسی نباید آنها را ملامت بکند، باید ایستادگی به خرج بدهند و دارند به خرج میدهند، ایستادگی به‌خرج میدهند. یعنی جمهوری اسلامی از آغاز و در مسائل گوناگون، با منطق حرکت کرد؛ ما در جنگ تحمیلی، منطق را مبنای کار خودمان قرار دادیم؛ در قبول قطعنامه، منطقی عمل کردیم؛ در قضایای گوناگونی که بعد از جنگ تا امروز وجود داشته است، همه جا بر اساس منطق و استدلال عمل کردیم؛ هیچ کجا جمهوری اسلامی بی‌منطقی نشان نداده است؛ در این قضیه هم با منطق دارد حرکت میکند. منتها طرف مقابل منطق سرش نمیشود؛ طرف مقابل هم به بی‌منطقیِ با تکیه‌ی بر زور - خود آنها هم میگویند که ما توانسته‌ایم ایران را وادار کنیم که دستگاه‌های هسته‌ای را گسترش ندهد، فلان چیز را متوقّف کند، فلان چیز را تعطیل کند؛ راست میگویند، این کارها را جمهوری اسلامی بر طبق منطق مذاکرات انجام داده است - اقرار میکند؛ منتها زیاده‌خواهی میکنند. خب، ملّت ایران زیر بار زیاده‌خواهی و زورگویی نخواهد رفت.
ما با پیشرفت این کاری که مسئولین دولتی ما شروع کرده‌اند و تلاش هم دارند میکنند - واقعا دارند تلاش میکنند و وقت میگذارند و نیرو صرف میکنند - موافقیم؛ به یک توافق خوب هم اگر برسد موافقیم. بنده هم موافقم، مطمئنّم که ملّت ایران هم آن توافقی را که در آن عزّت او محفوظ بماند، احترامش محفوظ بماند، منافعش حفظ بشود، مخالفتی ندارد، موافقت خواهد کرد؛ منتها باید این خصوصیات، بلاشک ملاحظه بشود؛ باید تکریم و حرمت ملّت ایران و مسئله‌ی اساسیِ مهمّی که عبارت است از پیشرفت ملّت ایران، محفوظ بشود و محفوظ بماند. ملّت ایران عادت نکرده است که به زورگوییِ دشمنان گوش فرا بدهد و تسلیم زورگویی و باج‌خواهی بشود؛ آن‌طرف هرکه باشد، آمریکا باشد[یا دیگران‌]. یک‌روزی آمریکا و شوروی سابق، در مقابل جمهوری اسلامی دست به دست هم داده بودند و با همه‌ی اختلافاتی که داشتند، زور میگفتند؛ جمهوری اسلامی زیر بار زور آنها نرفت، جمهوری اسلامی پیروز شد، جمهوری اسلامی موفّق شد؛ امروز هم همین‌جور خواهد بود. امروز هم ملّت ایران و نظام جمهوری‌اسلامی، زیر بار زور نخواهد رفت.
این حرفی هم که حالا انسان می‌شنود که میگویند که «در یک برهه‌ای درباره‌ی اصول کلّی توافق کنیم، بعد درباره‌ی جزئیات»، این را هم بنده نمی‌پسندم؛ این را من نمی‌پسندم. با تجربه‌ای که از رفتارهای طرف مقابل داریم، احساس میکنم که این وسیله‌ای خواهد شد برای بهانه‌گیری‌های پی‌درپی برسر جزئیات. اگر توافق میکنند، جزئیات و کلّیات و همه را در یک‌جلسه‌ی واحد تمام بکنند، امضا کنند. اینکه کّلیات را جداگانه توافق کنند، و بعد بر اساس آن کلّیات - که یک‌چیزهای مبهمی است، تفسیرپذیر است، تحلیل‌پذیر است - بروند سراغ جزئیات، نه، این منطقی نیست.
همه‌ی آنچه هم قرارداد بسته میشود بین مسئولین ما و بین طرف مقابل، باید روشن، واضح، غیر قابل تفسیر و تأویل باشد. این‌جور نباشد که طرف مقابل - که با دبّه‌کردن و چک‌وچانه زدن، کار خود را پیش میبرد - بتواند باز سر قضایای گوناگون، بهانه‌گیری کند، دبّه در بیاورد، کارها را مشکل بکند؛ نه، همه‌ی اینها برای این است که سلاح و حربه‌ی تحریم از دست دشمن خارج بشود. اگر بتوانند این کار را بکنند خوب است. البتّه باید به معنای واقعی کلمه تحریم از دست دشمن خارج بشود، تحریم برداشته بشود؛ توافقِ به این صورت‌[ بشود]؛ والّا اگرچنانچه در این زمینه به توفیق نرسیدند، ملّت ایران و مسئولین و دولت محترم و دیگران، راه‌های فراوانی دارند و یقینا باید آن راه‌ها را طی کنند برای اینکه بتوانند حربه‌ی تحریم را بی‌اثر کنند و کُند کنند.
ان‌شاءالله در بیست‌ودوّم بهمن، ملّت ایران نشان خواهد داد که کسی که ملّت ایران را بخواهد تحقیر کند، با ضربه‌ی متقابل ملّت ایران مواجه خواهد شد. همه‌ی ملّت ایران، همه‌ی دلسوزان، در این جهت متّفقند که عزّت ملّی برای یک کشور، بسیار بسیار مهم است. اگر عزّت بود، امنیت هم خواهد آمد؛ اگر امنیت بود، پیشرفت هم عملی خواهد بود؛ والّا اگر یک ملّت تحقیر شد، همه چیز او به بازی گرفته خواهد شد؛ حتّی امنیت او، حتّی ثروت او، و همه چیز او. عزّت ملّی بایستی محفوظ بماند و مسئولین این را میدانند و ملّت ایران ان‌شاءالله در بیست‌ودوّم بهمن با حضور خود، با نشان دادن اقتدار خود، با نشان دادن عزم راسخ خود، ان‌شاءالله دشمن را به زانو درخواهد آورد. پروردگارا ! همه‌ی ملّت ایران را مشمول الطاف و برکات خود قرار بده؛ همه‌ی ما را مشمول هدایتهای خود قرار بده؛ پروردگارا ! شهدای عزیز دوران جنگ تحمیلی و قبل از آن و بعد از آن و همه‌ی شهدای نیروهای مسلّح و شهدای نیروی هوایی را با پیغمبر محشور بفرما؛ امام بزرگوار ما را - که سلسله‌جنبان این حرکت مبارک، آن مرد بزرگ بود - با پیغمبر محشور کن.
والسّلام‌علیکم‌ورحمةالله‌وبرکاته‌


۱) قبل از شروع بیانات معظّمٌ‌له، امیر سرتیپ خلبان حسن شاه‌صفی (فرمانده‌ی نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران) گزارشی ارائه کرد.
۲) ویلیام کوهن‌
۳) سخنرانی در جمع مردم استان زنجان ۱۳۹۳/۰۷/۲۹

 نظر دهید »

برخیز که فجر انقلاب است امروز ...

19 بهمن 1393 توسط محمدی هنزئی

برخیز که فجر انقلاب است امروز
بیگانه صفت، خانه خراب است امروز
هر توطئه و نقشه که دشمن بکشد
از لطف خدا نقش بر آب است امروز

دهه فجرمبارک


 نظر دهید »

بیانیه مدیریت استانی حوزه علمیه خواهران استان یزد در پاسخ به هتک حرمت به ساحت مقدس پیامبر اکرم « صلی الله علیه و آله »

18 بهمن 1393 توسط محمدی هنزئی

پیوند: http://yazd.whc.ir/

 نظر دهید »

مدیر حوزه علمیه خواهران استان یزد:"برخی از فعالیتهای فرهنگی مربوط به واحد تربیتی مدرسه است ولی وظیفه فراتر آن است که معاونین فرهنگی به مشکلات فرهنگی جامعه خاصه دختران جوان و زنان را تهدید می کند توجه و آسیب شناسی کند."

18 بهمن 1393 توسط محمدی هنزئی

پیوند: http://yazd.whc.ir/

 نظر دهید »

"اگر طلاب بتوانند این جمله گرانبها امیر المومنین که فرمود:" خدا هر کس را کفایت کند او را بس است."در زندگی خود پیاده کننددیگر برای غیر خدا کار نمی شود . مهمترین اثرش آرامش در زندگی است."

18 بهمن 1393 توسط محمدی هنزئی

پیوند: http://yazd.whc.ir/

مدیر حوزه علمیه خواهران حجت الاسلام و المسلمین آقای کارگر با همراهی مدیر نظارت و ساماندهی آقای رحیمی مقدم،مشاور سرکار خانم نقیب القرا ،کارشناس آموزش سرکار خانم خواجوی و معاون فرهنگی خانم حسن پور از مدرسه علمیه الزهرا(س) مهریز بازدید کردند.

 نظر دهید »

"اخلاق تنظیم کننده و تعدیل کننده تمام مشکلات است"

18 بهمن 1393 توسط محمدی هنزئی

پیوند: http://yazd.whc.ir/

اولین جلسه هم اندیشی مشاوران با حضور سرکار خانم نقیب القرا مشاور مدیر حوزه علمیه خواهران استان ، طباطبایی مشاور مجرب مدرسه علمیه الزهرا(س) یزد ،حسن پور معاون فرهنگی حوزه علمیه خواهران استان و مشاوران مدارس علمیه خواهران استان یزد برگزار شد.

 نظر دهید »

اگر طلاب بتوانند این جمله گرانبها امیر المومنین که فرمود: خدا هر کس را کفایت کند او را بس است در زندگی خود پیاده کننددیگر برای غیر خدا کار نمی شود . مهمترین اثرش آرامش در زندگی است.

15 بهمن 1393 توسط محمدی هنزئی

مدیر حوزه علمیه خواهران حجت الاسلام و المسلمین آقای کارگر با همراهی مدیر نظارت و ساماندهی آقای رحیمی مقدم ، مشاور سرکار خانم نقیب القرا ،کارشناس آموزش سرکار خانم خواجوی و معاون فرهنگی خانم حسن پور از مدرسه علمیه الزهراء -سلام الله علیها -مهریز بازدید کردند.
در این بازدید نشستی با حضور مدیر، معاونین و اساتید مدرسه برگزار شد و مشکلات آموزش ،پزوهشی و فرهنگی مدرسه مطرح و راهکارها و پیشنهاداتی ارائه شد.
طی این بازدید حجت الاسلام و المسلمین آقای کارگر با طلاب دیداری داشتند . ایشان در این دیدار با بیان قسمتی از خطبه دوم نهج البلاغه “أحمده استتماماً لنعمته، واستسلاماً لعزته، واستعصاماً من معصیته، وأستعینه فاقةً إلی کفایته، إنه لا یضل من هداه، ولا یئل من عاداه، ولا یفتقر من کفاه; فإنه أرجح ما وزن، وأفضل ما خزن. و أشهد أن لا إله إلا الله، شهادةً ممتحناً إخلاصها، معتقداً مصاصها، نتمسک بها أبداً ما أبقانا، وندخرها لأهاویل ما یلقانا…
او را سپاس مى‏گویم و خواستار فزونى نعمت او هستم و بر آستان عزتش سر تسلیم نهاده‏ام و خواهم که مرا از گناه در امان نگه دارد . از او یارى مى‏جویم که نیازمند آنم که نیازم برآورد . هر کس را که او راه بنماید ، گمراه نگردد و هر کس را که با او دشمنى ورزد ، کس زینهار ندهد ، هرکس را که تعهد کند ، بى‏چیز نشود که تعهدش از هر چه به سنجش آید ، افزون است و از هر چه اندوختنى است برتر…..به زی طلبگی و آثار توکل بر خداوند در زندگی اشاره نمود و افزود:"اگر ما هرکاری را که انجام می دهیم طرف معامله را خدا بدانیم دیگر همه چیز درست می شودامیر المومنین (ع) فرمود:"خدا هرکس را کفایت کند او را بس است"اگر طلاب این جمله را در زندگی پیاده کننددیگر برای غیر خدا کار نمی کنند و مهمترین اثرش آرامش در زندگی است .”
در پایان نشست طلاب پیشنهادات و انتقادات خود را در زمینه های مختلف از جمله سرویس جهت ایاب و ذهاب مطرح نمودند.


 نظر دهید »

پیام مهم امام خامنه ای " مد ظله العالی" در پی اهانت به ساحت مقدس پیامبر " صلی الله علیه و آله "

02 بهمن 1393 توسط محمدی هنزئی

 

 2 نظر

۴ گروهی كه با "آرايش" به آنها لطمه می‌زنیم

02 بهمن 1393 توسط محمدی هنزئی

حجت الاسلام ماندگاری به سوال يكی از بينندگان برنامه سمت خدا درباره آرايش كردن پاسخ جالبی داده است كه در ادامه می‌خوانيد.
سؤال: من دختری هستم که عاشق آرایش کردن هستم و آرایش هم برای دل خودم است. و آرایش من، برای جلب توجه دیگران نیست. من وقتی بیرون می روم به سر و وضع خودم می رسم تا دلم شاد بشود. آیا این کار من ایرادی دارد؟
پاسخ: کار ایشان اشکالی ندارد ولی کمال نامهربانی، بی انصافی و ناسپاسی به حضرت حق است. قرار نیست که هر کس به دل خودش عمل کند. قرار است که همه به امر خدا عمل کنند.
موتورسواری که در پیاده رو موتورسواری می کند و امنیت مردم را به خطر می اندازد، می گوید: دلم می خواهد به پیاده رو بروم و در واقع به خواسته دلش عمل کرده است. کسی که در دم بیمارستان بوق می زند می گوید که من می خواستم شاد باشم بوق زدم و اِلا قصد کار دیگری ندارم. اگر این حرف ها عاقلانه است حرف این خانم هم عاقلانه است.

وقتی ما کاری می کنیم که به دیگران آسیب و ضرری می رسد، باید روی دل خودمان پا بگذاریم. اگر شما به حرف خدا گوش بدهید و حق کسی را ضایع نکنید می توانید به حرف دل تان عمل کنید. این خانم حرف خدا را ضایع کرده است زیرا در قرآن داریم که زنها نباید زینت و آرایش خودشان را آشکار کنند مگر برای همسران و محرم هایشان. در اینجا شما نمی توانید به دل تان عمل کنید زیرا ناسپاسی خدا می شود. این خانم به چهار گروه لطمه می زند:
۱- در خیابان جوان عفیف نمی خواهد به چهره ی این خانم نگاه کند بنابراین به خودش فشار می آورد و سرش را پایین می اندازد. پس این فرد اذیت می شود و حقش ضایع می شود زیرا می توانست راحت در خیابان راه برود. مثل فردی که وقتی آلودگی هوا وجود دارد مجبور است که ماسک بزند.
۲- به جوان بی بند و بار هم ظلم می شود زیرا این جوان وقتی خانم را در خیابان می بیند ازدواجش عقب می افتد چون مجانی دارد نیازش را برطرف می کند. فرد باید نیازش را با ازدواج تامین کند نه با هرزگی و چشم چرانی.
۳-چنین خانم هایی به ما می گویند که چرا ازواج های مان عقب افتاده است. متاعی که باید گران بفروشند دارند مفت در خیابان حراج می کنند یعنی دارند به خودشان ظلم می کنند.
۴- به متأهل‌ها هم ظلم می شود زیرا آقایان متأهل چشم شان به این خانم می افتد که خیلی مرتب است ،وقتی به خانه می روند خانم را درآشپزخانه می بینند که خیلی مرتب نیست و بخاطر همین، قیافه ها را مقایسه می کند و شروع به بهانه گیری می کند و زندگی بهم می ریزد. پس بی حجابی حق الناس است و باید این خانم ها تغییر رویه بدهند.


 نظر دهید »

اهانت به پیامبر بهانه ای برای اسلام ستیزی/ شهید اله دادی موجب وحشت اسرائیل بود

02 بهمن 1393 توسط محمدی هنزئی

نماینده ولی فقیه وامام جمعه یزد در تجمع اعتراض آمیز حوزویان یزد، توطئه از پیش طراحی شده صهیونیسم و استکبارجهانی در اهانت به رسول اکرم(ص) با هدف خدشه دار کردن اسلام ناب محمدی و مکتب اهل بیت علیهم دانست وگفت این توطئه مانند جریان 11 سپتامبر بهانه ای برای شروع اسلام ستیزی است .

به گزارش یزدبانو، آیت الله محمد رضا ناصری درتجمع اعتراض آمیز حوزویان برضد توهین کنندگان به ساحت مقدس پیامبراکرم (ص) اظهارداشت : دشمن با این اهانت بزرگ می خواهد اهانت به پیامبر اکرم (ص) را باب کرده و بی اهمیت جلوه دهد.

آیت الله ناصری، پیروان اهل بیت علهم السلام را به هوشیاری جدی در برابر این جریانات فرا خواند و گفت : این سیاست های ضد اسلامی با ابزار جریان داعش در سوریه و عراق برای ضربه زدن به اسلام ناب و نماینده اصلی آن یعنی انقلاب اسلامی ایران از سوی آمریکا و انگلیس و اسرائیل هدایت می شوند .
وی با اشاره به توطئه از پیش طراحی شده صهیونیسم و استکبارجهانی برای خدشه دار کردن اسلام ناب محمدی و مکتب اهل بیت علیهم السلام تصریح کرد : این توطئه مانند جریان 11 سپتامبر بهانه ای برای شروع اسلام ستیزی است .
نماینده ولی فقیه و امام جمعه یزد افزود : انگیزه اصلی دشمن در این اهانت ها مقابله با مکتب اهل بیت و روند عدالت خواهی رسول اکرم (ص) و اسلام ناب محمدی است.
آیت الله ناصری به نقش سعودی ها درعربستان در حمایت از داعش اشاره کرد و گفت : تعلیم افراد افراط گر دور از منطق اسلام و قرآن و پیامبر، کارسعودی ها در کمک به جریان تکفیر درعربستان است .
وی از خدشه دار شدن ابهت اسرائیل طی سالهای اخیر در دنیا اشاره کرد و گفت : شکست اسرائیل در جنگ 33 روزه با لبنان و جنگ 50 روزه درغزه ابهت گنبد کذایی اسرائیل را در دنیا شکست.
امام جمعه یزد، حزب الله لبنان و فرمانده آن را شیعه مجسم وحقیقی خواند وافزود : امروز دنیا خوب فهمیده است که انقلاب اسلامی ایران خالصانه در راه جهاد و خدمت به مظلومان قدم بر می دارد و اسرائیل در توطئه های پیچیده بر ضد اسلام ناب می خواهد ضد این حقیقت را تبلیغ کند .
آیت الله ناصری با بیان اینکه امروز روحانیت باید به طور جدی با کوشش در تهذیب وعلم و حضور در صحنه های دفاع از اسلام وانقلاب وارد شود گفت : هیمنه داعش امروز در دنیا شکسته است و همه باید با وحدت در مقابل این توطئه ها بایستیم .
وی با برشمردن خدمات ایران در کمک به عراق و سوریه به شهادت سردار شهید الله دادی اشاره کرد و گفت : او یکی از فرزندان و شاگردان مکتب اهل بیت و رهبر معظم انقلاب و دارای بینش عمیق، دقت و پشتکار در کار و فرماندهی اش بود.
وی افزود : سردار الله دادی کسی بود که رژیم غاصب اسرائیل از او به ژنرال ایرانی یاد کرد که اسرائیلی ها از او وحشت زده شدند و تأکید کرده که باید این رژیم حواسش را جمع کند.



 نظر دهید »

زمان ما را با خود برده است ...

02 بهمن 1393 توسط محمدی هنزئی

 

 نظر دهید »

درگذشت آيت الله مجتهدي تهراني در سال 1386 شمسی

23 دی 1393 توسط محمدی هنزئی

سخنان مراجع تقلید و آیات عظام درباره حضرت آیت الله مجتهدی و مدرسه ایشان :
در جلسه‌ای که شورای مدرسین حوزه علمیه قم، با حضرت آیت الله العظمی امام خمینی ـ رحمه الله علیه ـ داشتند، امام از وضع آینده حوزه‌ها اظهار نگرانی کردند، آیت الله العظمی صافی گلپایگانی ـ حفظه الله ـ به ایشان عرض کردند که : در تهران هم مدرسه‌ای هست که اگر در آینده مجتهدی گلپایگانی بیرون بیاید از آنجا است. امام فرموده بودند: می‌دانم ، می‌دانم.
شخصی از حضرت امام استفتاء کرد که پسرم دیپلم گرفته است و می‌خواهم او را به حوزه علمیه بفرستم کدام حوزه خوب است؟ امام فرمودند: حوزه آقای مجتهدی.
رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله العظمی خامنه ای ـ حفظه الله ـ فرمودند: اگر مدرسه علمیه ایشان نبود متحیر بودم فرزندانم را به کجا بفرستم.

رهبر معظم انقلاب در دیدار با طلاب و اساتید مدرسه علمیه آیت الله مجتهدی فرمودند: « از سالها پیش خیلی مایل بودم که یک وقت به مدرسه شما و این حوزه گرمی که در تهران بر خلاف معمول به حمدالله با همت بلندی به وجود آمده، خودم بیایم و از نزدیک آنجا را ببینم، اما امروز به حمدالله این توفیق را پیدا کردیم که شما به اینجا تشریف بیاورید و از نزدیک زیارتتان کنم، مدرسه ایشان را پیش از انقلاب می‌شناختم و نام و آوازه این مدرسه را شنیده بودم، ایشان همت کردند و در تهران یک حوزه علمیه واقعی و جدی تشکیل دادند، این چیز خیلی کمیاب و کم نظیری بوده است.
عشق و علاقه ایشان به این کار و تلاش مخلصانه‌ای که انجام دادند ، کمک الهی را جلب کرد و ایشان توانستند این کار را انجام دهند، این مدرسه به حمدالله برکاتی هم داشته است، از سالهای متمادی فضلای برجسته و علمای محترمی از همین کانونِ بنا شده بر عشق و همت و تلاش و اخلاص بیرون آمده‌اند و در نقاط مختلف مشغول انجام وظیفه‌اند، این را باید قدر بدانیم.»

آیت الله العظمی وحید خراسانی ـ حفظه الله ـ فرمودند: در مدرسه ایشان، انسان،تربیت می‌ شود.

آیت الله العظمی فاضل لنکرانی ـ رحمه الله ـ در جواب سئوالی که در کدام حوزه برویم درس بخوانیم فرمودند: به حوزه آقای مجتهدی.

آیت الله العظمی ناصر مکارم شیرازی ـ حفظه الله ـ فرمودند: ما برای طلاب ایشان احترام خاصی قائل هستیم.

آیت الله العظمی جوادی آملی ـ حفظه الله ـ در جواب شخصی که پرسیدند در تهران به درس اخلاق چه کسی برویم، فرمودند: به درس اخلاق آقای مجتهدی بروید.

آیت الله العظمی مرعشی نجفی ـ رحمه الله ـ در جواب سئوالِ طلابِ حوزه آیت الله مجتهدی، که موعظه خواسته بودند فرمودند: بروید کارهای آقای مجتهدی را نگاه کنید همه‌اش موعظه است.

آیت الله العظمی شبیری زنجانی ـ حفظه الله ـ فرمودند: طلابی که در محضر حاج آقا مجتهدی هستند، نَفَس ایشان( و مراقبت های دائمی از درس و اخلاق طلاب) آنها را عاقبت بخیر می‌کند.



 1 نظر

سالروز آغاز امامت امام زمان - عج - مبارک

11 دی 1393 توسط محمدی هنزئی

نهم ربیع الاول، نه تنها نخستین روز امامت امام عصر علیه السلام است، بلكه آغاز دوره‌ای حیاتی و مهم در تاریخ شیعه نیز به شمار می‌آید. در سال روز نهم ربیع الاول كه یادمان آغاز امامت ولی عصر علیه السلام است، تصمیم گرفتیم در چند سطر كوتاه به رخ دادهایی كه پس از شهادت امام حسن عسكری علیه السلام در سامرا روی داد، اشاره كنیم.
روز جمعه، هشتم ربیع الاول سال 260 هـ.ق، امام حسن عسكری علیه‌السلام پس از این كه نماز صبح را خواندند، بر اثر زهری كه هشت روز قبل معتمد به ایشان خورانده بود، به شهادت رسید. این حادثه در شرایطی روی داد كه امام یازدهم افزون بر این كه مانند پدران خود زمینه را برای غیبت آماده كرده بود، شب پیش از شهادت شان، دور از چشم مأموران خلیفه، نامه‌های بسیاری به شهرهای شیعه نشین فرستادند. خبر شهادت امام در سراسر شهر سامرا پیچید و مردم به احترام او عزاداری كردند. به گفته مورخان، در روز شهادت امام، سامرا به صحرای قیامت تبدیل شده بود.

عثمان بن سعید عمری، به نمایندگی از حجت بن‌الحسن علیه‌السلام متصدی غسل و كفن و دفن حضرت شد و بر اساس گفته شیخ صدوق، خود امام زمان علیه‌السلام با كنار زدن عمویش جعفر كه قصد نمازگزاردن داشت، بر بدن پدر بزرگوارش نماز خواند.
حكومت عباسی از مدت‌ها پیش بر اساس سخن رسول‌الله صلی‌الله علیه و آله و امامان معصوم علیهم السلام مبنی بر این كه مهدی فرزند امام حسن عسکری علیه السلام است، امام یازدهم را زیر نظر داشت و مراقب بود تا فرزندی از ایشان نماند، ولی امام یازدهم با پنهان نگه داشتن خبر ولادت فرزندش این نقشه را باطل كرده بود. پس از شهادت امام كم كم خبر فرزندی به نام مهدی علیه‌السلام پخش شد و تلاش چند باره خلیفه عباسی برای یافتن امام مهدی علیه‌السلام به نتیجه نرسید.
عثمان بن سعید، نائب اول امام بود و با آغاز غیبت ولی عصر علیه السلام توقیعات حضرت را به شیعیان می‌رساند. از همین زمان بود كه شیعیان برای نخستین بار طعم غیبت را چشیدند. آغاز غیبت صغرا مصادف با آغاز امامت حضرت مهدی علیه السلام بود تا مردم آرام آرام با مفهوم تلخ و دردناک غیبت آشنا شده، بتوانند تا آن زمان كه به اشتباه خود پی می‌برند و به وظایف خود در برابر امامان آگاه می‌شوند، همچنان دیندار بمانند. در دوران غیبت صغرا چهار نایب خاص، امر وساطت میان امام علیه السلام و شیعیان را به عهده داشته و چنان‌كه خواهیم دید، همه آنها معروف و سرشناس بوده‌اند. آنان احكام دین را از وجود اقدس امام زمان علیه السلام گرفته و در اختیار شیعیان می‌گذاشتند. سؤالات [كتبی و شفاهی] ایشان را به حضور امام زمان علیه السلام برده و سپس پاسخ را به شیعیان می‌رسانیدند و همچنین، وجوه شرعی شیعیان را با وكالتی، كه از امام داشتند، می‌گرفتند [و به حضرت تحویل می‌دادند یا با اجازة ایشان مصرف می‌كردند] آنان جمعی بودند كه امام حسن عسكری علیه السلام در زمان حیات خود عدالتشان را تأیید فرمود و همه را به عنوان امین امام زمان علیه السلام معرفی كرد و بعد از خود، ناظر املاک و متصدی كارهای خویش گردانید، و آنها را با نام و نسب به مردم معرفی نمود.


 نظر دهید »

تاثیر فتنه بر سفره مردم !!!

10 دی 1393 توسط محمدی هنزئی

 1 نظر

میلاد حضرت مسیح « علیه السلام » مبارک باد ...

04 دی 1393 توسط محمدی هنزئی

حضرت عيسي بن مريم (ع) پيامبر بزرگ الهي و اولوالعزم، در روز ۲۵ دسامبر سال اول ميلادي، ۶۲۲ سال قبل از هجرت پيامبر بزرگ اسلام (ص)، در بيت لحم واقع در سرزمين فلسطين به دنيا آمد. با اين حال تاريخ تولد حضرت عيسي (ع) دقيق نيست و در قرن ششم قبل از هجرت، روز ۲۵ دسامبر به عنوان عيد ميلاد مسيح (ع) برگزيده شد، درصورتي كه تاريخ‏نويسان، معتقدند تولد ايشان ۴ يا ۶ سال قبل از آن بوده است. حضرت عيسي (ع) به فرمان خداوند، به گونه‏اي اعجازآميز از مادري باكره و مقدس متولد شد و سپس در گهواره شروع به سخن گفتن كرد و پيامبري خود را بشارت داد. زمان جواني حضرت عيسي (ع) دوره بحراني تاريخ يهود است. يهوديان تحت سيطره روميان چشم انتظار موعودي نجات بخش بودند. با اين حال با ظهور مسيح (ع)، علي‏رغم ديدن نشانه‏ها و معجزات بر حق آن حضرت، باز هم با ايشان به مخالفت برخاستند. آن حضرت در دوران حيات خود به موعظه و شفاي بيماران مي‏پرداخت و در تعليمات خويش، بيشتر از تمثيل بهره مي‏گرفت. معجزات فراوان، تبيين مسائل اخلاقي به همراه مثال‏ها، شفاي بيمارانِ علاج‏ناپذير و بالاخره پافشاري بر اطاعت از شريعت و پرستش خداي يكتا باعث شد تا تعداد زيادي گرد وي جمع شوند. در اين ميانْ، پيروان نزديك و خاص او حواريون نام داشتند كه دوازده نفر بودند و هميشه همراه حضرت بودند. مسيح (ع) كه از ۳۰ سالگي به نبوت برگزيده شد، سرانجام مورد تهديد بزرگان يهود واقع شد و آنان تصميم به قتل وي گرفتند. زيرا سران يهودي از اين‏كه مردم به عيسي (ع) علاقه‏مند مي‏شدند، احساس نگراني نموده و مي‏دانستند اگر او را آزاد بگذارند، همه مردم به او ايمان مي‏آورند. روي گرداني يهوديان از بزرگان خود باعث شد تا سران يهود به اين نتيجه برسند كه بايد عيسي (ع) را براي حفظ قوم خود، قرباني نمايند. در آن حالْ، چون خواستند آن حضرت را از ميان بردارند، خداوند مسيح (ع) را به آسمان‏ها برد و يهوديان فردي شبيه به عيسي (ع) را به صليب كشيدند. در روايات اسلامي و شيعي، بازگشت عيسي(ع) مسيح (ع) در زمان ظهور حضرت مهدي موعود (عج) تصريح شده و به نمازگزاردن آن حضرت پشت سر امام عصر اشاره گرديده است. كتاب حضرت عيسي (ع) انجيل نام دارد. نام حضرت عيسي (ع) در سيزده سوره قرآن، ۴۵ بار تكرار شده است.
منبع : برنامه روزشمار تاريخ ازمركز پژوهشهاي صدا و سيما


 1 نظر

به شکرانه سلامتی پیامبر« صلی الله علیه و آله» و امام علی « علیه السلام » امروز را روزه بگیریم ...

03 دی 1393 توسط محمدی هنزئی

 

 نظر دهید »

شعر: مادرم گفت حسین و پدرم گفت حسن

01 دی 1393 توسط محمدی هنزئی

همه گفتند حسین و جگرم گفت حسن

سینه و دست و سر و چشم ترم گفت حسن

گوشم از بدو تولد به شما عادت کرد

مادرم گفت حسین و پدرم گفت حسن


نامتان را به کنار پدرم گفتم و گفت

ای خدا شکر که پیشم پسرم گفت حسن


بعد از این خوب تر است جای صفاتی مثل

سفره دار و پدر جود و کرم گفت حسن

زائری در وسط صحن غریب الغربا

دید تا گنبد زیبای حرم، گفت حسن…


تا که جارو زدن صحن رضا را دیدم

چشم خیس و مژه ی رفتگرم گفت حسن

قاسمت راهی میدان شد و دیدند همه

خواهری موی پریشان ز حرم گفت حسن


پایه ی نهضت خونین حسین صلح تو بود

آیه ی نهضت خونین حسین صلح تو بود

رضا قربانی



 نظر دهید »

برگزاری مرحله مدرسه ای ششمین دوره مسابقات علمی سطح 2 و دومین دوره سطح 3

25 آذر 1393 توسط محمدی هنزئی

ششمین دوره مسابقات علمی سطح 2 و دومین دوره سطح 3 در رشته های تفسیر و علوم قرآنی و فقه و اصول در 15 مدرسه علمیه استان یزد برگزار شد.
خانم ملک افضلی معاون محترم آموزش مدیریت استان ضمن اعلام این خبر افزود: مرحله مدرسه ای مسابقات علمی امسال در چهار پایه سطح 2 و دو رشته تفسیر و علوم قرآنی و فقه و اصول سطح 3 در روز پنج شنبه مورخ 20/9/93 برگزار شد. افرادی که در این مرحله حدنصاب امتیاز را کسب نمایند به مرحله منطقه ای که در تاریخ 1/12/93 برگزار می شود راه خواهند یافت.
وی اعلام داشت که نتایج مرحله مدرسه ای در بهمن ماه سال جاری اعلام خواهد شد.
لازم به ذکر است در روز برگزاری مسابقه علمی حجت الاسلام والمسلمین کارگرمدیرحوزه علمیه خواهران استان از سه مدرسه علمیه محل آزمون یزد بازدید به عمل آوردند.




 نظر دهید »

زمینه تبلیغ درآن مناطق به برکت خون شهداء بیشتر وتاثیرگذارتر است . رفاقت ودوستی درسفر هم ماندگار تر است.

23 آذر 1393 توسط محمدی هنزئی

روز دوشنبه مورخ 17/9/93 نشست مدیران مدارس علمیه خواهران استان یزد با حضور مدیرمحترم حوزه علمیه خواهران استان حجت الاسلام والمسلمین آقای کارگر ،معاونین مدیریت استانی و مدیران 18مدرسه علمیه خواهران استان در ساختمان مدیریت برگزار شد.
روز دوشنبه مورخ 17/9/93 نشست مدیران مدارس علمیه خواهران استان یزد با حضور مدیرمحترم حوزه علمیه خواهران استان حجت الاسلام والمسلمین آقای کارگر ،معاونین مدیریت استانی و مدیران 18مدرسه علمیه خواهران استان در ساختمان مدیریت برگزار شد.
در ابتداء این نشست آقای کارگر پس از خیر مقدم به مدیران روز دانشجو را تبریک گفت ویاد شهدای دانشجو وهمه شهدای راه اسلام را گرا می داشت سپس ازمدیران محترمی که طلابشان را به همراه کاروان را هیان نوردانش آموزان خواهربه مناطق عملیاتی جنوب کشوراعزام نموده بودند تشکر کرد.
مدیرحوزه علمیه خواهران استان افزود:امیدوارم این روند اعزام خواهران طلبه همراه کاروان راهیان نوردا نش آموزی ودانشجوئی ادامه پیدا کند و برای این امرباید برنامه داشت تا طلاب با آمادگی بیشتراعزام شوند چرا که زمینه تبلیغ درآن مناطق به برکت خون شهداء بیشتر وتاثیرگذارتر است . رفاقت ودوستی درسفر هم ماندگار تر است. وی همچنین روز 25 آذر روز پژوهش و27 آذر روز وحدت حوزه ودانشگاه را یادآور شد واین دو روز را گرامی داشت.
آقای کارگر در ادامه نشست بیان داشتند:"لازم است مدیران محترم استعدادهای خواهران طلبه را خوب شناسایی کنند تا بهتر بشودبرنامه ریزی کردو به آنها کمک کرد وطبق ذوق وسلیقه وا ستعدادی که دارند سریعتر پیشرفت کنند تا در جا ههای مختلف از قبیل تدریس تبلیغ نویسندگی ویرا ستاری وغیره از این طلاب استفاده شود. برنامه شر کت در جشنواره علامه حلی (ه) را هم جدی گرفته شودودرمورد المپیاد نیز توسط مدیر افراد واجد شرائط شناسایی شوند و جهت شرکت فعالانه ترغیب و تشویق شوند.
سپس در ادامه این نشست که بیش از 4 ساعت به طول انجامید مدیران به ارائه نظرات و پیشنها دات خود پرداختندودرباره مباحث مطروحه بحث وتبادل نظر نمودند که چند مصوبه نیز درپی داشت.


 1 نظر

حمله مزدوران رژيم پهلوي به بيمارستان امام رضا « علیه السلام » در مشهد

23 آذر 1393 توسط محمدی هنزئی

با اوج گیری انقلاب و فرا رسیدن محرم سال 57، راهپیمایی‌های میلیونی سراسر کشور را فرا گرفت. در مشهد طی روزهای 19 و 20 آذر 57 برابر با نهم و دهم محرم 1399 قمری مصادف با تاسوعا و عاشورای حسینی تظاهرات عظیمی به راه افتاد
در پایان این تظاهرات که اطراف فلکه حضرت بود قطعنامه‌ای ده ماده‌ای مبنی بر سرنگونی حکومت شاهنشاهی و برقراری جمهوری اسلامی به رهبری امام خمینی قرائت شد. در پایان مراسم این دو روز آیت‌الله خامنه‌ای سخنرانی نمودند
در شب عاشورا عده‌ای از مردم مجسمه شاه در فلکه تقی آباد، میدان شاه و داخل محوطه بیمارستان شاه‌رضا را تخریب و پایین آوردند
پیوستن پزشکان و کادر بیمارستان‌ها به جنبش انقلاب اسلامی در کشور و از جمله مشهد و بخصوص تبدیل شدن بیمارستان امام رضا(ع) به پایگاه نهضت، خشم دستگاه امنیتی مشهد را در سال‌های نخستین انقلاب برانگیخت
از آن مقطع بیمارستان، مورد توجه دو گروه مأموران امنیتی و انقلابیون قرار گرفت. انقلابیون می‌کوشیدند با اتخاذ راهکارهایی نقش آفرینی و حضور پزشکان را در عرصه مبارزه تداوم بخشند. از این رو برخی تظاهرات‌ها را با حضور دانشگاهیان از بیمارستان آغاز می‌کردند
تهاجم به بیمارستان امام رضا(ع)
یکی از فجایع اصلی در آغاز دهه دوم محرم تهاجم عوامل مزدور رژیم شاه به بیمارستان امام رضا(ع) و بیماران بی‌گناه و بی‌دفاع بود. در 23 آذر بود که چماق به دستان با حمایت نیروهای امنیتی از در جنوبی وارد باغ بیمارستان امام رضا(ع) شدند
ابتدا ماشین‌های سواری پزشکان و پرسنل بیمارستان را مورد هجوم قرار داده و شیشه‌های آنان را شکستند سپس در ادامه حرکت خود به بخش اطفال بیمارستان هجوم آوردند و ضمن شکستن اثاثیه داخل آن شروع به تیراندازی کردند
هنگام ورود به این بخش، نگهبانان از خود مقاومت به خرج دادند که بر اثر درگیری تعدادی از آنان مجروح شدند اما به هنگامی که با مقابله انبوه کارکنان بخش روبه رو شدند، به شلیک گاز اشک آور و تیراندازی هوایی پرداختند
این تهاجم چندان دوام نیاورد، زیرا مردم به محض اطلاع به طرف بیمارستان حرکت کردند و هنگامی که به آنجا رسیدند، چماق به دستان فرار را بر قرار ترجیح دادند
واکنش علما و مردم سراسر کشور
در پی وقوع این حادثه، بار دیگر وقایع مشهد در کانون توجهات انقلابیون کشور قرار گرفت و مراجع، علما و طلاب با صدور اعلامیه‌هایی عاملان آن را محکوم کردند
حضرت آیت‌الله العظمی سید عبدالله شیرازی روز بعد از واقعه با صدور اعلامیه شدیداللحنی؛ با اشاره به حمله چکمه‌پوشان نظامی و چماق به دستان مزدور به بیمارستان از این اقدام به عنوان نشانه زوال قطعی رژیم یاد کرد و از تمام مبارزان خواست که اتحاد و همبستگی خود را حفظ کنند
آیت‌الله شیرازی پس از آن در نامه‌ای خطاب به آیت‌الله صدوقی و در پاسخ به حمایت علمای یزد از تحصن روحانیون مبارز مشهد و پزشکان و استادان دانشگاه در بیمارستان امام رضا(ع) جریان حمله، خسارات، مجروحین و شهادت این واقعه را یادآور می‌شود
همچنین مراجع قم نیز با صدور اعلامیه مشترکی با اشاره به اخباری که از مشهد و برخی شهرهای دیگر می‌رسد، یادآور شدند که دستگاه امنیتی در ترفندی مزورانه، نیروهای امنیتی را در پوشش لباس معمولی به عنوان طرفدار رژیم به خیابان‌ها فرستاده که مردم را مورد ضرب و شتم قرار دهند
در پایان نیز روز 27 آذرماه را به عنوان عزای عمومی اعلام کردند
سرانجام، تحصن کنندگان در بیمارستان امام رضا(ع) پس از چندین روز با تشییع جنازه شهید محمد منفرد به تحصن خود خاتمه دادند. پایان تحصن بیمارستان امام رضا(ع) با صدور قطعنامه‌ای همراه بود که در آن سه دلیل را برای خاتمه دادن به تحصن یادآور شدند
نخست آنکه ادامه تحصن و تجمع، آنان را از رسیدگی به دیگر امور مذهبی و تبلیغی باز می‌دارد. ادامه تحصن، ملازم با تعطیلی مطب پزشکان خواهد بود که حضور آنان در مطب‌ها برای مداوای مردم ضروری است و آیات عظام شیرازی و قمی خواستار پایان دادن به تحصن بوده‌اند
در این قطعنامه نیز به دستاوردهای آن اشاره شده که اهم آن عبارت است از اخراج مسئول اصلی جنایت بیمارستان امام رضا(ع)، سرکوب شدن مزدوران چماق به دست و آزادی زندانیان بی‌گناه.


 نظر دهید »

بانوانی که از زهرای مرضیه -س- الگو بگیرند خود نیزبرای جامعه اسلامی الگو هستند.

20 آذر 1393 توسط محمدی هنزئی

حجت الاسلام و المسلمین آقای کارگر ، مدیر حوزه های علمیه خواهران استان یزد به همراه مدیر نظارت و ساماندهی ، معاونان آموزش و فرهنگی از مدرسه علمیه حضرت خدیجه « سلام الله علیها » بهاباد بازدید کردند.
در این بازدید مدیر حوزه های علمیه خواهران استان یزدو هیئت همراه از نزدیک برنامه ها و فعالیت های مدرسه علمیه خواهران بهاباد را مشاهده و ازمسایل و مشکلات مدرسه آگاه شدند. در این بازدید آقای کارگر در جمع طلاب سخنرانی نموده و بیان کردند : بهترین الگو برای طلاب ، حضرت زهراء « سلام الله علیها » است در جایی که امام زمان « عجل الله تعالی فرجه الشریف » و حجت خدا می فرمایند : « فی اِبنَهِ رَسولِ الله لِی اُسوهٌ حَسَنَه ؛ دختر پیامبر خدا برای من الگوی نیکویی است » .
امام خمینی(رحمه الله علیه) نیز حضرت زهرا « سلام الله علیها » را از معجزات تاریخ وافتخار خاندان وحی دانسته بلکه از افتخارات عالم وجود برمی شمارند. اوج افتخار حضرت دربعد تربیتی ، داشتن فرزندانی همچون امام حسن (ع) وامام حسین (ع) وزینب کبری (س) وام کلثوم (س) است ، انسانهائی که به تعبیر حضرت امام (ره) به حسب عدد چهار پنج نفربودند وبه حسب واقع تمام قدرت حق تعالی را تجلی دادند.ایشان در وصف حضرت فاطمه « سلام الله علیها » نیز می فرمایند زنی که درحجره ای کوچک وخانه ای محقر انسانهائی تربیت کرد که نور شان از بسیط خاک تا آن سوی افلاک واز عالم ملک تاآن سوی ملکوت اعلی می درخشد.
آقای کارگرافزود پس به حق یک طلبه باید با تفکر و تعمق در ابعاد زندگی حضرت زهراء « سلام الله علیها » ، افکار و رفتارهای ایشان را الگوی عملی برای لحظه لحظه زندگی خود قرار دهد.
مدیر حوزه علمیه خواهران استان یزدگفت: بانوانی که از زهرای مرضیه (س)الگو بگیرند خود نیزبرای جامعه اسلامی الگو هستند.
ایشان در ادامه با اشاره به کلمات قصار لقمان که از ایشان سوال شد : چگونه به این مقام رسیدی ؟ فرمود : « صِدقُ الحَدیث و اَداءُ الاَمانه وترک مالایعنی» راستگویی ، پس دادن امانت، اعراض از کارهای بیهوده .به شرح این کلمات و بیان شئونات طلبگی پرداختند.

 نظر دهید »

دیدار مدیرمحترم حوزه علمیه خواهران استان یزد با امام جمعه محترم شهرستان بهاباد یزد

20 آذر 1393 توسط محمدی هنزئی

روز یکشنبه 09/09/93 حجت الاسلام والمسلمین کارگر(زیدعزه) مدیر محترم حوزه علمیه خواهران استان یزد طی سفر به شهرستان بهاباد با حجت الاسلام والمسلمین دهقانی(زیدعزه) امام جمعه و مسئول محترم مدرسه علمیه شهرستان بهاباد در محل دفتر ایشان دیدار و گفت و گو کردند.
وی همچنین با فرماندار محترم این شهرسان دیدارواز همکاری خوب ایشان باحوزه علمیه خوهران تشکرنمودند.
شرکت درجلسه هیات امناء وبازدیدازمدرسه تحت ثعمیروزمین درنظر کرفته شده جهت احداث ساختمان جدید ازدیگر برنامه های ایشان دراین سفربود.


 نظر دهید »

امروز چه روزی است و اعمال آن چیست ؟

27 مهر 1393 توسط محمدی هنزئی

شمسی :  آغاز عمليات والفجر4 (1362ش)
قمری : روز مباهله پيامبر اسلام( صلی الله علیه و آله و سلم ) و نزول آيه تطهير(10ق) - خاتم بخشي اميرالمومنين در حال ركوع و نزول آيه ولايت (10ق) - رحلت آيت الله کشميري (1378ق) مباهله در اصل از «بَهل» به معني‌‌ رها كردن و برداشتن قيد و بند از چيزي است. اما مباهله به معناي لعنت كردن يكديگر و نفرين كردن است.
كيفيت مباهله به اين گونه است كه افرادي كه درباره مسئله مذهبي مهمي گفتگو دارند در يك جا جمع شوند و به درگاه خدا تضرّع كنند و از او بخواهند كه دروغ گو را رسوا سازد و مجازات كند.
شرح مختصر واقعه مباهله
مباهله پيامبر با مسيحيان نجران، در روز بيست وچهارم ذي الحجّه سال دهم هجري اتفاق افتاد. پيامبر صلي الله عليه و آله وسلم طي نامه‌اي ساكنان مسيحي نجران را به آيين اسلام دعوت كرد. مردم نجران كه حاضر به پذيرفتن اسلام نبودند نمايندگان خود را به مدينه فرستادند و پيامبر آنان را به امر خدا به مباهله دعوت كرد.
وقتي هيئت نمايندگان نجران، وارستگي پيامبر را مشاهده كردند، از مباهله خودداري كردند. ايشان خواستند تا پيامبر اجازه دهد تحت حكومت اسلامي در آيين خود باقي بمانند.
موقعيت جغرافيايي
بخش با صفاي نجران، با هفتاد دهكده تابع خود، در نقطه مرزي حجاز و يمن قرار گرفته است. در آغاز طلوع اسلام اين نقطه، تنها نقطه مسيحي نشين حجاز بود كه مردم آن به عللي از بت پرستي دست كشيده و به آيين مسيح عليه السلام گرويده بودند.
دعوت به اسلام
پيامبر اكرم، حضرت محمد مصطفي صلي الله عليه و آله وسلم براي گزاردن رسالت خويش و ابلاغ پيام الهي، به بسياري از ممالك و كشور‌ها نامه نوشت يا نماينده فرستاد تا نداي حق پرستي و يكتاپرستي را به گوش جهانيان برساند. هم چنين نامه‌اي به اسقف نجران، «ابوحارثه»، نوشت و طي آن نامه ساكنان نجران را به آيين اسلام دعوت فرمود.
نامه حضرت محمد صلي الله عليه و آله وسلم به اسقف نجران
مشروح نامه پيامبر به اسقف نجران چنين بود: «به نام خداي ابراهيم و اسحاق و يعقوب. [اين نامه ايست] از محمد، پيامبر خدا، به اسقف نجران. خداي ابراهيم و اسحاق و يعقوب را ستايش مي‌كنم و شما را از پرستش بندگان به پرستش خدا فرا مي‌خوانم. شما را دعوت مي‌كنم كه از ولايت بندگان خدا خارج شويد و در ولايت خداوند درآييد و اگر دعوت مرا نپذيرفتيد بايد به حكومت اسلامي ماليات (جزيه) بپردازيد تا در برابر اين مبلغ، از جان و مال شما دفاع كند] و در غير اين صورت به شما اعلام خطر مي‌شود».
عكس العمل نجراني‌ها
نمايندگان پيامبر كه حامل نامه دعوت به اسلام از جانب پيامبر بودند، وارد نجران شدند و نامه را به اسقف نجران دادند. او نيز شورايي تشكيل داد و با آنان به مشورت پرداخت. يكي از آنان كه به عقل و درايت مشهور بود گفت: «ما بار‌ها از پيشوايان خود شنيده‌ايم كه روزي منصب نبوت از نسل اسحاق به فرزندان اسماعيل انتقال خواهد يافت و هيچ بعيد نيست كه محمد ـ كه از اولاد اسماعيل است ـ‌‌ همان پيامبر موعود باشد». بنابراين شورا نظر داد كه گروهي به عنوان هيئت نمايندگان نجران به مدينه بروند تا از نزديك با محمد صلي الله عليه و آله وسلم تماس گرفته، دلايل نبوت او را بررسي كنند.
گفتگوي پيامبر با هيئت نجراني
پيامبر اكرم صلي الله عليه و آله وسلم در مذاكره‌اي كه با هيئت نجراني در مدينه به انجام رسانيد آنان را به پرستش خداي واحد دعوت كرد. امّا آنان بر ادعاي خود اصرار داشتند و دليل الوهيت مسيح را، تولد عيسي عليه السلام بدون واسطه پدر مي‌دانستند.
در اين هنگام فرشته وحي نازل شد و اين سخن خدا را بر قلب پيامبر جاري ساخت: «به درستي كه مَثَل عيسي نزد خداوند مانند آدم است كه خدا او را از خاك آفريد». در اين آيه، خداوند، با بيان شباهت تولد حضرت عيسي عليه السلام و حضرت آدم عليه السلام، يادآوري مي‌كند كه آدم را با قدرت بي‌پايان خود، بدون اينكه داراي پدر و مادري باشد، از خاك آفريد و اگر نداشتن پدر گواه اين باشد كه مسيح فرزند خداست، پس حضرت آدم براي اين منصب شايسته‌تر است؛ زيرا او نه پدر داشت و نه مادر.
اما با وجود گفتن اين دليل، آنان قانع نشدند و خداوند به پيامبر خود، دستور مباهله داد تا حقيقت آشكار و دروغ گو رسوا شود.
مباهله، آخرين حربه
خداوند پيش از نازل كردن آيه مباهله، در آياتي چند به چگونگي تولد عيسي عليه السلام مي‌پردازد و مسيحيان را با منطق عقل و استدلال روبرو مي‌كند و از آنان مي‌خواهد كه عاقلانه به موضوع بنگرند.
بنابراين پيامبر، در ابتدا سعي كرد با دلايل روشن و قاطع آنان را آگاه كند، اما چون استدلال موجب تنبّه آنان نشد و با لجاجت و ستيز آنان مواجه گشت، به امر الهي به مباهله پرداخت.
خداوند در آيه ۶۱ سوره آل عمران مي‌فرمايد: «هرگاه بعد از دانشي كه به تو رسيده، كساني با تو به محاجّه و ستيز برخيزند، به آن‌ها بگو بياييد فرزندانمان و فرزندانتان و زنانمان و زنانتان، و ما خويشان نزديك و شما خويشان نزديك خود را فرا خوانيم؛ سپس مباهله كنيم و لعنت خدا را بر دروغ گويان قرار دهيم».

ديدگاه بزرگان نجران درباره مباهله
در روايات اسلامي آمده است كه چون موضوع مباهله مطرح شد، نمايندگان مسيحي نجران از پيامبر مهلت خواستند تا در اين كار بينديشند و با بزرگان خود به شور بپردازند.
نتيجه مشاوره آنان كه از ملاحظه‌اي روان‌شناسانه سرچشمه مي‌گرفت اين بود كه به افراد خود دستور دادند اگر مشاهده كرديد محمد با سر و صدا و جمعيت و جار و جنجال به مباهله آمد با او مباهله كنيد و نترسيد؛ زيرا در آن صورت حقيقتي در كار او نيست كه متوسل به جاروجنجال شده است و اگر با نفرات بسيار محدودي از نزديكان و فرزندان خردسالش به ميعادگاه آمد، بدانيد كه او پيامبر خداست و از مباهله با او بپرهيزيد كه خطرناك است.
در ميعادگاه چه گذشت؟
طبق توافق قبلي، پيامبر صلي الله عليه و آله وسلم و نمايندگان نجران براي مباهله به محل قرار رفتند. ناگاه نمايندگان نجران ديدند كه پيامبر فرزندش حسين عليه السلام را در آغوش دارد، دست حسن عليه السلام را در دست گرفته و علي و زهرا عليهماالسلام همراه اويند و به آن‌ها سفارش مي‌كند هرگاه من دعا كردم شما آمين بگوييد. مسيحيان، هنگامي كه اين صحنه را مشاهد كردند، سخت به وحشت افتادند و از اينكه پيامبر، عزيز‌ترين و نزديك‌ترين كسانِ خود را به ميدان مباهله آورده بود، دريافتند كه او نسبت به ادعاي خود ايمان راسخ دارد؛ زيرا در غير اين صورت، عزيزان خود را در معرض خطر آسماني و الهي قرار نمي‌داد.
بنابراين از اقدام به مباهله خودداري كردند و حاضر به مصالحه شدند.
سخنان ابوحارثه درباره مصالحه
هنگامي كه هيئت نجراني پيامبر را در اجراي مباهله مصمّم ديدند، سخت به وحشت افتادند. ابوحارثه كه بزرگ‌ترين و دانا‌ترين آنان و اسقف اعظم نجران بود گفت: «اگر محمد بر حق نمي‌بود چنين بر مباهله جرئت نمي‌كرد.
اگر با ما مباهله كند، پيش از آنكه سال بر ما بگذرد يك نصراني بر روي زمين باقي نخواهد ماند». و به روايت ديگر گفت: «من چهره‌هايي را مي‌بينم كه اگر از خدا درخواست كنند كه كوه‌ها را از جاي خود بكند، هر آينه خواهد كَند. پس مباهله نكنيد كه در آن صورت هلاك مي‌شويد و يك نصراني بر روي زمين نخواهد ماند».
سرانجام مباهله
ابوحارثه، بزرگ گروه، به خدمت حضرت آمد و گفت: «اي ابوالقاسم، از مباهله با ما درگذر و با ما مصالحه كن بر چيزي كه قدرت بر اداي آن داشته باشيم».
پس حضرت با ايشان مصالحه نمود كه هرسال دوهزار حُلّه بدهند كه قيمت هر حلّه چهل درهم باشد و بر آنان كه اگر جنگي روي دهد، سي زره و سي نيزه و سي اسب به عاريه بدهند.
مباهله پيامبر با نصرانيان نجران، از دو جنبه نشان درستي و صداقت اوست. اوّلاً، محض پيشنهاد مباهله از جانب پيامبر اكرم صلي الله عليه و آله وسلم خود گواه اين مدعاست؛ زيرا تا كسي به صداقت و حقانيّت خود ايمان راسخ نداشته باشد پا در اين ره نمي‌نهد.
نتيجه مباهله، بسيار سخت و هولناك است و چه بسا به از بين رفتن و نابودي دروغ گو بينجامد. از طرف ديگر، پيامبر كساني را با خود به ميدان مباهله آورد كه عزيز‌ترين افراد و جگرگوشه‌هاي او بودند. اين خود، نشان عمق ايمان و اعتقاد پيامبر به درستي دعوتش مي‌باشد كه با جرأت تمام، نه تنها خود، بلكه خانواده‌اش را در معرض خطر قرار مي‌دهد.
مباهله، سند عظمت اهل بيت
مفسران و محدثان شيعه و اهل تسنّن تصريح كرده‌اند كه آيه مباهله در حق اهل بيت پيامبر نازل شده است و پيامبر تنها كساني را كه همراه خود به ميعادگاه برد فرزندانش حسن و حسين و دخترش فاطمه و دامادش علي عليهم السلام بودند. بنابراين منظور از «اَبْنائَنا» در آيه منحصرا حسن و حسين عليهماالسلام هستند،‌‌ همان طور كه منظور از «نِساءَنا» فاطمه عليهاالسلام و منظور از «اَنْفُسَنا» تنها علي عليه السلام بوده است.
اين آيه هم چنين به اين نكته لطيف اشاره دارد كه علي عليه السلام در منزلت جان و نفس پيامبر است.
نزول آيه تطهير در روز مباهله
روزي كه پيامبر خدا صلي الله عليه و آله وسلم قصد مباهله كرد، قبل از آن عبا بر دوش مبارك انداخت و حضرت اميرالمؤمنين و فاطمه و حسن و حسين عليهم السلام را در زير عباي مبارك جمع كرد و گفت: «پروردگارا، هر پيغمبري را اهل بيتي بوده است كه مخصوص ترينِ خلق به او بوده‌اند. خداوندا، اين‌ها اهل بيت منند. پس شك و گناه را از ايشان برطرف كن و ايشان را پاكِ پاك كن.»
در اين هنگام جبرئيل نازل شد و آيه تطهير را در شأن ايشان فرود آورد: «همانا خداوند اراده فرمود از شما اهل بيت پليدي را برطرف فرمايد و شما را پاكِ پاك كند.
اعمال روز مباهله
روز بيست و چهارم ذي الحجّه، روز مباهله پيامبر با مسيحيان نجران است كه در نزد مسلمانان، اهميت خاصّي دارد؛ چرا كه گواه حقانيت و درستي دعوت پيامبر و عظمت شأن اهل بيت مكرّم اوست.
در كتاب شريف مفاتيح الجنان، اعمال مخصوصي بدين شرح براي اين روز ذكر شده است:
اول: غسل، كه نشان پالايش ظاهر از هر آلودگي و آمادگي براي آرايش جان و صفاي باطن است؛
دوم: روزه، كه سبب شادابي درون است؛
سوم: دو ركعت نماز؛
چهارم: دعاي مخصوص اين روز كه به دعاي مباهله معروف است و شبيه دعاي سحر ماه رمضان مي‌باشد.
هم چنين در اين روز خواندن زيارت اميرالمؤمنين به ويژه زيارت جامعه روايت شده است. احسان به فقرا و محرومان به تأسّي از مولي الموحدين علي عليه السلام كه در ركوع نمازش به نيازمند احسان فرمود، سفارش شده است.

 

 

 نظر دهید »

دومین کارگاه تخصصی بانوان امام جماعت مدارس دخترانه یزد برگزار شد

26 مهر 1393 توسط محمدی هنزئی

دومین کارگاه تخصصی ائمه جماعت خواهر مدارس آموزش و پرورش استان ، در روز پنجشنبه مورخ 1393/7/24 در مدیریت استانی یزد برگزار شد.
در این کارگاه یک روزه که با حضور خانم « اعرابی » استاد احکام مدارس علمیه شهر یزد برگزار شد ، ائمه جماعت مدارس به بیان سوالات احکام خود در خصوص نماز پرداختند و ایشان نظر مراجع مختلف را نسبت به هر مساله ای بیان کردند.


 1 نظر

کودکان فلسطینی ، چشم انتظار امت اسلام

09 مهر 1393 توسط محمدی هنزئی

 

 2 نظر

نهم مهر ، روز همبستگی و همدردی با کودکان و نوجوانان فلسطینی گرامي باد.

09 مهر 1393 توسط محمدی هنزئی

راههای بازداشت کودکان فلسطینی توسط صهیونیستهای اشغالگر
ارتش اشغالگر صهیونیستی و نیروهای امنیتی این رژیم برای بازداشت و زندانی کردن کودکان فلسطینی از راهها و روشهای گوناگون استفاده می‏کنند که در واقع می‏توان گفت، همه آنها نوعی ربودن کودکان از کوچه، خیابان و خانه و کاشانه آنان است!
البته همه اینگونه اقدامات وحشیانه و غیر انسانی توسط صهیونیستهای اشغالگر دارای جهت و هدفی مخرب است که این رژیم با برنامه ریزی دقیق و توطئه‏ای از پیش طراحی شده آنرا دنبال می‏کند.در اینجا برخی از راهها و روشهای وحشیانه و غیرقانونی بازداشت کودکان و در واقع ربودن آنان توسط نیروهای این رژیم ارایه می‏شود:
بازداشت و دستگیری ناگهانی و بی‏خبر کودکان و جوانان فلسطینی از خیابانها به محض پرتاب سنگ از سوی کودکان بسوی گشتی‏ها، خودروهای نظامی یا امنیتی صهیونیستهای اشغالگر. “ایهاب خمیس منصور” کودک فلسطینی از اهالی “بلاطه” در سال 1985 م از جمله آنها است.
بازداشت کودکان هنگام عبور از موانع ایست‏های بازرسی توسط نیروهای اشغالگر صهیونیستی به بهانه بازجویی از این کودکان بسبب شباهت نام آنان با یکی از افراد تحت پیگرد این رژیم که اسم‏شان در لیست رزمندگان جهادگر فلسطینی وجود دارد.
یورش مخفیانه و غافلگیرانه در شب یا نیمه‏های شب و ربودن کودکان و جوانان فلسطینی توسط نیروهای اطلاعاتی با هماهنگی با یگانهای ویژه ارتش صهیونیستی.
در این نوع عملیات وحشیانه نیروهای اطلاعاتی ویژه ارتش صهیونیستی که در بیشتر موارد از لباس مبدل عربی استفاده می‏کنند، رعب و وحشتی وصف‏ناپذیر در میان خانوارهای فلسطینی آن هم در نیمه‏های شب ایجاد کرده و در برابر کمترین مقاومت در هنگام بازداشت کودکان از سوی خانواده‏شان از گازهای سمی و اشک آور و در بیشتر اوقات اقدام به ضرب و جرح و تیراندازی با گلوله‏های پلاستیکی می‏کنند سپس کودک یا جوان بازداشت شده فلسطینی را به مکان نامعلومی منتقل می‏کنند که برخی موارد خانواده‏های آنان ماهها از فرزندانشان بی‏خبر می‏مانند!
نیروهای اطلاعاتی و یگانهای ویژه صهیونیستی در ساعت چهار بامداد، در تاریخ 2/ آگوست /2002 م برابر با 4/ مرداد ماه/ 1381 شمسی با یورش به خانه “سعید محمد سعید سمار” پس از ضرب و جرح خانواده این کودک و بهم ریختن خانه آنان با کمال وحشیگری، او را بازداشت و به مکان نامعلومی بردند.
“شاکر عزیز عزت عرار” کودک پانزده ساله فلسطینی از اهالی رام اللّه نمونه دیگر از کودکان بی‏گناه ومظلوم فلسطینی است که توسط نیروهای اطلاعاتی و یگانهای ویژه ارتش صهیونیستی در تاریخ 14/ دسامبر 2002 م به همان شکلی که در مورد سعید محمد سعید سمار و خانواده وی گفته شد، مورد یورش و ضرب و جرح قرار گرفته و پس از آن نیز به مکان نامعلومی منتقل شده است! نوع دیگر بازداشت کودکان فلسطینی را می‏توان از بازداشت کودک فلسطینی “عبداللّه سلیمان حشاش” بعنوان نمونه استفاده کرد. نیروهای اطلاعاتی با حمایت یگانهای ویژه ارتش اشغالگر صهیونیستی در ساعت چهار بامداد و در تاریخ 10/ آوریل/ 2003 میلادی برابر با 21/ فروردین ماه / 1382 شمسی با یورش به خانه کودک بی دفاع فلسطینی “عبداللّه سلیمان حشاش” از اهالی اردوگاه “بلاطه” و ضرب و جرح اهالی خانه وی را به همراه پدرش بازداشت و به مکان نامعلومی برده‏اند.شایان ذکر است، نیروهای صهیونیستی در اغلب موارد برای یورش و بازرسی خانه‏های بازداشت شدگان فلسطینی از سگهای قوی و دهشت‏انگیز که از آموزشهای ویژه پلیسی برخوردارند، استفاده کرده که این امر با تمامی قوانین و عرفهای بین المللی بویژه قوانین دفاع از حقوق بشر که جامعه بین المللی بخصوص اروپا و آمریکا مدعی آن هستند، مغایرت دارد!
برخورد مستقیم فیزیکی و جسمی با کودکان و افراد خانواده آنان و بخصوص استفاده از سگهای درنده و خطرناک پلیسی از سوی مؤسسه دفاع از حقوق بشر بطور واضح و آشکار مردود شناخته شده است.در جریان بازداشت کودک فلسطینی “محمود فدو” از اهالی اردوگاه جنین از همین سگها استفاده کردند که منجر به مجروحیت سخت این کودک از ناحیه ران پا بخاطر گازگرفتگی سگهای یاد شده گردید و چندین روز در بیمارستان بستری شده بود!
از سوی دیگر، استفاده از این سگها علاوه بر خطرهای جسمی برای افراد، بی‏تردید موجب حالت ناهنجاری روانی و روحی شدید را برای افراد بویژه کودکان آن هم در نیمه‏های شب، فراهم آورده که آثار بسیار وحشتناک آن در مدت طولانی و نامعین و سالهای متمادی در وجود و ذهن کودک باقی می‏ماند و در برخی موارد منجر به بیماری شدید روحی و روانی خواهد شد!!
مورد فوق در حقیقت نمونه ناچیز و بخش کوچکی از جنایات، قتل، غارت، خرابکاری، تجاوزات وحشیانه، اشغالگری، تخریب و بازداشت و…صهیونیست‏های اشغالگر علیه شهروندان فلسطینی است که گستردگی آنها چنان زیاد است که ارایه یکایک آنها کاری بسیار مشکل بلکه غیر ممکن به نظر می‏رسد!!
اقدامات نیروهای اشغالگر صهیونیستی برای انتقال کودکان فلسطینی به مراکز بازجویی‏ صهیونیستهای اشغالگر کودکان فلسطینی را پس از بازداشت با دستها و چشمان بسته برای بازجویی و در واقع شکنجه بطور مستقیم به مراکز بازجویی و تحقیق منتقل می‏کنند.
در هنگام انتقال کودکان به این مراکز با خودروهای خشن نظامی، نیروهای صهیونیستی از انواع توهین، هتک حرمت، استفاده از عبارات و کلمات زشت و رکیک علیه کودک و خانواده وی، ضربه وارد کردن به قسمتهای مختلف بدن کودک بویژه اعضای حساس وی و نیز از انواع شکنجه روحی و جسمی دیگر که ارایه همه آنها شرم‏آور است، رویگردان نیستند.
کودک فلسطینی “بلال محمد سعید السعدی” از اهالی جنین در ساعت چهار بامداد توسط نیروهای صهیونیستی بازداشت شد. نیروهای این رژیم محمد سعید السعدی را پس از بازداشت به پادگان سالم بردند و این در حالی بود که السعدی از ناراحتی شدید تنفسی رنج می‏برد، وی را در داخل اتاقی تاریک، نمور و کاملاً غیر بهداشتی قرار داده‏اند.
پس از مدتی اذیت، آزار و شکنجه‏های روحی و جسمی این کودک مظلوم و بی‏دفاع فلسطینی را به زندان النقب الصحراوی منتقل کردند. به گفته برخی از کودکان بازداشت شده در این زندان، از زمان بازداشت تا انتقال السعدی به زندان یاد شده که چند روز متوالی به طول انجامید، دست و پای السعدی با طناب پلاستیکی بسته بود و این امر منجر به تورم و زخمی شدن دست‏ها و پاهای سعید السعدی شده بود، بطوریکه نگاه کردن به اعضای متورم و زخمی این کودک بی دفاع فلسطینی هر بیننده و انسان آزاده را از عمق وجود متأثر و ناراحت می‏کرد.
آزار و شکنجه روحی و جسمی نیروهای رژیم اشغالگر بر السعدی آنچنان زیاد بود که این کودک فلسطینی هفته‏ها کابوس می‏دید و قادر نبود آرام گرفته و بخوابد!
صهیونیستها در مدت یاد شده السعدی را حتی از خوردن غذا، آب و قضای حاجت محروم کرده بودند که این امر بعدها علاوه بر ایجاد بیماری روحی، موجب بیماری‏های گوارشی و تنفسی وی شده است!!



 نظر دهید »

25 ذی القعده ( دحو الارض ) ؛ مبا رگ باد .

30 شهریور 1393 توسط محمدی هنزئی

در آغاز آفرینش سراسر زمین را آب فرا گرفته بود و نخستین خشکی که آفریده شد، زمین کعبه بود که خشکیهای دیگر از آن گسترده شد، این روز مصادف با ۲۵ ذیقعده روز “دحوالارض” گفته می‌شود.

“دحو” به معنای گسترش است و بعضی نیز آن را به معنای تکان دادن چیزی از محل اصلی‏ تفسیر کرده ‏اند. “دحوالارض” (گسترده شدن زمین) اشاره دارد به اینکه در آغاز آفرینش تمام سطح زمین را آبهای حاصل از بارانهای سیلابی نخستین فراگرفته بود. این آبها، به تدریج در گودالهای زمین جای گرفته و خشکیها از زیر آب سر برآوردند و روز به روز گسترده ‏تر شدند. از طرف دیگر، زمین در آغاز به صورت پستیها و بلندیها یا شیبهای تند و غیرقابل سکونت بود. بعدها بارانهای سیلابی مداوم باریدند، ارتفاعات زمین را شستند و دره‏ها گسترش یافتند. اندک اندک زمینهای مسطح و قابل استفاده برای زندگی انسان و کشت و زرع به وجود آمد. مجموع این گسترده شدن دحوالارض نامگذاری شد.در احادیث آمده نخستین خشکی که آفریده شد، زمین زیر کعبه بود که خشکیهای دیگر از آن گسترده شد، به این روز “دحوالارض” می گویند و مصادف با ۲۵ ذیقعده است و براى عبادت و ذکر خدا در این روز، اجر بسیاری در نظر گرفته شده است.نقطه ای که در آن کعبه واقع شده وسط زمین است و سایر خشکیها بعد از این نقطه سر از زیر آب بیرون آورده اند. امروزه تحقیقات دانشمندان نیز این مطلب را ثابت کرده است. به طوریکه اخیرا یک دانشمند و منجم مصری گفته بر اساس تحقیقات کعبه دقیقا در مرکز کره زمین قرار گرفته است. همچنین ۴ رکن کعبه درست به سمت چهار جهت اصلی ( شرق، غرب، شمال و جنوب ) قرار گرفته است.

“حجرالاسود” به سمت شرق، رکن یمانی به سمت جنوب، رکن شامی به سمت شمال و رکن مقابل حجر الاسود نیز به سمت غرب قرار گرفته اند. این نشان از معجزه بزرگ خداوند در کعبه دارد.امام رضا (ع) فرموده اند: در شب ۲۵ ماه ذیقعده حضرت ابراهیم (ع) و حضرت عیسى (ع) متولد شده اند.در این روز رسول خدا (ص) به قصد حجة الوداع از مدینه با ۱۰۴ هزار یا ۱۲۴ هزار نفر و حضرت فاطمه (ع) و تمامى اهل بیت خود از راه شجره به مکه عزیمت کردند.از ویژگیهای این روز می توان اینگونه مطرح کرد که روزی است که رحمت خداوند گسترش یافته و دعا مستجاب می شود. پس مؤمن که امامش را از جانش عزیزتر می‏داند و او را از اولاد و خاندان و عشیره خویش بیشتر دوست ‏دارد، دعای خالصانه خود را به برطرف شدن غم و اندوه مولایش اختصاص می دهد. چرا که این روز به عنوان روز قیام امام زمان مهدی موعود(عج) معرفی شده است.روز دحوالارض، جزء چهار روز معروفی است که روزه آن پاداش بسیار داشته و ثواب هفتاد سال روزه گرفتن دارد. احیا و شب ‏زنده ‏داری شب “دحوالارض” برابر با یکسال عبادت است، انجام غسل به نیت روز “دحوالارض” و نماز مخصوص آن ثواب بسیاری دارد.

اعمال شب و روز دحو الارض
روزه :

یکی از آن چهار روز است که در تمام سال بفضیلت روزه ممتاز است .و در روایتی روزه‏اش مثل روزه هفتاد سال است و در روایت دیگر کفاره هفتاد سال است و هر که این روز را روزه بدارد و شبش را به عبادت بسر آورد از برای او عبادت صد سال نوشته شود و از برای روزه‏دار این روز هر چه در میان آسمان و زمین است استغفار کند و این روزی است که رحمت خدا در آن منتشر گردیده و از برای عبادت و اجتماع به ذکر خدا در این روز اجر بسیاری است و از برای این روز به غیر از روزه و عبادت و ذکر خدا و غسل دو عمل وارد است .

نماز :
نمازی که در کتب شیعه قمیین روایت شده .و آن دو رکعت است در وقت چاشت در هر رکعت بعد از حمد پنج مرتبه سوره و الشمس بخواند و بعد از سلام نماز بخواند لا حَوْلَ وَ لا قُوَّةَ إِلا بِاللَّهِ الْعَلِیِّ الْعَظِیمِ پس دعا کند و بخواند یَا مُقِیلَ الْعَثَرَاتِ أَقِلْنِی عَثْرَتِی یَا مُجِیبَ الدَّعَوَاتِ أَجِبْ دَعْوَتِی یَا سَامِعَ الْأَصْوَاتِ اسْمَعْ صَوْتِی وَ ارْحَمْنِی وَ تَجَاوَزْ عَنْ سَیِّئَاتِی وَ مَا عِنْدِی یَا ذَا الْجَلالِ وَ الْإِکْرَامِ .

دعا :
خواندن این دعا است که شیخ در مصباح فرموده مستحب است خواندن آن :

اللَّهُمَّ دَاحِیَ الْکَعْبَةِ وَ فَالِقَ الْحَبَّةِ وَ صَارِفَ اللَّزْبَةِ وَ کَاشِفَ کُلِّ کُرْبَةٍ أَسْأَلُکَ فِی هَذَا الْیَوْمِ مِنْ أَیَّامِکَ الَّتِی أَعْظَمْتَ حَقَّهَا وَ أَقْدَمْتَ سَبْقَهَا وَ جَعَلْتَهَا عِنْدَ الْمُؤْمِنِینَ وَدِیعَةً وَ إِلَیْکَ ذَرِیعَةً وَ بِرَحْمَتِکَ الْوَسِیعَةِ أَنْ تُصَلِّیَ عَلَی مُحَمَّدٍ عَبْدِکَ الْمُنْتَجَبِ فِی الْمِیثَاقِ الْقَرِیبِ یَوْمَ التَّلاقِ فَاتِقِ کُلِّ رَتْقٍ وَ دَاعٍ إِلَی کُلِّ حَقٍّ وَ عَلَی أَهْلِ بَیْتِهِ الْأَطْهَارِ الْهُدَاةِ الْمَنَارِ دَعَائِمِ الْجَبَّارِ وَ وُلاةِ الْجَنَّةِ وَ النَّارِ وَ أَعْطِنَا فِی یَوْمِنَا هَذَا مِنْ عَطَائِکَ الْمَخْزُونِ غَیْرَ مَقْطُوعٍ وَ لا مَمْنُوعٍ [مَمْنُونٍ‏] تَجْمَعُ لَنَا بِهِ التَّوْبَةَ وَ حُسْنَ الْأَوْبَةِ یَا خَیْرَ مَدْعُوٍّ وَ أَکْرَمَ مَرْجُوٍّ یَا کَفِیُّ یَا وَفِیُّ یَا مَنْ لُطْفُهُ خَفِیٌّ الْطُفْ لِی بِلُطْفِکَ وَ أَسْعِدْنِی بِعَفْوِکَ وَ أَیِّدْنِی بِنَصْرِکَ وَ لا تُنْسِنِی کَرِیمَ ذِکْرِکَ بِوُلاةِ أَمْرِکَ وَ حَفَظَةِ سِرِّکَ وَ احْفَظْنِی مِنْ شَوَائِبِ الدَّهْرِ إِلَی یَوْمِ الْحَشْرِ وَ النَّشْرِ وَ أَشْهِدْنِی أَوْلِیَاءَکَ عِنْدَ خُرُوجِ نَفْسِی وَ حُلُولِ رَمْسِی وَ انْقِطَاعِ عَمَلِی وَ انْقِضَاءِ أَجَلِی اللَّهُمَّ وَ اذْکُرْنِی عَلَی طُولِ الْبِلَی إِذَا حَلَلْتُ بَیْنَ أَطْبَاقِ الثَّرَی وَ نَسِیَنِیَ النَّاسُونَ مِنَ الْوَرَی وَ أَحْلِلْنِی دَارَ الْمُقَامَةِ وَ بَوِّئْنِی مَنْزِلَ الْکَرَامَةِ وَ اجْعَلْنِی مِنْ مُرَافِقِی أَوْلِیَائِکَ وَ أَهْلِ اجْتِبَائِکَ وَ اصْطِفَائِکَ وَ بَارِکْ لِی فِی لِقَائِکَ وَ ارْزُقْنِی حُسْنَ الْعَمَلِ قَبْلَ حُلُولِ الْأَجَلِ بَرِیئا مِنَ الزَّلَلِ وَ سُوءِ الْخَطَلِ اللَّهُمَّ وَ أَوْرِدْنِی حَوْضَ نَبِیِّکَ مُحَمَّدٍ صَلَّی اللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ وَ اسْقِنِی مِنْهُ مَشْرَبا رَوِیّا سَائِغا هَنِیئا لا أَظْمَأُ بَعْدَهُ وَ لا أُحَلَّأُ وِرْدَهُ وَ لا عَنْهُ أُذَادُ وَ اجْعَلْهُ لِی خَیْرَ زَادٍ وَ أَوْفَی مِیعَادٍ یَوْمَ یَقُومُ الْأَشْهَادُ اللَّهُمَّ وَ الْعَنْ جَبَابِرَةَ الْأَوَّلِینَ وَ الْآخِرِینَ وَ بِحُقُوقِ [لِحُقُوقِ‏] أَوْلِیَائِکَ الْمُسْتَأْثِرِینَ اللَّهُمَّ وَ اقْصِمْ دَعَائِمَهُمْ وَ أَهْلِکْ أَشْیَاعَهُمْ وَ عَامِلَهُمْ وَ عَجِّلْ مَهَالِکَهُمْ وَ اسْلُبْهُمْ مَمَالِکَهُمْ وَ ضَیِّقْ عَلَیْهِمْ مَسَالِکَهُمْ وَ الْعَنْ مُسَاهِمَهُمْ وَ مُشَارِکَهُمْ اللَّهُمَّ وَ عَجِّلْ فَرَجَ أَوْلِیَائِکَ وَ ارْدُدْ عَلَیْهِمْ مَظَالِمَهُمْ وَ أَظْهِرْ بِالْحَقِّ قَائِمَهُمْ وَ اجْعَلْهُ لِدِینِکَ مُنْتَصِرا وَ بِأَمْرِکَ فِی أَعْدَائِکَ مُؤْتَمِرا اللَّهُمَّ احْفُفْهُ بِمَلائِکَةِ النَّصْرِ وَ بِمَا أَلْقَیْتَ إِلَیْهِ مِنَ الْأَمْرِ فِی لَیْلَةِ الْقَدْرِ مُنْتَقِما لَکَ حَتَّی تَرْضَی وَ یَعُودَ دِینُکَ بِهِ وَ عَلَی یَدَیْهِ جَدِیدا غَضّا وَ یَمْحَضَ الْحَقَّ مَحْضا وَ یَرْفِضَ الْبَاطِلَ رَفْضا اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَیْهِ وَ عَلَی جَمِیعِ آبَائِهِ وَ اجْعَلْنَا مِنْ صَحْبِهِ وَ أُسْرَتِهِ وَ ابْعَثْنَا فِی کَرَّتِهِ حَتَّی نَکُونَ فِی زَمَانِهِ مِنْ أَعْوَانِهِ اللَّهُمَّ أَدْرِکْ بِنَا قِیَامَهُ وَ أَشْهِدْنَا أَیَّامَهُ وَ صَلِّ عَلَیْهِ [عَلَی مُحَمَّدٍ] وَ ارْدُدْ إِلَیْنَا سَلامَهُ وَ السَّلامُ عَلَیْهِ [عَلَیْهِمْ‏] وَ رَحْمَةُ اللَّهِ وَ بَرَکَاتُهُ.


 نظر دهید »

حرکت امام ‏رضا(ع) از مدینه به خراسان محل حکومت مامون عباسی 200 ق

29 شهریور 1393 توسط محمدی هنزئی

از جمله رویدادهای مهمی که در تاریخ ایران از جایگاه والایی برخوردار است، سفر امام رضا علیه السلام به ایران و استقرار ایشان در مرکز خلافت، یعنی مرو(خراسان) در جایگاه ولایتعهدی است.هر چند این سفر با اصرارهای مأمون، خلیفه وقت عباسی، صورت پذیرفت؛ اما در عمل دارای آثار و پیامدهای درخشانی است.

حضرت علی بن موسی، ملقب به رضا، در سال ۱۴۸ هجری قمری ۱۱ ذیقعده در مدینه به دنیا آمد.پدر آن حضرت امام موسی بن جعفر علیه السلام و نام مادرش را نجمه، سمانه و تُکْتَمْ و ام البنین ذکر کرده اند . به نظر می رسد بعد از ولادت امام رضا علیه السلام طاهره نامیده شده است .امام رضا علیه السلام بعد از شهادت امام کاظم علیه السلام، در ۳۵ سالگی عهده دار مسئولیت امامت و حفظ مبانی اسلامی و رهبری شیعیان شد.مدت امامت امام هشتم حدود ۲۰ سال بود که می‌توان آن را به سه بخش جداگانه تقسیم کرد: ۱۰ سال اول امامت آن حضرت که همزمان با دوره زمامداری هارون بود. ۵ سال بعد از آن که مقارن با خلافت امین، فرزند هارون بود. ۵ سال آخر امامت آن بزرگوار که مصادف با خلافت مأمون و تسلط او بر قلمرو اسلامی آن روز بود.

امام رضا علیه السلام در هر یک از این سه دوره، به مقتضای مسئولیت خطیر امامت، با اوضاع و احوال پیچیده خلافت آن روز که به نام اسلام بر مردم حکومت می شد و با وجود نابسامانی‌های زیادی که از جهات مختلف در زندگی اجتماعی مردم وجود داشت، وظایف متناسب خود را در راه خدمت به اسلام انجام می داد.

جغرافیای تاریخی و سیاسی و اجتماعی سفرنامه رضوی:

آنچه در این مقاله مورد بررسی و دقت قرار گرفته، جغرافیای تاریخی، سیاسی و اجتماعی شهرهایی است که حضرت رضا علیه السلام به دستور مأمون از آن جا عبور کرده و یا در آن جا توقف داشته است. مبدأ این خط سیر مدینه و مقصد آن مرو بود. مسیری که مامون تاکید داشت حضرت رضا را از آن عبور دهد یکی از راههای متداول آن زمان به شمار می رفت و آن از مدینه به بصره و از طریق سوق الاهواز(اهواز) به فارس و سپس از راه کویر و بیابان میان ایالت های فارس و خراسان می گذشت و به مرو ختم می شد. این مسیر در نقشه با رنگ سبز مشخص شده است.

راه دیگری که در آن زمان متداول بود از مدینه به سمت کوفه و مدینه الاسلام (بغداد) می رفت و سپس از آن جا به سمت ری، قم و خراسان و بالاخره به مرو منتهی می شد. این مسیر در نقشه با رنگ زرد مشخص شده است و چنانکه ملاحظه می شود این مسیر در ابتدا تا معدن نقره و از نیشابور تا انتها ( مرو) با مسیر اول مشترک است. ولی در نقد مسیر دوم می توان به این مطلب اشاره کرد: عبور از سه شهر کوفه، بغداد و قم؛ از این سه شهر کوفه و قم مرکز تجمع شیعیان در آغاز قرن سوم اسلامی بود و عبور امام رضا علیه السلام از این دو شهر می توانست به قدرتمندی شیعیان این نواحی و شورش احتمالی آنان بیانجامد. و شهر سوم یعنی بغداد و مرکز تجمع و قدرت عباسیان که از ولایت عهدی امام رضا علیه السلام خشمگین بودند و آن را انتقال قدرت از آل عباس به آل علی علیه السلام قلمداد می کردند، پس در هر دو صورت این مسیر و انتخاب آن به زیان مامون بوده است، بنابراین، دلایل عقلی و منطقی علاوه بر دلایل و مستندات تاریخی بر مسیر اول مرتبت است. از این رو مسیری که مامون برای انتقال امام رضا علیه السلام از مدینه به مرو انتخاب کرده بود از دیدگاه جغرافیای طبیعی، اجتماعی، سیاسی و مذهبی بسیار حساب شده و زیرکانه بود. سفر امام رضا علیه السلام از مدینه تا مرو را در ۵ بخش زیر می توان دسته بندی کرد:

۱- از مدینه تا بصره

۲- از بصره تا فارس

۳- از فارس تا یزد

۴- از یزد تا خراسان

۵- امام علیه السلام در خراسان


 نظر دهید »

سالروز درگذشت شاعر ازاده خراسان اقای احمد كمال نویسنده

23 شهریور 1393 توسط محمدی هنزئی

زنده یاد احمد كمال پور متخلص به كمال یكی از شاعران قصیده سرا و غزل سرای صاحب نام روزگار ماست كه در شهریور ۷۹ روی در نقاب خاك كشید. استاد كمال در سال ۱۲۹۷ شمسی در مشهد متولد شد. او در كنار تحصیل، شغل كفاشی را نیز برگزید كه در آن توفیقی نیافت و سال ها در یك شركت تولیدی مشغول به كار شد. استاد كمال یكی از اعضای انجمن ادب خراسان بود و همواره به نقد و بررسی شعر دیگران آن هم در كمال تواضع و فروتنی می پرداخت. شعر او صادقانه و بی پیرایه است. استاد كمال از این موهبت برخوردار بود كه در زمان حیاتش در سال ۷۲ بزرگ داشتی در خور توجه برای او برگزار شود و مهم تر این كه مقام معظم رهبری كه سال ها در مشهد در مجامع ادبی این شهر بوده اند، پیامی برای این بزرگ داشت فرستادند. بازخوانی این پیام ما را با شعر و شخصیت استاد كمال بیشتر آشنا می كند. در بخشی از این پیام می خوانیم:بزرگ داشت شاعر برجسته خراسانی آقای احمد كمال به دو سبب، برای این جانب، بسی شیرین و دلنشین است. نخست آن كه تجلیل از این شاعر با فضیلت كه هنر شعر را با چندین هنر بزرگ دیگر در اخلاق و سلوك انسانی به هم آمیخته است، تجلیل از مجموعه ای از فضایل انسانی است. همه آنان كه كمال را از نزدیك شناخته اند چون من بدین نكته باور دارند كه در این انسان با شرف و پاكدامن و منیع الطبع و سرشار از صفا و صداقت، شعر او كه بی شك از قله های قصیده معاصر است تنها یكی از درخشندگی ها به شمار می آید و او كه جوانی پر ملال و زحمت خود را در دوران حاكمیت فرمانروایان بی بهره از فضیلت و معرفت، با قناعت و مناعت سپری كرده است، هرگز رضا نداده كه در دری گران بهای خود را در خدمت ارباب بی مروت دنیا به كار گیرد و جز به ندای دل پاك و روشن خود سخن بسراید.دوم آن كه كمال عزیز ما در شمار بازماندگان معدود از خیل سخن سرایانی است كه در میانه سال های دهه ۳۰ تا دهه پنجاه شمسی، مشهد را مركز پررونق و توجه برانگیز شعر و ادب فارسی و مایه تحسین نام آوران فرهنگ و ادب كشور ساخته و آن را در سیاهه شهرهای شاعرخیز ایران، در جایگاه برتر نشانده بودند.اگرچه این پیام به خوبی نمایانگر شخصیت و شعر زنده یاد كمال است اما ذكر این نكته نیز خالی از اهمیت نیست كه بگوییم شیوه او در قصیده سرایی احترام به راه و روش پیشكسوتان بود و برای شناخت شعر او باید سبك خراسانی و قواعد شعری گذشته را به خوبی بدانیم. او از شاعرانی مثل ناصر خسرو، فرخی، مسعود سعد، خاقانی و بهار متاثر بود.

دكتر شفیعی كدكنی در وصف كمال چنین سروده است كه :

كمال ما كه به معنی جمال لفظ دری است

ز مرز توس كنون در كمال جلوه گری است

و اینك شعری از زنده یاد استاد كمال را می خوانیم:

نه شمع محفل آرایم كه كام خویشتن جویم

نه چون پروانه ام كارام دل از سوختن جویم

نه چون بلبل توانم نغمه پردازی كنم بر گل

نه خاموشم چو گل كز خامشی فیض سخن جویم

نه دستی تا كه بتوانم گره بگشایم از زلفی

نه بختی تا كه دل را در خم چین و شكن جویم



 نظر دهید »

توصیه امام علی « علیه السلام » برای کسانی که مشغله کاری زیاد دارند.

22 شهریور 1393 توسط محمدی هنزئی

 

 نظر دهید »

برگی از زندگی آیت الله سید محمود طالقانی

19 شهریور 1393 توسط محمدی هنزئی

ابوذر روح الله
سید محمود علایی طالقانی در ۱۵ اسفندماه ۱۲۸۹هـ. ش در دهستان گلیرد از توابع طالقان در خانواده‌ای متدین و اهل علم متولد شد. پدرش، ابوالحسن، از عالمان بزرگ عصر خود و از طرفداران انقلاب مشروطه بود که بعد در زمان رضا شاه پهلوی به اتفاق آیت الله سید حسن مدرس علیه دیکتاتوری و سیاست‌های ضد دینی او به مبارزه برخاست.در ۱۳۱۰هـ. ش به نجف رفت، در حوزه علمیه آنجا به تحصیل پرداخت، دروس خارج را نزد آیت الله سید ابوالحسن اصفهانی، آیت الله محمدحسین غروی و آقا ضیاءالدین عراقی تلمذ کرد. پس از بازگشت به وطن، دوباره در حوزه علمیه قم ادامه تحصیل داد و سرانجام در ۱۳۱۷هـ.. ش از آیت الله عبدالکریم حائری و آیت الله اصفهانی اجازه اجتهاد یافت. در ۱۳۱۸هـ. ش جهت تدریس در مدرسه سپهسالار (مطهری کنونی) به تهران آمد. در‌‌‌‌ همان سال با انتشار اطلاعیه‌ای در اعتراض به سیاست‌های رضا شاه در مورد کشف حجاب فعالیت سیاسی خود را آغاز کرد، از این رو به زندان افتاد. او پس از رهایی، همچنان فعالیت سیاسی خود را بر ضد رژیم پهلوی دنبال کرد و چندین بار دستگیر و زندانی شد. وی پس از شهریور ۱۳۲۰ با تأسیس «کانون اسلام»، به طور رسمی مبارزه خود را علیه رژیم طاغوت آغاز کرد و به تفسیر قرآن برای عموم مردم پرداخت. همچنین مجله «دانش آموز» را منتشر کرد و سلسله سخنرانی‌هایی را جهت ارشاد مردم به اسلام و قرآن ترتیب داد. پس از پایان جنگ جهانی دوم و به دنبال واقعه تجزیه آذربایجان به نمایندگی از اتحادیه مسلمین روحانیت تهران به همراه ارتش به آذربایجان اعزام شد تا هم سربازان را برای جنگ آزادی بخش تشجیع و هم با نظارت دقیق بر کار ارتش گزارشی برای روحانیت فراهم کند. وی در سال‌های پس از غائله آذربایجان، از یک سو به فعالیت سیاسی مشغول بود و از سوی دیگر به امور فرهنگی و آموزشی می‌پرداخت. مهم‌ترین فعالیت‌های فرهنگی - سیاسی او در این دوره، سخنرانی هفتگی در رادیو ایران بود. در ۱۳۲۷هـ. ش عهده دار امامت مسجد هدایت شد و آنجا را به عنوان پایگاهی جهت مبارزه با رژیم پهلوی و استبداد درآورد. تشکیل انجمن‌های اسلامی در دانشگاه‌ها و دیگر مراکز علمی با هدف مبارزه با اصول مادی و مارکسیستی از دیگر فعالیت‌های وی در این دوران بود. آیت الله طالقانی در جریان ملی شدن صنعت نفت در ایران، مبارزات فراوانی کرد و نقش مؤثری در این جریان داشت. در ۱۳۳۴هـ. ش به نهضت مقاومت ملی پیوست. او پس از قیام ملی ۳۰ تیر ۱۳۳۱هـ. ش برای آشتی دادن و ایجاد تفاهم میان جناح‌های مختلف نهضت ملی کوشید. در ۱۳۳۶هـ. ش از طرف ساواک به جرم مخفی کردن نواب صفوی در خانه‌اش دستگیر و زندانی شد، اما پس از چندی رهایی یافت و دوباره به مبارزه پرداخت. در ۱۳۳۸هـ. ش همراه میرزا خلیل کمره‌ای به مصر رفت، پیام آیت‌الله بروجردی را به شیخ شلتوت، شیخ دانشگاه الازهر و مفتی مصر رساند و در کنگره اسلامی دارالتقریب در قاهره شرکت کرد. در ۱۳۳۹هـ. ش جزء هیأت مؤسسین جبهه ملی درآمد و عضو شورای مرکزی جبهه ملی ایران شد. در ۱۳۴۰هـ. ش به جمع بنیانگذران «نهضت آزادی ایران» پیوست. همچنین به بیت‌المقدس سفر کرد و با درد و رنج‌های مردم ستمدیده فلسطین آشنا شد. آیت الله طالقانی طی سال‌های ۱۳۴۱ و ۱۳۴۲هـ. ش سخنراهای متعددی بر ضد رژیم پهلوی در مسجد هدایت کرد و به شدت از تسلط عده‌ای مرتد و بهایی در پست‌های مهم مملکتی انتقاد نمود. در ۱۳۴۱هـ. ش دوباره برای مدتی به زندان افتاد. از آنجا که در قیام ۱۵ خرداد ماه ۱۳۴۲هـ. ش شرکت کرد و اعلامیه «دیکتاتور خون می‌ریزد» را انتشار داد. بار دیگر دستگیر و زندانی شد ولی سرانجام بر اثر فشار افکار عمومی و مؤسسات بین‌المللی حقوق بشر در آبان ۱۳۴۶هـ. ش آزاد شد. اما بار دیگر به دلیل طرح مسائل سیاسی و واکنش صریح نسبت به اقدامات رژیم ممنوع المنبر گردید. در ۱۳۵۰هـ. ش به دلیل حمایت از مردم فلسطین به مدت یک سال و نیم به زابل تبعید شد. در ۱۳۵۴هـ. ش نیز بار دیگر به زندان افتاد و این بار به ده سال زندان محکوم شد اما با پیروزی انقلاب اسلامی، از زندان قصر آزاد گردید. او پس از رهایی از زندان، در بحبوبه روزهای انقلاب نقش ویژه‌ای را ایفا کرد. چندی بعد از سوی امام خمینی (ره) به عضویت شورای انقلاب درآمد و به سمت ریاست شورای انقلاب رسید. در انتخابات مجلس خبرگان قانون اساسی از سوی مردم تهران به نمایندگی رسید. از اقدامات مهم وی در این سمت، اهتمام ویژه به مسئله شورا‌ها بود. در اوایل امرداد ماه ۱۳۵۸هـ. ش از سوی امام خمینی (ره) به عنوان اولین امام جمعه تهران منصوب شد و تبعیت از ولایت فقیه محور حیات سیاسی آیت الله سید محمود طالقانی بود به گونه‌ای که امام راحل با اطمینان تمام ایشان را به عنوان نخستین امام جمعه تهران منصوب کردند که این اقدام امام سبب ناامیدی و یأس بسیاری از تفرقه افکنان شد. اولین نماز جمعه تهران به امامت ایشان در ۵ امردادماه‌‌‌‌ همان سال در دانشگاه تهران برگزار شد. آن عالم مجاهد احیاگر نماز جمعه در ایران اسلامی پس از انقلاب بود، چنانچه امام امت در پاسخ به افرادی که استقبال مردم و جا افتادن نماز جمعه در تردید بودند فرموده بود همین که آیت الله طالقانی امام جمعه تهران است برای استقبال مردم از نماز جمعه کافی است.
آیت الله طالقانی پنج نماز جمعه دیگر را نیز در تهران برگزار کرد که آخرین آن‌ها به مناسبت فرا رسیدن سالگرد جمعه خونین ۱۷ شهریور ماه در بهشت زهرا و کنار مزار شهدای انقلاب بود.
آثار:
پرتوی از قرآن، مقدمه، توضیح و تعلیق برکتاب ((تنبیه الامة و تنزیه الملة))، اسلام و مالکیت، ترجمه جلد اول کتاب ((امام علی بن ابی طالب))، نوشته عبدالفتاح عبدالمقصود، به سوی خدا می‌رویم، پرتوی از نهج البلاغه، آینده بشریت از نظر مکتب ما، آزادی و استبداد، آیة حجاب، مرجعیت و فتوا، درسی از قرآن، درس وحدت زندگینامه خود نوشت آیت الله طالقانی.
پیام امام خمینی (ره) به مناسبت رحلت آیت الله طالقانی، ۱۹ شهریور ۵۸
انا لله و انا الیه راجعون
فمنهم من فضیً نحبهً و منهم من ینتظر. عمر طولانی این عیب را دارد که انسان هر روز عزیزی را از دست می‌دهد و به سوگ شخصیتی می‌نشیند و در غم برادری و فرو می‌رود. مجاهد عظیم الشان و برادر بسیار عزیز حضرت حجت الاسلام و المسلمین آقای طالقانی از بین ما رفت و به ابدیت پیوست و در ملاء اعلی با اجداد گرامش محشور شد. برای آن بزرگوار، سعادت و راحت و برای ما و امت ما، تأسف و تأثر و اندوه، آقای طالقانی یک عمر در جهاد و روشنگری و ارشاد گذراند. او شخصیتی بود که از حبسی به حبسی و از رنجی به رنج دیگر در رفت و آمد بود و هیچ‌گاه در جهاد بزرگ خود سستی و سردی نداشت. من انتظار نداشتم که بمانم و دوستان عزیز و پر ارج خودم را یکی پس از دیگری از دست بدهم. او برای اسلام به منزلة ابوذر بود؛ زبان گویای او چون شمشیر مالک اش‌تر بود، برنده بود و کوبنده. مرگ او زودرس بود و عمر او با برکت. رحمت خداوند بر پدر بزرگوار او که در رأس پرهیزکارن بود و بر روان خودش که بازوی توانای اسلام. من به امت اسلام و ملت ایران و عائلة ارجمند و بازماندگان او، این ضایعة بزرگ را تسلیت می‌دهم. رحمت بر او و بر همة مجاهدان راه حق. والسلام علی عبادالله الصالحین.

 نظر دهید »

حجاج چرا دور خانه خدا خلاف جهت عقربه‌های ساعت طواف می‌کنند؟

18 شهریور 1393 توسط محمدی هنزئی

شاگرد پروفسور حسابی بر اساس علم فیزیک، علت اینکه جهت انجام طواف دور خانه خدا خلاف جهت عقربه های ساعت است را تشریح کرد.
حسین اردکانی، دکترای علم فیزیک و از شاگردان پروفسور حسابی در گفت وگو با خبرنگار جامعه فارس گفت: هر آنچه در شارع مقدس وجود دارد دارای مبنای علمی است به طوری که در اعمال حج آمده است که جهت حرکت برای طواف به سمت چپ و خلاف جهت عقربه های ساعت باشد یا اینکه اکثر مراجع تقلید می گویند که بهتر است در ناحیه در خانه خدا تا مقام ابراهیم طواف انجام شود.

وی افزود: تمام اینها از نظر علم فیزیک قابل اثبات است. در نیمکره شمالی که خانه خدا واقع شده است وقتی هر ذره یا جسمی خلاف جهت عقربه های ساعت بچرخد 5 نیرو به آن وارد می شود که جمع این نیروها و انرژی ها به سمت داخل است. در بحث طواف هم همین است، ذرات در اینجا انسان ها هستند و مجموع این نیروها نیز به سمت مرکز که همان خانه خداست هدایت می شود.

این فیزیکدان ادامه داد: اگر در طواف، چرخش به سمت راست انجام می شد در علم فیزیک آمده است که گریز از مرکز رخ می داد و طبق قانون فیزیک ذرات که در اینجا انسان ها هستند به سمت بیرون پرتاب می شدند و نیروی آنها به سمت مرکز که همان خانه خداست هدایت نمی شد.

اردکانی گفت: حالا اگر خانه خدا در نیمکره جنوبی واقع می شد حتماً در دین ما تأکید بر این می شد که باید در جهت عقربه‌های ساعت یعنی به سمت راست، طواف خانه خدا انجام شود.

وی درباره تأکید بر طواف بین در خانه خدا و مقام ابراهیم نیز اظهار داشت: هر جسم متحرکی که حرکت دورانی دارد اگر شعاع کم شود، سرعت آن به طور ناخودآگاه زیادتر می شود و تمایل و تمرکز آن به سمت داخل و مرکز بیشتر می شود به همین دلیل اکثر مراجع می گویند که در این فاصله طواف خانه خدا انجام شود چون با این تمرکز، صعود و عروج رخ می دهد.

این دکترای علم فیزیک معتقد است که همه چیز در دنیا بر اساس علم فیزیک قابل بررسی است اما علم انسان در این حد نیست که تمام آنها را دریافت کند.


 نظر دهید »

اعزام نخستين كاروان ويژه جانبازان قطع نخاع به حج

18 شهریور 1393 توسط محمدی هنزئی

كاروان اول ويژه جانبازان قطع نخاع، ساعت ۸ روز هجدهم شهريور ماه با پرواز شماره ۵۰۰۸ از فرودگاه امام خميني (ره) تهران عازم مدينه منوره مي‌شوند.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج، مديركل فرهنگي و هنري بنياد شهيد و امور ايثارگران، از اعزام نخستين كاروان ويژه جانبازان قطع نخاع به مدينه منوره در هجدهم شهريور ماه خبر داد.

«حسينعلي بيات» گفت: كاروان اول ويژه جانبازان قطع نخاع، ساعت ۸ روز هجدهم شهريور ماه با پرواز شماره ۵۰۰۸ از فرودگاه امام خميني (ره) تهران عازم مدينه منوره مي‌شوند.

وي افزود: اين كاروان متشكل از ۴۰ جانباز ويلچري، همسران آنها و يك نفر همراه محرم از استان‌هاي آذربايجان شرقي، آذربايجان غربي، اردبيل، اصفهان، بوشهر، تهران، البرز، چهارمحال وبختياري، خراسان جنوبي، سيستان و بلوچستان، فارس، قزوين، كردستان، كرمان، گلستان، لرستان و مازندران است كه براي انجام مناسك حج به سرزمين وحي اعزام مي‌شوند.



 نظر دهید »

وقوع جمعه سیاه در میدان ژاله تهران

17 شهریور 1393 توسط محمدی هنزئی

17 شهريور مکرر عاشورا و ميدان شهدا مکرر کربلا و شهداي 17شهریور مکرر شهداي کربلا و مخالفان ملت‌ها مکرر يزید و وابستگان او هستند امام خميني (رحمه الله علیه) با گسترش دامنه انقلاب و تظاهرات مردمي در شهرهاي مختلف دولت جمشيد آموزگار مجبور به استعفا شد و محمدرضا شاه، جعفر شريف امامي را که از سران فراماسونري و 15 سال رييس مجلس سنا بود به قصد کنترل اوضاع ، مأمور تشکيل کابينه جديد کرد. رژيم شاه با اين تغيير و تحول و اعلام سياست آشتي ملي و احترام به روحانيت، سعي داشت اوضاع را کنتر ل کرده و از خشم و نفرت عمومي بکاهد؛ اما، هوشياري حضرت امام خميني (رحمه الله علیه)‌ باعث شد که ایشان طي پيامي خطاب به ملت ايران نقشه رژيم را رسوا و مردم انقلابي را بيش از پيش آگاه و خروشان نمايند. به اين ترتيب در 13 شهريور 1357 که مصادف با روز عيد فطر بود راهپيمايي تاريخي و عظيمي برپا شد. اين تظاهرات در روز 16 شهريور ماه بار ديگر تکرار شد و در بين مردم اعلام شد که صبح روز بعد، يعني 17 شهريور ماه در ميدان و خيابان ژاله (شهدا) تجمع صورت خواهد گرفت. در اولين ساعات جمعه 17 شهريور ماه، رژيم شاه توسط ارتشبد غلامعلي اويسي فرماندار نظامي تهران اعلام حکومت نظامي کرد؛ اما مردم در ميدان ژاله (شهداي کنوني)‌ تجمع کردند و ناگهان با ديدن تانک‌ها و زره‌ پوش‌هاي نظامي و مأموران مسلسل به دست حکومت نظامي غافلگير شدند. مأموران مسلح پس از چند بار اخطار از زمين و هوا جمعيت را ناجوانمردانه هدف رگبار قرار دادند و مردم بي‌گناه را به خاک و خون کشيدند. عده زيادي از مردم در اين روز توسط دژخيمان رژيم به شهادت رسيدند، اما اين حادثه نقطه عطفي جهت افزايش خشم و اعتراض عمومي مردم و رسوايي بيش از پيش رژيم گرديد و در تاريخ ننگين ستم‌شاهي به عنوان جمعه سياه و جمعه خونين براي هميشه باقي ماند.


 1 نظر

در رکعت اول الاغ خریدی ، در رکعت دوم طویله ساختی

13 شهریور 1393 توسط محمدی هنزئی

روزی یکی از اولیای خدا آمد،ایستاد صف اول نماز و به آقایی اقتدا کرد.رکعت اول را که خواند،رکعت دوم را نیت فرادی کرد.نمازش را خواند و بقچه اش را باز کرد و مشغول خوردن نان و پنیر و انگور شد.نماز که تمام شد،حاجی ها و کسانی که در صف اول ایستاده بودند،گفتند:

مشتی،تو آمدی صف اول حواس ما را پرت کردی و حالا نشسته ای نان و انگور می خوری؟

پیشنماز هم چپ چپ به این شخص نگاه می کرد،آن شخص آمد در گوش پیشنماز آهسته گفت:علت اینکه من نمازم را فرادی کرده بگویم یا می گویی؟

پیشنماز گفت:بفرمایید

او در گوش پیشنماز گفت:رکعت اول داشتی الاغ می خریدی،با خود فکر می کردی که خانه مان دور است،خوب است الاغی بخرم_البته این قصه برای صد سال پیش است،آن موقع ماشین نبود،حالا که ماشین است می خواهیم ماشین بخریم_رکعت دوم داشتی طویله می ساختی،با خود می گفتی الاغ را کجا ببرم؟بعد با خود گفتی:

گوشه خانه اتاق خالی است،همان را طویله می کنم!


 3 نظر

شهادت رئیسعلی دلواری

12 شهریور 1393 توسط محمدی هنزئی

رييسعلي فرزند رييس محمد در سال 1261 ش در دهستاني از توابع بوشهر به دنيا آمد. او در عصر مشروطيت، جواني 24 ساله، بلند همت، شجاع، در صدق و صفا کم مانند و در حب وطن و توکل به خدا، ضرب المثل بود. اگرچه سواد و معلومات کافي نداشت، اما پاکي و سرشت و صفات حميده او زبانزد اطرافيان بود. رييسعلي بعد از اين که قواي اشغالگر انگليس بوشهر را به تصرف خود درآوردند، با شجاعتي وصف‏ناپذير به مقابله با تجاوزگران پرداخت و شکست‏هاي سنگيني بر آنان وارد کرد. پس از اشغال بوشهر در رمضان سال 1333 ق، نيروهاي انگليسي قصد تصرف دلوار را مي‏کنند. محلي که پيش از آن، چند بار سربازان انگليسي به آنجا يورش برده و هر بار طعم تلخ شکست را چشيده بودند. رييسعلي همراه با ياران خود، عليه اشغالگران وارد نبرد شده و نيروهاي متجاوز را که قريب به پنج هزار نفر بودند، تار و مار مي‏کند. قيام مردم تنگستان بر روي هم هفت سال به طول انجاميد و در اين مدت، دليران تنگستان، دو هدف عمده را دنبال مي‏کردند: پاسداري از بوشهر، دشتستان و تنگستان به عنوان منطقه سکونت خود و جلوگيري از نفوذ قواي بيگانه به درون سرزمين ايران و دفاع از استقلال وطن. رييسعلي دلواري اين آزاده دلاور، سرانجام در حين مبارزه با دشمنان اسلام و ايران در دوازدهم شهريور 1294 ش برابر با 23 شوال 1333 ق در 33 سالگي، از پشت مورد هدف گلوله فرد خائني قرار گرفت و به شهادت رسيد.


 نظر دهید »

روز بزرگداشت احمدبن موسي شاهچراغ

11 شهریور 1393 توسط محمدی هنزئی

حضرت احمد بن موسي مشهور به شاه‌چراغ فرزند حضرت امام موسي كاظم (علیه السلام ) مي‌باشد. وي با برادران ديگرش به نام‌هاي محمد و حمزه از يك مادر بودند. مادر آن حضرت مشهور به امّ احمد بود. پسران حضرت موسي كاظم (علیه السلام ) نوزده نفر بودند كه امام رضا (علیه السلام)، ابراهيم، عباس و قاسم هم از يك مادر بودند. در اصول كافي دربارة سپردن امامت از طرف امام موسي كاظم (علیه السلام) به امام رضا (علیه السلام) روايتي نقل شده كه در اين‌جا ترجمة آن به طور مختصر نقل مي‌گردد.
تاريخچة گنبد و بقعة مباركه بعد از عضدالدوله:
1-از مدارك موجود فهميده مي‌شود كه در زمان اتابكان فارس و به دستور امير مقرّب الدين مسعود بن بدرالدين وزير اتابك به سال 623 اولين بقعه ساخته شده است.
2- در دورة آل مظفر 745 ه.ق مادر شاه ابواسحاق به نام «ملكه تاشي خاتون» گنبد را تعمير اساسي نموده و اين گنبد بسيار عالي و زيبا از شاهكارهاي هنري و معماري است.
3- در سال 1239 ه.ق بر اثر زلزلة شديدي كه در شيراز رخ داد، اكثر بناهاي مهم از جمله بقعة حضرت شاه‌چراغ فرو مي‌ريزد. در همين زمان مرحوم حسينعلي ميرزا قاجار فرمانرواي فارس بارگاه آن حضرت را تجديد عمارت كرده و خرابي‌هاي آستانه را تعمير و گنبدي با اسلوبي ديگر بنا مي‌نهد.
4- در زمان فتحعلي شاه قاجار در داخل ساقه، سورة مباركة «فتح» با آيينه نوشته شد كه ابتداي سوره از سمت قبله شروع و نام فتحعلي‌ شاه در پايين حضرت در ساقة داخلي واقع شده بود. اين تعمير در سال 1246 به پايان رسيد.
5- در زلزلة سال 1269 باز گنبد شكاف برداشته و مرحوم محمد ناصرخان ظهيرالدوله،‌ گنبد را تعميرات كافي مي‌نمايد.
6- در اثر مرور زمان شكاف‌هاي چندي در گنبد پيدا مي‌شود كه در حدود سال 1306 ه.ش سفر اوّل رياست فرهنگ، ‌آقاي ابوالقاسم فيوضات به شيراز به وسيلة يك مهندس آلماني توسط ميله‌هاي آهن مخصوص گنبد، شكسته‌بندي و مهار مي‌گردد.

7- در سال 1377 به پيشنهاد كميسيون خيريه تعميرات جناب آقاي ميرزا محمدحسين شريفي، متولي آستانه مباركه خطر ريزش گنبد را اعلام كرد. دعوتي از آقايان مجتهدين و روحانيون و مردم خيّر شيراز انجام مي‌دهد و تصميمات لازم در اين مورد گرفته مي‌شود.



 1 نظر

دوره آموزشی ویژه مشاوره در حوزه علمیه حضرت زهراء « سلام الله علیها » میبد برگزار می شود

09 شهریور 1393 توسط محمدی هنزئی

دوره آموزشی ویژه مشاوره در حوزه علمیه حضرت زهراء « سلام الله علیها » میبد ، با حضور اساتید مجرب از شهر مقدس قم برگزار می شود. زمان این دوره از شنبه 8/6 الی پنجشنبه 13/6 می باشد .
تعداد محدودی از مشاورین استان ، برای شرکت در این دوره از سوی مدارس علمیه خواهران جهت شرکت در این دوره دعوت شده اند .

 نظر دهید »

به همت مدیریت استانی حوزه علمیه خواهران استان یزد ، دوره آموزشی تربی مربی قرآن کریم در حوزه علمیه حضرت زینب « سلام الله علیها » یزد به مدت 8 روز برگزار شد.

09 شهریور 1393 توسط محمدی هنزئی

درمراسم افتتاحیه این دوره که 170 نفر از طلاب و دانش آموختگان از کل استان حضور داشتند ، آقای کارگر مدیریت محترم حوزه علمیه خواهران استان یزد ؛ کلاس های تجوید رایکی از کلاس های ضروری برای هر طلبه دانسته و روایتی از رسول مکرم اسلام حضرت محمد مصطفی « صلی الله علیه و آله و سلم » را مطرح کردند که فرموده اند : « فرزندانتان را تربیت کنید به سه خصلت : حُب نبی ، حُب انبیاء الله ، و حُب قرآن ؛ چراکه در روزی که سایه ای جزء سایه خدانیست ، حاملان قرآن به همراه پیامبران و برگزیدگان او در سایه خدا هستند » . ایشان در حدیث دیگری از رسول اکرم به ویژگی ها و صفات یک انسان دوستدار قرآن اشاره کرده و فرمودند : « کسی که قرآن را یاد بگیرد و تواضع در علم کند و آن را به دیگران برای خدا یاد دهد ، نتیجه اش این می شود که کسی در بهشت ثوابش بزرگتر از او نیست » .
پس بیاموزیم با خدا معامله کنیم و تمام کارهایمان در جهت رضای خالق هستی بخش باشد.
در ادامه آقای « حبیبی » ، استاد این دوره فرمودند : « مساله تعلیم در اسلام محدودیت جنسی ندارد و فرضیه ای است که بر زن و مرد واجب شده و در روایتی زیبا از رسول گرامی اسلام حضرت محمد مصطفی « صلی الله علیه و آله و سلم » که فرمودند : « طَلَبُ العِلمِ فَریضَهٌ عَلی کُلِ مُسلمٍ وَمُسلِمَه ٍ ؛ کسب دانش یک واجبی است که محدودیت سنی هم ندارد که باز رسول مهربانی ها فرمودند : « اُطلُبُوا العِلمَ مِنَ المَهدِ اِلَی اللَحَد » .ما در اسلام محدودیت مکانی هم نداریم چرا که « اُطلُبُوا العِلمَ وَ لُو بِالصین».
ایشان افزودند : کسب بعضی از علوم واجب عینی است ، بعضی واجب کفایی و بعضی از علوم را همه باید یاد بگیرند. مثلا: به سن تکلیف که می رسند باید احکام مبتلا به و مسائل شرعی را بیاموزند یا مسلمانان باید مسائل اعتقادی خود را با دلیل و استدلال بیاموزند. لذا یادگیری قران هم جزء علومی است که همه وظیفه دارند به اندازه توانایی خود بیاموزند. چرا که هدف از خلقت بشر و راه های رسیدن به تکامل و سقوط را خدای بزرگ در کتابش آورده است . پس باید قران را قرائت کرد و در آن تفکر و تدبر نمود تا با راه سعادت و شقاوت آن آشنا شد ».


 نظر دهید »

اي عمه ي امام زمان! کاش در حرم يک صبح جمعه لايق ديدار مي شدم

06 شهریور 1393 توسط محمدی هنزئی

چشم دلم به سمت حرم باز می شود

با یک سلام صبح من آغاز می شود

پر می کشد دلم به هوای طواف تو

وقتی که لحظه لحظه ي پرواز می شود

قفل دلم شکسته کنار در حرم

از مرقدت دری به جنان باز می شود

فهمیده ام ز حکمت ایوان آینه

اینجا دل شکسته سبب ساز می شود

کو چشم روشني که ببيند در اين حرم

هر روز چند مرتبه اعجاز مي شود

اعجاز توست اينکه دلم يا کريم توست

قلب تپنده ي حرم قم، حريم توست

اينجا بهشت دختر موسي بن جعفر است

از نفحه ي شهود و تجلي معطر است

برپا شده است مکتب قرآن و اهل بيت

دارالعلومِ مريم آل پيمبر است

اينجا کليد علم و فقاهت ارادت است

خاک در حريم تو علامه پرور است

چشم اميد عالِم وعاشق به سوي توست

اينجا چقدر چشمه ي جوشان کوثر است

تنها پناهگاه دلم صحن آينه ست

وقتي دلم از آه زمانه مکدر است

هر شب کنار مرقد تو يک مدينه دل

دنبال قبر مخفي زهراي اطهر است

صحن تو غرق بوي گل ياس مي شود

اينجا حضور فاطمه احساس مي شود

با آنکه هست هر دو جهان مال فاطمه

اينجا دميده کوکب اقبال فاطمه

بي اختيار پاي ضريحت رسيده است

هر زائري که آمده دنبال فاطمه

دارد تمام مرقد تو بوي آسمان

اينجاست سايه سار پر و بال فاطمه

فرمود آشيانه ي‌ امن الهي است

صحن و سراي تو، حرم آل فاطمه

خورشيد آل فاطمه از راه مي رسد

هر سال ما اگر که شود سال فاطمه

اي عمه ي امام زمان! کاش در حرم

يک صبح جمعه لايق ديدار مي شدم

شاعر : یوسف رحیمی


 نظر دهید »

روز بزرگداشت محمد بن زکریای رازی ، روز داروسازی

05 شهریور 1393 توسط محمدی هنزئی

پزشک، فیلسوف و شیمی‌دان ایرانی که آثار ماندگاری در زمینهٔ پزشکی و شیمی و فلسفه نوشته است و به‌عنوان کاشف الکل و جوهر گوگرد (اسید سولفوریک) مشهور است.
به گفته جرج سارتن، پدر تاریخ علم، رازی «بزرگ‌ترین پزشک اسلام و قرون وسطی بود.» این دانشمند ایرانی از آن‌جا که کتاب‌های خود را به زبان عربی می‌نوشت، نزد غربیان به جالینوس عرب نیز مشهور بوده‌است.
به پاس زحمات فراوان رازی در داروسازی روز پنجم شهریورماه (۲۷ اوت)، روز بزرگداشت زکریای رازی شیمی‌دان بزرگ ایرانی و روز داروسازی نام‌گذاری شده است.
زندگی
نام وی محمد و نام پدرش زکریا و کنیه‌اش ابوبکر است. مورخان شرقی در کتاب‌هایشان او را محمد بن زکریای رازی خوانده‌اند، اما اروپائیان و مورخان غربی از او به نام‌های رازس Rhazes=razes و الرازی Al-Razi در کتاب‌های خود یاد کرده‌اند. به گفته ابوریحان بیرونی وی در شعبان سال ۲۵۱ هجری (۸۶۵ میلادی) در ری زاده شد و دوران کودکی و نوجوانی و جوانی‌اش دراین شهر گذشت. چنین شهرت دارد که در جوانی عود می‌نواخته و گاهی شعر می‌سروده‌است. بعدها به زرگری و سپس به کیمیاگری روی آورد. وی در سنین بالا علم طب را آموخت. بیرونی معتقد است او در ابتدا به کیمیا اشتغال داشته و پس از آن‌که در این راه چشمش در اثر کار زیاد با مواد تند و تیزبو آسیب دید، برای درمان چشم به پزشکی روی آورد. در کتاب‌های مورخان اسلامی آمده‌است که رازی طب را در بیمارستان بغداد آموخته‌است، در آن زمان بغداد مرکز بزرگ علمی دوران و جانشین دانشگاه جندی شاپور بوده‌است و رازی برای آموختن علم به بغداد سفر کرد و مدتی نامعلوم در آن‌جا اقامت گزید و به تحصیل علم پرداخت و سپس ریاست بیمارستان «معتضدی» را برعهده گرفت. پس از مرگ معتضد خلیفه عباسی، به ری بازگشت و عهده‌دار ریاست بیمارستان ری شد و تا پایان عمر در این شهر به درمان بیماران مشغول بود. رازی در آخر عمرش نابینا شد، درباره علت نابینا شدن او روایت‌های مختلفی وجود دارد، بیرونی سبب کوری رازی را کار مداوم با مواد شیمیایی چون بخار جیوه می‌داند.
رازی در تاریخی بین ۵ شعبان ۳۱۳ ه.ق. الی ۳۱۳ ه.ق. در ری وفات یافته‌است. مکان اصلی آرامگاه رازی نامعلوم است.

 نظر دهید »

شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت,ولادت حضرت معصومه عناوین روزهای دهه کرامت اعلام شد

04 شهریور 1393 توسط محمدی هنزئی

پیوند: http://www.jamejamonline.ir/newspreview/1567874217220555323

شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت عناوین روزهای دهه کرامت سال 1393 هـ . ش (1435 هـ.ق) را اعلام کرد.

شعار سال شورا «عزم ملی و مدیریت جهادی در نشر فرهنگ اهل بیت (ع)» است. عناوین روزها به ترتیب تاریخ قمری و بعد تاریخ شمسی و بعد عنوان پیشنهادی آمده است:

- اول ذی ‏القعده پنجشنبه 6 شهریور ولادت حضرت معصومه (س) / روز دختر، کریمه اهل بیت (ع)؛ الگوی مجاهدت و کرامت بانوان

- دوم ذی‏ القعده جمعه 7 شهریور، شهر مقدس قم؛ خواستگاه یاوران حضرت مهدی (عج)

- سوم ذی‏ القعده شنبه 8 شهریور، شهادت شهیدان رجایی و باهنر؛ مدیران انقلابی، منادیان مدیریت جهادی در اقتصاد و فرهنگ

- چهارم ذی‏ القعده یکشنبه 9 شهریور، ایران اسلامی؛ مرهون الطاف خاندان موسی بن جعفر(ع)

- پنجم ذی‏ القعده دوشنبه 10 شهریور، روز تجلیل از امامزادگان و بقاع متبرکه امام‎زادگان(ع)؛ طلایه داران فرهنگ و معارف قرآنی

- ششم ذی ‏القعده سه شنبه 11 شهریور، روز بزرگداشت حضرت احمدبن‏ موسی (شاهچراغ) (ع) حضرت شاهچراغ (ع)؛ الگوی سبک زندگی ولایی

- هفتم ذی‏ القعده چهارشنبه 12 شهریور، روز مبارزه با استعمار انگلیس، اهل بیت (ع)؛ اسوه وحدت و مهربانی ، مظهر استکبار ستیزی

- هشتم ذی‏ القعده پنجشنبه 13 شهریور، روز تعاون،تعاون در کار خیر؛ محور زندگی اجتماعی خاندان کرامت

- نهم ذی‏ القعده جمعه 14 شهریور، سیره امام رضا(ع)؛سرمشق زندگی مهدی یاوران

- دهم ذی‏ القعده شنبه 15 شهریور، مجامع علمی؛ میدان مجاهدت برای نشر فرهنگ رضوی

- یازدهم ذی ‏القعده یکشنبه 16 شهریور، ولادت امام رضا (ع)، مشهدالرضا؛ میعادگاه محبین اهل بیت(ع)



 1 نظر

دوره تربیت مربی تجوید قرآن ویژه بانوان طلبه استان برگزارمی شود

29 مرداد 1393 توسط محمدی هنزئی

پیوند: http://yazdbanoo.ir/

معاون فرهنگی مدیریت حوزه های علمیه خواهران استان یزد در گفتگو با خبرنگار یزدبانو اظهار داشت : به میزبانی حوزه علمیه خواهران حضرت زینب(سلام الله علیها) یزد و با حضور یکی از نویسندگان کشوری کتب آموزشی قرآن کریم، تعداد 160 نفر از بانوان ثبت نام کننده، دوره آموزشی تجوید قرآن کریم برگزار می شود.

وی افزود: این دوره که طی 9 روز صبح و عصر برگزار می شود درپایان از شرکت کنندگان آزمون تئوری وشفاهی به عمل می آید.
معاون امور فرهنگی مدیریت حوزه های علمی خواهران خاطرنشان کرد : طلاب شهرستانی در طول دوره می توانند ازامکانات خوابگاهی استفاده کنند .
حسن پور با بیان اینکه منابع دوره تربیت مربی تجوید از کتب آموزشی استاد علی حبیبی قاری واستاد کشوری قرآن و با حضور وی برگزار خواهد ششد شامل : « روش های حفظ قرآن کریم »، « راهنمای تدریس روخوانی قرآن کریم»، « آداب واحکام تلاوت قرآن کریم»، « آموزش روخوانی قرآن کریم»، « تجوید و روانخوانی قرآن کریم»، « آموزش تجوید قرآن کریم» و « راهنمای تدریس تجوید قرآن کریم» است.
وی تصریح کرد: علاوه بر طلاب در حال تحصیل، فارغ التحصیلان حوزوی نیز می توانند در این طرح شرکت کنند.

***
گفتنی است : این دوره از 30 مرداد به مدت 9 روز متوالی در مدرسه علمیه حضرت زینب(سلام الله علیها) واقع در بلوار آزادگان بعد از زیر گذرمیدان ابالفضل(علیه السلام) برگزار خواهد شد و تا کنون این مدرسه علمیه میزبان برخی دیگر از دوره های آموزشی از جمله «مباحث جمعیت» نیز بوده است.
شایان ذکر است : حوزه های علمیه خواهران استان یزد دارای 14 مرکز در مقطع لیسانس و کارشناسی ارشد است که فارغ التحصیلان آن به عنوان مبلغات در تمام ایام سال کارتبلیغ و تفسیر و مداحی را ویژه بانوان یزدی بر عهده دارند و همکاری خوبی با سازمان تبلیغات اسلامی طی سالیان گذشته داشته اند.
برگزاری چنین دوره هایی علاوه بر تویت بنیه علمی فارغ التحصیلان تأثیر شگرفی در آموز های رآنی بانوان یزدی در سراسر استان خواهد گذاشت.


 نظر دهید »

دیدار مدیر محترم حوزه علمیه خواهران استان یزد با حضرت آیت الله ناصری

30 تیر 1393 توسط محمدی هنزئی

پیوند: http://yazd.whc.ir/

 نظر دهید »

جلسه ای با اعضای بسیج رسانه در مدیریت استانی یزد برگزار شد.

22 تیر 1393 توسط محمدی هنزئی

جلسه ای با اعضای بسیج رسانه در روز چهارشنبه 18/4/93 در مدیریت استانی یزد برگزار شد. در این جلسه که با هدف همکاری بسیج رسانه و حوزه علمیه در جهت ترویج افکار امام (ره) و مقام معظم رهبری(مدظله العالی) و مبارزه با جنگ نرم برگزار شد ؛ آقای « راسخی ، مسئول بسیج رسانه » با بیان اینکه موثرترین افراد در انتقال الگوها و ارزش ها در طول تاریخ علماء بوده اند ، افزودند : از سوی بسیج رسانه جلسات ماهانه ای برای اعضای رسانه در گروه های اخلاق رسانه ، فقه رسانه , و دوره های آموزشی تخصصی در حال برگزاری است.
ایشان در این زمینه خواستار همکاری حوزه جهت برگزاری دوره های آموزشی « مهارتی -بصیرتی » مختلفی همچون « ساخت کلیپ ، وبلاگ نویسی و … » شدند.


 نظر دهید »

بزرگترین کوزه قرآنی جهان در دومین نمایشگاه قران و عترت قم

17 تیر 1393 توسط محمدی هنزئی

استاد علی عباسی مسئول غرفه هنرکده جانباز از هنرمندان با ذوق استان است که هنر خویش را در راستای نشر و گسترش فرهنگ قرآن و اهل بیت (علیهم السلام) به کار بسته است.

وی با اشاره به اینکه هنرش حجاری آیات، روایات، ادعیه و احادیث مذهبی به صورت خوشنویسی، نقش برجسته و رنگ و لعاب است اظهار داشت: این کار بر روی سفال پخته، بتن سبک و تخم شترمرغ انجام می‌شود که کاری جذاب و بدیع است که در چند سال اخیر مورد توجه بسیاری از علاقه‌مندان قرار گرفته است.

عباسی با تاکید بر اینکه هنرش تجلی قرآن کریم و احادیث و روایات معصومین (علیهم السلام) است بیان کرد: تاکنون آثار فاخری با مضامین زیارت عاشورا، زیارت امام رضا (علیه السلام)، حدیث شریف کساء و دعای ندبه خلق شده که این آثار نفیس به حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (سلام الله علیها)، حرم مطهر امام رضا (علیه السلام) و حرم مطهر امام حسین (علیه السلام) هدیه شده است و هم اکنون در موزه‌های این اماکن متبرکه نگهداری می‌شوند.

وی از اتمام کار بزرگترین کوزه قرآنی جهان خبر داد و گفت: این کوزه قرآنی حدود یک متر و 45 سانتی‌متر ارتفاع و 30 کیلوگرم وزن دارد و دهانه کوزه 5/44 سانتی‌متر است که جزء 30 قرآن کریم به صورت کامل بر روی آن نقش برجسته شده و تولید این اثر هنری بیش از 13 ماه زمان برده است.

به نقل از سایت : شبستان قم


 1 نظر

فرزندان رهبر انقلاب اجاره‌نشین هستند

17 تیر 1393 توسط محمدی هنزئی

استاد سابق فرزندان حضرت آیت‌الله خامنه‌ای می‌گوید که دو پسر رهبر انقلاب، اجاره‌نشین هستند و زندگی بسیار ساده‌ای دارند.

به گزارش یزدبانو به نقل از سرویس دیگر رسانه های خبرگزاری شبستان، آیت‌الله یحیی عابدی مصحح بحارالانوار در بخشی از گفت‌وگوی خود با حوزه‌نیوز می‌گوید: آقایان مسعود و میثم خامنه‌ای از شاگردان بنده بودند، با یک پیکان رفت و آمد می‌کردند. زندگی ساده داشتند و دارند و حتی اجاره‌نشینند. وی می‌افزاید: روزی به همراه حاج آقا میثم به کتابخانه آیت‌الله خامنه‌ای رفتیم که پذیرایی بسیار ساده‌ای از ما شد و چند دقیقه‌ای با ایشان دیدار داشتیم. این عالم دینی اضافه می‌کند: درباره آقازاده‌ رهبری که داماد آقای حداد است، می‌دانم در شب ازدواجشان همه چیز ساده بود و هیچگونه تجملاتی که متأسفانه امروزه در میان فرزندان مسئولان دیده می‎شود، وجود نداشت.




 نظر دهید »

ای معاصی زدگان رحمت او گسترده است بخشش و مغفرتش هست ، اگر ماهش هست

16 تیر 1393 توسط محمدی هنزئی

 

 1 نظر

اعلام عزاي عمومي توسط استاندار يزد به مناسبت رحلت حاج سيد جواد حيدري

15 تیر 1393 توسط محمدی هنزئی

” سيد محمد ميرمحمدي” در پي رحلت حضرت حاج سيد جواد حيدري(ره) پيام تسليتي صادر نمود.

متن کامل اين پيام به شرح ذيل است:

انا لله و انا اليه راجعون

يا أَيتُهَا النَّفْسُ الْمُطْمَئِنَّةُ إِرْجِعِي إِلى رَبِّکِ راضِيةً مَرْضِيةً فَادْخُلِي فِي عِبادِي وَ ادْخُلِي جَنَّتِي ، سوره مبارکه فجر

با تاسف بسيار و اندوه فراوان خبر رحلت فقيه زاهد و عارف متقي و سالك في سبيل الله حضرت آيت الله حاج سيد جواد حيدري را دريافت نمودم. اين حادثه جانگداز مرا و همه ارادتمندان به سلسله جليله سادات و روحانيت را در غم و اندوه فرو برد و استان دارالعباده يزد را سيه پوش و عزادار ساخت. آن بزرگوار از برجستگان علم و معرفت و از افراد پارسا و خدمتگزاران مخلص به اسلام و قرآن و ملجأ و پناه مردم متدين اين ديار بود و بي شك خلاء وجودي او ضايعه ايست جبران ناپذير و جانگداز. اينجانب ضمن عرض تسليت به پيشگاه حضرت بقيه الله الاعظم (ارواحنا فداه)، مراجع عظام تقليد بويژه رهبر معظم انقلاب اسلامي ، روحانيت والامقام ، اخوي گرانقدر و بيت مكرم آن مرحوم و مردم شريف استان يزد و شاگردان و ارادتمندانش ، علو درجات آن عالم بزرگوار را از خداوند منان مسئلت نموده و به اين مناسبت روز يكشنبه مورخ 15/04/93 را در استان يزد عزاي عمومي اعلام مي دارم.

سال ها بايد كه تا يك سنگ اصلي زافتاب               لعل گردد در بدخشان يا عقيق اندر يمن
قرن ها بايد كه تا از لطف حق پيدا شود                   با يزيدي در خراسان يا اويسي در قرن

سيدمحمد ميرمحمدي

گفتنی است: مراسم تشییع این عالم پرهیز کار یکشنبه 93/4/15 ساعت 9 صبح از میدان امیرچقماق به طرف امامزاده جعفر(ع) یزد خواهد بود.




 نظر دهید »

جلسه هم اندیشی فعالین مدارس علمیه خواهران شهر یزد با مدیر ستاد تفسیر استان برگزار شد.

15 تیر 1393 توسط محمدی هنزئی

جلسه هم اندیشی فعالین مدارس علمیه خواهران شهر یزد با مدیر ستاد تفسیر استان حجت الاسلام و المسلمین آقای « نبی پور » ، شنبه 14/4/93 در ستاد تفسیر قرآن برگزار شد.
در این جلسه که با هدف ارائه راهکار جهت مهجوریت زدایی قرآن درجامعه توسط حوزه های علمیه ، برگزار شد ؛ آقای نبی پور خطاب به حاضرین فرمودند : آیه سوره فرقان که پیامبر « صلوات الله علیه » در روز قیامت خواهند گفت ” یا رب ان قومی اتخذوا هذا القران مهجورا ” ، چون قال ماضی است ، یعنی حتما این شکایت رسول خدا خواهد بود.
در ادامه هریک از خانم ها به ارائه راهکار در این زمینه پرداختند و خواستار همراهی معنوی و مادی مسئولین در این زمینه شدند.




 نظر دهید »

پاسخگویی رایگان 150 وکیل دادگستری یزد به سؤالات حقوقی مردم/ با 129تماس بگیرید

11 تیر 1393 توسط محمدی هنزئی

به گزارش خبرنگار یزدبانو، سید علی اصغر رفاهی در یک گفتگوی تفصیلی در مورد خدمات رایگان دادگستری استان یزد در پاسخگویی به سؤالات حقوقی مردم اظهار داشت: با عنایت به بند هفدهم سیاست های کلی نظام در بخش قضایی مصوب مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) مبنی بر ضرورت گسترش نظام معاضدت و مشاوره قضایی این موضوع از اولویت های استان یزد محسوب شده و برای ارائه خدمات مشاوره قضایی تلاشهای گسترده ای انجام گرفته است .

وی با اشاره به طرح بیش از 2000 سؤال حقوقی در ماه و ارائه پاسخ های جامع از سوی اداره ارشاد و معاضدت قضایی ، بیان داشت : در حال حاضر بصورت میانگین 150وکیل در سال بصورت رایگان در واحد ارشاد و معاضدت حاضر و به پاسخگویی سؤالات مراجعه کنندگان مبادرت دارند.

*بهره مندی رایگان افراد بی بضاعت از وکلای تسخیری و معاضدتی :

این مقام قضایی از تنظیم تفاهم نامه فی مابین دادگستری با دفتر امام جمعه ، کمیته امداد امام خمینی (ره ) و سازمان بهزیستی خبر داد و اظهار داشت : بر این اساس وکیل معاضدتی و وکیل تسخیری در پرونده هایی که از سوی دفتر نماینده ولی فقیه ، سازمان بهزیستی استان و کمیته امداد امام خمینی (ره ) معرفی شده ، تعیین می شود.

رفاهی ادامه داد : پس از احراز عدم بضاعت مالی و اعلام نیاز وکیل ، این اداره نسبت به تعیین و معرفی وکیل معاضدتی از بین وکلای همان حوزه قضایی اقدام خواهد کرد.

*برپایی مراکز مشاوره حقوقی رایگان در مناسسبت های مختلف :

وی ، برپایی مراکز مشاوره حقوقی رایگان به مناسبت های مختلف در مکان های از قبل پیش بینی شده را از دیگر اقدامات اداره ارشاد و معاضدت قضایی دادگستری ذکر کرد و ابراز داشت : مناسبت های هفته دفاع مقدس ، هفته بسیج و چندین مناسبت ملی و مذهبی دیگر فرصتی بود تا مشاوره های حقوقی رایگان به مردم ارائه شود.

*میعادگاه نماز جمعه و ارائه مشاوره حقوقی رایگان :

وی خاطرنشان کرد : همچنین در میعادگاه نماز جمعه یزد قبل از اذان و انجام فریضه نماز جمعه نیز این مشاوره ها بصورت رایگان به افراد مراجعه کننده ارائه خواهد شد و افراد می توانند از این فرصت نیز بهره مند شوند.

رئیس اداره ارشاد و معاضدت قضایی دادگستری ، طراحی ، تدوین و اجرای مناسب طرح های ارشاد و معاضدتی را منوط به تعیین ردیف بودجه ای مجزا دانست و اظهار داشت : در صورت مشخص بودن بودجه مصوب ، برنامه ریزی بهتر و اجرای آن برنامه ها کامل ترو مناسب تر خواهد بود.

وی یادآور شد : دسترسی آسان آحاد جامعه به ادارات ارشاد و معاضدت قضایی در گرو داشتن ساختمان مجزا در مکانهای مناسب است که نیاز است در این زمینه نیز چاره اندیشی صورت پذیرد.



 نظر دهید »

بازدید حجت الاسلام والمسلمین کارگر از مدرسه ام ابیهاءتفت و شرکت در جلسه هیئت امناء این واحد آموزشی

11 تیر 1393 توسط محمدی هنزئی

مدیریت محترم حوزه علمیه خواهران استان یزد در ادامه بازدید از مدارس علمیه خواهران ضمن حضور درمدرسه علمیه ام ابیهاء « سلام الله علیها » شهرستان  تفت، در روز سه شنبه مورخ/04/93 /30 و شرکت در جلسه هیئت امناء این مدرسه علمیه، به اتفاق امام جمعه محترم شهرستان تفت از قسمت های مختلف این واحد آموزشی بازدید نمودند.

 نظر دهید »

توصیه پیامبر « صلی الله علیه و آله و سلم » به کاهش ساعت کاری در ماه مبارک رمضان

09 تیر 1393 توسط محمدی هنزئی

 

 1 نظر

مرتضی پایه شناس کارگردان فیلمی ناتمام برای دخترم سمیه : سمیه هنوز هم نمی خواهد برگردد.

09 تیر 1393 توسط محمدی هنزئی

مرتضی پایه شناس کارگردان فیلمی ناتمام برای دخترم سمیه : سمیه هنوز هم نمی خواهد برگردد.

سرویس سینما: دیشب فیلم مستند ” فیلمی نا تمام برای دخترم سمیه” به کارگردانی مرتضی پایه شناس از سری آثار راه یافته به جشنواره بین المللی فیلم فجر در مشهد اکران شد. این فیلم که مضمونی سیاسی و خانوادگی داشت مورد توجه حاضرین در سالن قرار گرفت و به شدت مورد تشویق قرار گرفت.

این مستند بر اساس فیلم های خانوادگی است که مصطفی محمدی در طول سال ها از مناسبت های خانوادگی ضبط کرده است، داستان بر اساس همین فیلم های خانوادگی است که داستان خانواده ای ایرانی مقیم کانادا را که فرزندش در اردوگاه اشرف به سر می برد حکایت می کند.

پایه شناس تاکنون حدود ۱۰ مستند به صورت مستقل ساخته است.وی توانست در جشنواره سینما حقیقت جایزه بخش ویژه سیاسی مستند را از آن خود گفت. پس از اکران این فیلم در شهر مشهد گپ و گفتی با مرتضی پایه شناس داشتیم.

مشهد تریبون : آقای پایه شناس شما در این فیلم از تصاویر فیلم های خانوادگی مصطفی محمدی استفاده کرده اید. چگونه شما با این فرد آشنا شدید و به این فیلم ها دسترسی پیدا کردید ؟

من در سال ۸۷ مشغول ساختی فیلمی با عنوان “پشت دیوار اشراف” بودم که در جریان ساخت این فیلم در کشور عراق با مصطفی محمدی آشنا شدم و از موضوع زندگی او با خبر شدم . من با مصطفی سال ها در ارتباط بودم و مدت ها طول کشید که او را راضی کنم که فیلم های خانوادگی خود را در اختیار من قرار دهد.

مشهد تریبون: چه مدت ساخت این فیلم به طول انجامید؟

من سالها بود که درگیر این ماجرا بودم و ذهنم متوجه این داستان بود. اما از زمانی که فیلم ها به دست من رسید تا مستند را بسازم ۲ سال به طول انجامید.

مشهد تریبون: با توجه به استفاده زیاد از فیلم های خانوادگی آقای محمدی در این مستند، شاید برای بعضی ها این باور پیش آمده باشد که کارگردان در ساخت این مستند تنها نقش یک تدوینگر را دارد. نظر شما درباره این موضوع چیست ؟

اسکلت و استخوان بندی مستند بر اساس زندگی خانواده مصطفی محمدی است. اما محمدی تجربه های مشترکی با سایر افرادی دارد که پشت دیوار اشرف مانده اند و ما آن تجارب را هم به تصویر کشیدیم. ضمن اینکه من به خیلی از کشورها رفتم و در خصوص مصطفی محمدی و خانواده وی اطلاعاتی زیادی کسب کردم و تصاویر این گفت و گو ها در مستند آورده شده است. من حدود یک سال و به مدت روزی ۱۵ ساعت برای تدوین این فیلم وقت گذاشتم. سه بار این فیلم را تا دقیقه ۴۵ رساندم ولی راضی کننده نبود. ساعت ها فیلم های خانوادگی این خانواده را دیدم و با آنها قرار ملاقات گذاشتم و با تمام اعضای خانواده از نزدیک صحبت کردم. در واقع من از دور زندگی انها را روایت نکردم.من به درون زندگی آنها وارد شدم و حقیقت را به تصویر کشیدم.

مشهد تریبون : آقای پایه شناس پس از پخش این مستند برای خیلی ها این سوال پیش آمد که اکنون وضعیت سمیه پس از تخلیه پادگان اشرف چه شده است ؟

پس از تخلیه اشرف همه افراد به اردوگاه لیبرتی در عراق رفتند که سمیه هم اکنون در لیبرتی به سر می برد.

مشهد تریبون : پس سمیه در حال حاضر در لیبرتی است. او هنوز هم نمی خواهد برگردد ؟

یک دوبار با فشارهای خانواده محمدی سمیه را پای ارتباط تلویزیونی آورده اند و او گفته است که نمی خواهد برگردد. البته خیلی نمی شود به این نوع ارتباطات تصویری استناد کرد.

مشهد تریبون : این مستند را خانواده محمدی دیده اند؟ چه واکنشی داشتند ؟

طبیعتا وقتی شما زندگی یک فرد را در ۹۰ دقیقه جلوی چشمانش قرار می دهی تحت تاثیر قرار می گیرد. طبیعی است که این خانواده پس از دیدن این مستند کاملا متاثر شدند. ولی مصطفی محمدی به من گفت که تصور نمی کنم هیچ کس و در هیچ جای دنیا نمی تواند به این شکل که شما روایت کردید در درون فرد دیگری نفوذ کند.

مشهد تریبون : در خصوص ابعاد سیاسی این فیلم چه نظری دارید ؟ از بعد سیاسی چه پیامی را منتقل می کنید ؟

این فیلم در درجه اول یک فیلم انسانی و خانوادگی است تا که اینکه سیاسی باشد. فارغ از دعواهای سیاسی ما مسئله یک انسان را طرح می کنیم. اما هر سازمان، نهاد و شخصی که بخواهد بین دختر و پدر قرار گیرد و روابط خانوادگی را مخدوش کند محکوم است.

مشهد تریبون : سخن پایان شما …

پس از دیدن این مستند تازه برای خیلی ها تفکر آغاز می شود و من از این بابت خوشحال هستم. دوست دارم ببیننده به آن فکر کند که این اتفاق برای هر فرد دیگری هم ممکن بود رخ دهد.اینکه ما تبدیل به بازو شویم و فکر خود را به دست گروه یا فرد دیگری بدهیم . به عقیده من انسان باید خودش همیشه فکر کند.


 نظر دهید »

رمضان ، ماه خداست.

09 تیر 1393 توسط محمدی هنزئی

اینکه « رمضان » ماه خداست یعنی چه ؟

برداشت بنده این است : ( لطفا نظر دهید )

من میگم : کیف ، چشم ، علم و … برای من است.

اما تا کی ؟

نهایتش تا هنگام مرگ . اون هم عاریه ای . چون فی الواقع برای خداست و به صورت امانت در دست ماست.

فقط یک چیز همیشه با ماست . حتی بعد از مرگمان ……………. اون هم « عمل » ماست.

پس : همه چیز مال خداست.

اگر در جایی اختصاصی اومد مثلا : این ماه ، ماه خداست .  بدون این خیلی ارزش دارد و باید قدرش را دونست.

 نظر دهید »

ادعیه ماه مبارک رمضان را دانلود کنید

09 تیر 1393 توسط محمدی هنزئی

پیوند: http://yazd.whc.ir

علاقه مندان می توانند برا ی دانلود ادعیه ماه مبارک رمضان به سایت اعلان شده مراجعه نمایند .

« التماس دعا »

 نظر دهید »

اللهم تقبل صیامنا ..

08 تیر 1393 توسط محمدی هنزئی

 نظر دهید »

توصیه‌های اخلاقی حاج اسماعیل دولابی درباره خانواده

08 تیر 1393 توسط محمدی هنزئی

توصیه‌هایی از مرحوم محمداسماعیل دولابی از عارفان و سالکان طریق الهی در خصوص «خانواده و اهمیت آن» برای عموم علاقه‌مندان نقل می‌کنیم:

کمال انسان در این است که خانواده‌اش از او خشنود باشد. کمال مرد در آن است که خانواده‌اش از او راضی باشد.

هر زنی که مردش از او راضی باشد آن عزیز خداست، هر مردی هم که زنش از او راضی باشد آن مرد عزیز خداست، کمال زن و مرد در این است و بقیه‌اش سخنی دیگر است. چنین زن و مردی را خدا از همه اعمالشان راضی است. خوب رفتار کردن با زن هنر دین است. مردی که با زنش خوب رفتا کند همه جا آقاست. زن هم وقتی مردش از او راضا باشد می‌تواند همه کارهایش را به خوبی انجام دهد.

نمونه کامل یک زن و شوهر مؤمن حضرت علی و حضرت زهرا(سلام الله علیها) می‌باشند که یک روح و یک جان بودند در دو پیکر.

بهترین راه، محبت کردن به همسر و فرزندان است. پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند :

«خَیرُکم، خیرُکم لأَهْلِهِ وَ أَنَا خَیرُکم لأَهْلَی»؛ بهترین شما کسی است که بهترین شما در رابطه‌اش با خانواده‌اش باشد، و من بهترین شما در رابطه با خانواده‌ام هستم.

هر کاری که می‌توانی بکن، پول خرج همسرت کن، به او محبت کن، تا با هم یگانه شوید.

زن و مرد باید به همدیگر خوش‌بین باشند و هر کدام عیب را از خود بدانند، و به دیگری نسبت ندهند. اصلاً عیب دیدن کار خوبی نیست.

وقتی می‌خواهید از منزل خارج شوید اهل خانه را خشنود کنید و بیرون بیایید وقتی هم خواستید وارد خانه شوید بیرون در استغفار کنید و صلوات بفرستید و هر ناراحتی که داری بیرون بگذارید و با روی خوش داخل شوید تا اهل خانه هم با روی خوش به استقبال شما بیایند. کمال زن و مرد در این است.

اگر زن و بچه‌ات زشت و بد به نظرت آمدند، به خودت بگو: درست نگاه کن، خدا آن‌ها را درست کرده، مصنوع خدا مگر زشت و بد می‌شود؟!

مواظب باش که مجلس ذکر، تنبل‌خانه تو نشود و زن و بچه را به حال خود رها نکنی! شرط زندگی و معاشرت را دعوا نکردن قرار دهید، یگانگی و الفت مبدأ همه خوبی‌هاست. از حدیث کساء ادب صحبت کردن فرزندان و شوهر و همسر با یکدیگر را بیاموزید؛ اگر زن با مرد مدارا کند، در نصف اعمال خوب او شریک است. با بزرگ خانواده‌تان مدارا کنید. زن با شوهرش، فرزندان با پدرشان مدارا کنند و حرمت او را نگاه دارند.

صفحات: 1· 2

 3 نظر

انتشار کتابچه برگزیده بیانات مقام معظم رهبری پیرامون حقوق بشر

08 تیر 1393 توسط محمدی هنزئی

به گزارش یزدبانو به نقل از خبرگزاری فارس، دبیرخانه جشنواره مردمی فیلم عمار به مناسبت اکران‌های مردمی «ایران قربانی حقوق بشر» اقدام به انتشار کتابچه‌ای از بیانات مقام معظم رهبری نموده است.

رهبر معظم انقلاب در مناسبت‌های مختلف پیام‌های ارزشمندی پیرامون حقوق بشر و داعیان حقوق بشر داشته‌اند؛ در مقدمه این کتابچه می‌خوانیم: طرح قضیه حقوق بشر از طرف سردمداران امریکا، چه حالا و چه در روزهای قبل، یک دکان و یک وسیله برای استفاده بیشتر بود. اینها به حقوق بشر اعتقاد ندارند. اینها کسانی هستند که در مقابل چشمشان، حکومت صهیونیستی در کشور فلسطین، مردم فلسطین را به بدترین وجهی زیر فشار و کشتار و اختناق و شکنجه قرار می‌دهد و آنها حتّی به زبان، عمل او را محکوم نمی‌کنند.

طرح مسأله حقوق بشر، برای فریب و وسیله فشار است؛ برای این است که اگر خواستند دولتی را زیر فشار افکار عمومی قرار بدهند، با تهمت نقض حقوق بشر زیر فشار قرار بدهند و خودشان را متولی حقوق بشر در دنیا معرفی کنند؛ آن‌جایی هم که لازم می‌دانند، به‌عنوان طرفداری از حقوق بشر، حتّی قوای نظامی وارد یک کشور بکنند و حکومت آن کشور را تغییر بدهند.

لذا دبیرخانه جشنواره مردمی فیلم عمار با توجه به ضرورت موضوع کتابچه‌ای از بیانات گهر بار مقام معظم رهبری را به صورت الکترونیک منتشر کرده است.

این کتابچه در 9 فصل و 32 صفحه تنظیم شده است.

فصل‌های آن عبارت است از:

• اسلام بزرگترین پرچمدار حقوق بشر و وظیفه نخبگان

• دشمنی آمریکا با اسلام وجمهوری اسلامی

• حقوق بشر آمریکایی

• حرف دل مدعیان دروغین حقوق بشر

• رفتار دوگانه حقوق بشر غربی با مسلمانان

• حقوق بشر به شیوه فرهنگی غربی

• مدافعین دروغین زیر پرچم‌های حقوق بشر، آزادی، دموکراسی و منافع آنها

• حقوق بشر غربی جدا از اخلاق و نقض‌کنندگان آنها

• فرق حقوق بشر اسلامی و غربی

این کتابچه به مناسبت هفته «ایران قربانی حقوق بشر» 6 تا 12 تیرماه و ویژه اکران‌های سراسری «ایران قربانی حقوق بشر» آماده شده است .

بنابر این گزارش، بسته «ایران قربانی حقوق بشر» فیلم‌های با موضوع جنایات حقوق بشری آمریکا و غرب در قبال ایران است که اکران‌های مردمی آن در تیرماه در سراسر کشور برگزار می‌شود؛ امکان اکران مردمی این فیلم‌ها برای سایر افراد نیز وجود دارد که علاقه مندان می‌توانند برای این کار ابتدا در سامانه اکران‌های مردمی جشنواره عمار به آدرس ammarportal.ir ثبت نام کرده و سپس عدد 655 را به سامانه 30001801 ارسال نمائید؛ تاکنون بیش از 700 اکران‌کننده آمادگی خود را برای اکران این فیلم‌ها اعلام نموده‌اند.


 نظر دهید »

اولین جلسه مدیران و سرپرستان مدارس علمیه خواهران استان یزدبا مدیر جدید حوزه علمیه خواهران استان یزد برگزار شد.

07 تیر 1393 توسط محمدی هنزئی

اولین جلسه مدیران و سرپرستان مدارس علمیه خواهران استان یزدبا مدیر جدید حوزه علمیه خواهران استان یزد برگزار شد.
اولین جلسه مدیران و سرپرستان مدارس علمیه خواهران با مدیرجدید استانی یزد حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای کارگر و با حضور حجج اسلام آقایان « ابراهیمیان ، معاونت شهرستانها » و « جامعی ، مسئول هیئت امنای مدارس کشور » ؛ روز چهارشنبه مورخ 4/4/93 از ساعت 9:30 صبح الی 14:00 در محل مدیریت استان برگزار شد .
در این جلسه مدیران مدارس با مدیر محترم استان و مسئولین محترم مرکز در موضوعات مختلف به گفتگو و تبادل نظر پرداختند.
در ادامه از کادر مدیریت دعوت شد تا دراین جلسه حضور یابند و نکاتی که باعث تعامل بهتر مدیریت با مدارس می شود را بیان نمایند .


 نظر دهید »

وحدت شیعه و سنی در عراق، گروه داعش را نابود می کند

03 تیر 1393 توسط محمدی هنزئی

به گزارش خبرنگار یزدبانو، امام جمعه موقت شهر یزد ، « حجت الاسلام محمد حسن معز الدینی ؛  در خطبه های این هفته نماز جمعه که در مسجد ملا اسماعیل برگزار شد به تشریح دو موضوع روز هفته گذشته از جمله مذاکرات هسته ای و جنایات گروه تروریستی داعش پرداخت و موضوعات هفته جاری از جمله ماه مبارک رمضان، اوقات فراغت دانش آموزان، سالروز تأسیس تبلیغات اسلامی، شهادت شهید چمران، سالروز شهادت زائران امام رضا (ع) و فرارسیدن هفته قوه قضائیه را یادآور شد و مطالبی را در این باره بیان کرد.

*رهبر انقلاب حامی تیم مذاکره کننده هسته ای ایران
حجت الاسلام معزالدینی با اشاره به برگزاری نشست های گروه 1+5 درباره ایران، برای مسؤولان ایرانی شرکت کننده در این نشست آرزوی موفقیت کرد و حمایت همه جانبه از تیم مذاکره کننده را خواستار شد و گفت: هر کسی نباید این تیم را امر و نهی کند و باید جو کشور را آرام نگهداریم.
وی با اشاره به انتخاب اعضای جدید شورای راهبردی روابط خارجی از سوی رهبر معظم انقلاب، پیگیری و دقت نظر رهبر انقلاب در خصوص مذاکرات هسته ای را ستود و اظهار امیدواری کرد: تیم هسته ای ایران با این پشتوانه قوی از این مذاکرات سربلند بیرون بیاید.

*اختلاف شیعه و سنی و اسلام هراسی از اهداف گروه تروریستی داعش در عراق
خطیب نماز جمعه یزد در بخش دیگری از خطبه های نماز جمعه این هفته یزد، جنایات گروه تکفیری داعش را در عراق که به نام اسلام دست به این جنایات می زنند محکوم کرد و اظهار داشت: این گروه مخفف دولت اسلامی عراق و شام است و بویی از اسلام نبرده اند.
معزالدینی وحدت بوجود آمده بین شیعه و سنی در عراق با هدف مبارزه با گروه تروریستی داعش را ستود و گفت: پس از فتوای آیت الله سیستانی در عراق مبنی بر جهاد علیه داعش، رهبر دینی اهل سنت نیز در این کشور اعلام حمایت کرد.
وی هدف اصلی گروه داعش را اسلام هراسی و اختلاف افکنی بین شیعه و سنی عنوان کرد و افزود: وحدت ایجاد شده بین شیعه و سنی در عراق باعث ایستادگی و قدرت بیشتر مسلمانان در برابر این گروه خواهد شد.


 نظر دهید »

دوره دو روزه احکام با موضوع « احکام بانوان در ماه مبارک رمضان » با حضور خانم « روحانی » ؛ برگزار شد.

31 خرداد 1393 توسط محمدی هنزئی

به همت معاونت فرهنگی مدیریت استانی یزد ، دوره دو روزه احکام « بانوان در ماه مبارک رمضان » ؛ برگزار شد.
در این دوره که جمع کثیری از طلاب و فارغ التحصیلان مدارس علمیه شهر یزد و معینه های کاروان نیز حضور داشتند ، خانم روحانی به سوالات پاسخ دادند و نحوه پاسخ دادن به سوالات شرعی بانوان در ماه مبار ک رمضان را یاد دادند .
لازم به ذکر است که خانم « روحانی » ، مسئولیت پاسخگویی به سوالات شرعی در « مرکز ملی پاسخگویی به سوالات شرعی » و « حرم مطهر حضرت معصومه ” سلام الله علیها ” را به عهده دارند.


 نظر دهید »

مراسم تودیع و معارفه مدیریت استانی حوزه های علمیه خواهران استان یزد ، برگزار شد.

27 خرداد 1393 توسط محمدی هنزئی

مراسم تودیع و معارفه مدیریت استانی حوزه های علمیه خواهران استان یزد ، با حضور مسؤولین کشوری و استانی مدارس علمیه خواهران و برادران ؛ در سالن اجتماعات دانشگاه « علمی - کاربردی » یزد برگزار شد.
در این مراسم حجت الاسلام والمسلمین « محمود کارگر » ، (مدیر حوزه علمیه برادران میبد) به عنوان مدیر جدید این مدیریت معرفی شدند و از زحمات چهارساله حجت الاسلام والمسلمین « سید ناصر محمدی هنزایی » تقدیر شد.
این مراسم :
با حضور جناب آقای حجه الاسلام والمسلمین ابراهیمیان ، معاون محترم شهرستانها ؛ جناب آقای خالقی ، معاون پژوهش ؛ جناب آقای حجت السلام و المسلمین حسینی ، معاون آموزش از مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران کشور برگزار گردید .
حضور علما و مسئولین ، روحانیون استان از جمله حجت الاسلام والمسلمین « سید کاظم مدرسی » امام جمعه محمد آباد و مؤسس حوزه علمیه حضرت نرجس ( سلام الله علیها) ، حجت الاسلام والمسلمین « رحمانی » رییس دفتر آیت الله ناصری امام جمعه یزد و مشاور امور روحانیون استاندار ، حجج اسلام اخلاقی ، اخوان ، صدرالساداتی ، عادل ( مدیر کل اوقاف) ، سلیمانی ( امام جمعه بافق ) ، شمس (مدیر حوزه علمیه برادران استان) ، غفوری(امام جمعه تفت) و حسینی(امام جمعه اردکان) حسینی کوهستانی ( مدیر کل تبلیغات اسلامی ) و سردار فتوحی فرمانده سپاه استان ، سرهنگ باقری به فرماندهی نیروی انتظامی شهرستان یزد ، مسئولین شهرستان میبد و جمعی از مدیران حوزه های علمیه سطح دو و سه خواهران از جمله حوزه های حضرت زینب (سلام الله علیها) ، ریحانه الرسول ، الزهراء یزد ، بافق ، میبد ، اردکان ، هرات ، تفت ، امام حسین به قابل تقدیر و تشکر بود .


 نظر دهید »

پیام تسلیت رهبر انقلاب به مناسبت درگذشت آیت الله فشارکی

26 خرداد 1393 توسط محمدی هنزئی

حضرت آیت‎‌‎الله خامنه‎‌‎ای رهبر انقلاب اسلامی با صدور پیامی درگذشت حجت الاسلام و المسلمین فشارکی را تسلیت گفتند.‏
متن پیام رهبرانقلاب به این شرح است:‏
بسم الله الرّحمن الرّحیم
درگذشت عالم پارسا مرحوم حجت‎‌‎الاسلام و المسلمین آقای حاج شیخ رحمت الله فشارکی رحمت الله علیه را که اینجانب بخشی از ادبیات عرب را در حوزه‎‌‎ی علمیه مشهد مقدس از ایشان استفاده کرده‎‌‎ام، به خانواده محترم و عموم شاگردان و علاقه‌مندان به ایشان تسلیت عرض می‎‌‎کنم و علوّ درجات آن مرحوم را از خداوند متعال مسألت می‎‌‎نمایم.‏
سیّد علی خامنه‎‌‎ای
‏ ۲۴ خرداد ۱۳۹۳



 نظر دهید »

قدر علمای شهرمان را بدانیم ..... تا زنده هستند .....

25 خرداد 1393 توسط محمدی هنزئی

 1 نظر

پیام تسلیت مدیریت استانی یزد به مناسبت درگذشت مبلغه خانم « فاطمه خرم نژاد»

25 خرداد 1393 توسط محمدی هنزئی

« کُلُ مَن عَلَیها فان وَ یَبقی وَجهُ رَبِکَ ذُوالجَلالِ وَ الاِکرام »
دیگر بار از رحلت مبلغه ای توانمند به سرای باقی مطلع شدیم . با کمال تاسف و تاثر ، ضایعه دردناک درگذشت خانم «فاطمه خرم نژاد » ، فارغ التحصیل حوزه علمیه الزهراء ” سلام الله علیها ” یزد را به کادر و طلاب ، دوستان ،آشنایان و خانواده محترم آن مرحومه تسلیت عرض می نماییم.
اندوه ما در غم از دست دادن آن عزیز بزرگوار که سالها در راه تحصیل دین و دانش تلاش نموده و در راه تبلیغ و نشر احکام دین در زمینه های مختلف فعال بودند در واژه ها نمی گنجد ،تنها می توانیم از خداوند برای بازماندگان صبری جزیل و برای آن مرحومه روحی شاد و آرام مسئلت کنیم.
خداوند شما را اجر صابرین دهد که حضرتش فرمود:
« و بشر الصابرین الذین اذا اصابتهم مصیبه قالو انا لله و انا الیه راجعون »
روح پاکش با حضرت فاطمه زهراء (سلام الله علیها)محشور باد.

 2 نظر

دکترین مهدویت

22 خرداد 1393 توسط محمدی هنزئی

كاربرد واژه “دكترين” در كنار آموزه “مهدويت” اولين سوال را به ذهن مي آورد: دكترين به چه معناست و مراد از دكترين مهدويت چيست؟

پاسخ به اين سوال را مي توان در پاسخ هاي مختلفي كه كارشناسان به اين موضوع داده اند جستجو كزد. قصد داريم تا گزارشي از نظرات گوناگوني را كه در اين باره از محققان مهدي پژوه وجود دارد مرور كنيم.

آیت الله شیخ محسن اراکی، عضو مجلس خبرگان رهبری و سرپرست مجمع جهانی اهل بیت (ع) نيز معتقد است: دکترین مهدویت بر سه پایه استوار است، پایه نخست برقراری جامعه عدل جهانی است که هم ضرورت تشریعی و هم ضرورت تکوینی دارد. ضرورت تشریعی به این معنا که چنین جامعه ای از اخلاقی و قانونی بر کره زمین حکومت کند و چنین حکومتی شایستگی برقراری بر کره زمین دارد و جامعه انسانی بدون برقراری چنین حکومتی به سعادت نخواهد رسید و ضرورت تکوینی به معنا که قوانین حاکم بر جامعه و تاریخ، سرانجام سرنوشت جامعه انسانی را به این سو هدایت خواهد کرد که بر تمام سنت های حاکم بر جامعه و تاریخ برقراری چنین حکومتی اجتناب ناپذیر است و اگر برای تاریخ جامعه بشر نهایتی قابل تصور باشد نهایت همین خواهند بود یعنی پایان جامعه بشر پایان خرمی است و این پایان خرم همان جامعه عدلی است که با رهبری امام زمان (عج) برقرار خواهد شد. رکن دوم دکترین مهدویت این است که تجربه اجتماعی انسان در طول تاریخ گذشته این حقیقت را نشان داده است که برای برقراری یک جامعه سعادت مند راهی جز عدالت کامل وجود ندارد و انسان زمانی به عدالت کامل می رسد که عدالت کامل در جامعه انسان حکومت کند و هیچ یک از آرمان های دیگر جامعه بشر، مثل آرمان آزادی، لذت طلبی و حقوق بشر به معنای غربی معاصر آن، بدون آرمان عدالت راه به جای نخواهد برد و هیچ یک از این آرمان ها نمی تواند مشکلات جامعه بشر را حل کند و نمی تواند سعادت را برای بشر تضمین کند، اگر عدالت باشد هر نیکویی، خوبی و ارزش می تواند به حال جامعه بشر مفید باشد و تحقق آن کارگشا خواهد بود، اگر دالت را نفی کنیم هیچ آرمان دیگری برای جامعه بشر کارگشا نخواهد بود و عدالت هم تا در جامعه بشر، عمومی و فراگیر نباشد عدالت نخواهد بود یعنی ما نمی توانیم تصور کنیم که جامعه بشر یکپارچه باشد در حالی که عدالت تنها در یک بخش از جامعه بشر شکل بگیرد و در نقاط دیگر ظلم برقرار باشد، اگر جامعه بشر و سرنوشت انسان ها قابل تفکیک از یکدیگر بود شاید می شد این کار را کرد، ولی ما معتقدیم سرانجام همانطوری که در حال حاضر همه شرایط جامعه بشر همین حقیقت را می رساند که جامعه بشری تبدیل به یک دهکده بزرگ شده است، سرنوشت انسان ها با هم گره خورده و در شکل نهایی جامعه انسانی در روی کره زمین سرنوشت افراد بشر یکی خواهدبود و زمانی سرنوشت یکی بود بنابراین عدالت بدون عمومیت و فراگیری امکان پذیر نخواهد بود. نتیجه این می شود که اولا به جز از طریق عدالت انسان به سعادت نمی رسد، دوما به جز فراگیری سعادت در جامعه پیشرفته انسانی در جامعه که در آن مرزها فرو می ریزد و به جامعه ای واحد تبدیل می شود به جز عدالت فراگیر، عدالت قابل اجرا نخواهد بود و دکترین مهدویت این جا شکل می گیرد که باید در پرتو یک عدالت فراگیر، جامعه بشر در آخرین نقطه و مرحله زندگی خود یک جامعه ای سراسر از عدالت شود. رکن سوم دکترین مهدویت این است که اجرای عدالت در جامعه بشر جز با برنامه عادلانه کامل و مجری عادل به تمام معنا، اجرا شدنی نیست هم باید برنامه کاملا عادلانه باشد و هم مجری کاملا و صدرصد عادل باشد. مجری ای صد در صد عادل است که نه تنها از لحاظ رفتاری و تفکر صددرصد عادلانه می اندیشید و عادلانه عمل می کند، خطا هم نمی کند، چون بی عدالتی اگر با خطا هم باشد به هر حال بی عدالتی است و نمی تواند اهداف عدالت را پیاده کند. عدالت چه از طریق رفتار خطا تهدید شود و چه از طریق رفتار عمد، عدالت تام نخواهد بود، شاید عدالت نسبی محقق شود، منتها عدالت کامل تنها با رهبری امام معصوم شکل می گیرد. بنابراین جامعه عادلی که بخواهد عدلش فراگیر باشد راهی جز این ندارد که رهبری معصوم بر آن جامعه حکومت کند، نتیجه می گیرم سرنوشت جامعه بشر، سرنوشت عادلانه ای خواهد بود، آن عدالتی هم که سرنوشت نهایی جامعه بشر را رقم خواهد زد بر مبنای، رهبری معصوم شکل خواهدگرفت، که هم در اندیشه معصوم است هم در عمل.

حجت الاسلام زارع: استاد حوزه و دانشگاه در شيراز معتقد است افكار و انديشه‌هاي مهدوي هنوز در حد دكترين نيست، اما وظيفه‌ دست‌اندركاران اين مباحث را ارتقاء اين انديشه‌ در حد “دكترين مهدويت” است.او مي گويد: براي واژه‌ي دكترين (doctorin) معني و تعريف جامع و مانعي ارائه نشده است بعضي از جامعه‌شناسان و دانشمندان علوم سياسي آن را به عنوان « نظریه مكتب و آيين » مطرح نموده‌اند كه به واسطه‌ي آن عناوين و موضوعات و مسائل زيرمجموعه‌ي آن را تفسير و تبيين مي‌كنند. بر اين اساس «دكترين» يعني اصل يا اصولي مهم و بنيادين كه ديگر نظريه‌هاي مرتبط و ريز با آن معنا مي‌شود. برخي ديگر از انديشمندان، دايره‌ آن را بسيار وسيع‌تر گرفته‌اند و اينطور تعريف كرده‌اند كه: «دكترين» يعني: مكتب، آيين، آموزه، مباحث و اصول و قواعد و قوانيني پذيرفته شده توسط يك مكتب يا گروه و حتي فرد. بدين معني كه هر گونه فلسفه و نظام فكري و خط مشيي كه مبناي عمل قرار گيرد «دكترين» مي‌باشد. در نظام فكري اسلامي و شيعي، تعابيري از قبيل « آموزه‌هاي مهدويت، مباحث مهدويت، گفتمان مهدويت، مكتب فكري-سياسي مهدوي، نظام فكري مهدوي و …» در مباحث مهدويت كاربرد دارد كه با توجه به تعريف اول استفاده كردن از واژه‌ي «دكترين» در مباحث مهدويت خيلي صحيح به نظر نمي‌رسد اما بنابر تعريف دوم مي‌توان واژه‌ي «دكترين» را در تعابير مهدوي اضافه نمود. البته در خصوص مهدويت، مباحث و افكار و انديشه‌ها هنوز در حد دكترين نرسيده و وظيفه‌ي دست‌اندركاران اين مباحث اين است كه انديشه‌ مهدويت را در حد «دكترين مهدويت» ارتقاء ببخشند كه لازمه‌ي آن توجه به نيازهاي فكري-مذهبي جهان امروز و توجه به معارف و وضعيت انديشه‌ي مهدويت در حال حاضر و مروري دوباره بر آن و توجه به آسيب‌هاي وضعيت موجود و آسيب ‌زدايي جدي و سپردن اين موضوع و انديشه در دست توانمندان است. در غير اين صورت كاربرد چنين واژه‌اي صحيح نمي‌باشد و خطر به ابتذال كشيده شدن اين مكتب فكري وجود دارد. با توجه به ميزان اطلاعات و مطالعات و تلاش‌هاي علمي مكتب تشيع از يك طرف و نيز توجه به تعاريف متخصصين ار تعبير «دكترين» ، به كار بردن «دكترين مهدويت» بيشتر به مجاز و تعبيري مجازي نزديك است تا يك واقعيت. زيرا هنوز ما «نظريه‌اي جامع و كاربردي و كامل كه به واسطه‌ي آن بتوان جامعه‌اي آرماني اسلامي و مطلوب تشكيل داد تا بتواند در حوزه‌هاي مختلف زندگي انسان دخالت كند و نياز را برطرف سازد»،ارائه نداده‌ايم. نظريه‌اي كاربردي كه در آن ارتباط صحيح انسان با خدا، ارتباط صحيح انسان با خود، ارتباط صحيح انسان با طبيعت و ارتباط صحيح انسان با ديگر هم‌نوعان؛مد نظر قرار گرفته باشد. در صورتي كه نظريه‌اي جامع، تعاليم علمي، فلسفي، سياسي، اجتماعي، اقتصادي مذهبي و … و بالاخره، مجموعه‌اي كامل از نظام‌هاي دين اسلام را ارائه دهيم تا به واسطه‌ي آن انسان به تعالي مادي و معنوي و كمال حقيقي دست يابد آن نظريه مي‌تواند «دكترين مهدويت» لقب گيرد. در غير اين صورت بهتر است از آن به «مباحث مهدويت يا گفتمان مهدويت يا آموزه‌هاي مهدويت يا…» غير از دكترين تعبير نمودالبته با توجه به افق روشني كه در سايه‌ي نظام مقدس جمهوري اسلامي فراروي ما قرار گرفته مي‌توانيم از اين واژه استفاده كنيم تا خودمان را از تنبلي و بي‌حالي و بي‌انگيزگي و علم بي عمل و بي‌نظمي و … نجات دهيم و مهدويت را از وضعيت موجود كه تنها يك انديشه كلامي مي‌باشد و از آن مي‌توانيم به عنوان چشم‌انداز آينده ياد كنيم بيرون آوريم و از دوره‌ي گذار زودتر عبور كنيم و به وضعيت مطلوب و موعود نزديك و نزديك‌تر شويم. حجت الاسلام جعفری: محقق و پژوهشگر معارف مهدوی ، نيز در اين زمينه ديدگاهش را اينطور بيان مي كند: ارائه ی استراتژی جهانی مهدوی، در مقابل استراتژی هایی چون جنگ تمدّنها و پایان تاریخ الزامی است و مسلمانان برای زمینه سازی ظهور و آماده ساختن جهان برای پذیرش مهدی ال محمد (ص) باید استراتژی ارائه دهند.

دکترین برنامه کاربردی و راهبردی است که می تواند راهکاری مفید برای امروز و فردا ی نظام ما باشد و آموزه مهدویت اینچنین برنامه ای است . اندیشه مهدویت هم برای قبل از ظهور و هم برای بعد از ظهور یک آموزه راهبردی است.

 نظر دهید »

راه اندازی سایت مدیریت استانی یزد

21 خرداد 1393 توسط محمدی هنزئی

پیوند: http://yazd.whc.ir

به همت مدیریت استانی حوزه های علمیه خواهران استان یزد ، سایت مدیریت استانی یزد جهت بهره برداری طلاب و اساتید از آن راه اندازی شد.

آقای محمدی ” زید عزه “ ، مدیر محترم مدیریت استانی حوزه های علمیه خواهران استان یزد ؛ با اعلام این خبر افزود : اخبار معاونت های فرهنگی ، پژوهش، آموزش  و …،و سامانه های مورد نیاز طلاب ، سایت مرکز و … قابل دسترسی برای طلاب و در این سایت وجود دارد.

علاقه مندان می توانند از طریق ( فایر فاکس ) و بدون نیاز به اتصال به اینترنت ، از این سایت ، استفاده نمایند.


 2 نظر

با عکس‌هایم نشان دادم بزودی در ایران انقلاب می‌شود | گفتگو با عکاس فرانسوی میشل ستبون

21 خرداد 1393 توسط محمدی هنزئی

سال 1357 به دلیل وقوع انقلاب اسلامی نه تنها برای ایران سال مهمی بود بلکه این اتفاق مهم کل دنیا را نیز تحت تاثیر قرار داد. سال 57 سالی بود که سرنوشت یک ملت را عوض کرد اما کسی نمی‌دانست این انقلاب شاید سرنوشت جوانی فرانسوی را هم عوض کند و او را از یک عکاس خوب ولی ناشناس به عکاسی حرفه‌ای و سرشناس تبدیل کند.انقلاب اسلامی ایران در سال 1357 اتفاق افتاد ولی این عکاس فرانسوی از یک سال قبل در ایران بود. از بسیاری از حوادث قبل از سال 57 هم عکاسی و به آژانس عکسی که برای آن کار می‌کرد یعنی “سیپا” ارسال کرد. این جوان آنقدر در کار خود اساس عدالت و درستی را پیش گرفت که به عکاس معتمد امام خمینی (ره) و اطرافیانشان در آن روزهای بحرانی تبدیل شد.

میشل ستبون، عکاس مطرح فرانسوی است که اولین عکس امام خمینی(ره) را در نوفل لوشاتو گرفته است. وی سال 1357 براي ثبت انقلاب اسلامی در قاب عکس به ايران آمد. ستبون عكاس مستند اجتماعي فرانسوي است كه عكاسي را به طور تجربي آموخته است. او به ايران آمد تا نفيس‌ترين عكس‌هاي انقلاب ايران به نام او ثبت شود. عكس‌هايي كه شايد كامل‌ترين منبع عكس‌هاي مستند تاريخ انقلاب ايران به شمار رود.
چند سالی در ایران فکر می‌کردند او فوت کرده است ولی زمان برگزاری سومین جشنواره هنرهای تجسمی فجر که قرار شد آثارش در بخش جنبی روی دیوار موزه هنرهای معاصر برود فهمیدند که او نه تنها زنده است بلکه عکاسی هم می‌کند. جایزه جهانی بیداری در سال 1391 این فرصت را به جامعه هنری ایران داد که با این عکاس از نزدیک آشنا شود. ستبون به ایران آمد و داوری آن جایزه را برعهده گرفت.

و اما این روزها او بار دیگر به ایران آمده تا در جشنواره عکس رژان داور این رویداد هنری باشد.
میشل ستبون را دعوت کردیم تا در مورد عکاسی در دوران انقلاب ایران و در مورد آنچه که در سال 57 و 58 بر او گذشته صحبت کنیم. آنچه که در ذیل می‌آید مشروح گفتگو با این عکاس مطرح فرانسوی است:

* ستبون را در ایران با عکس‌های سال 57 می‌شناسند ولی در آن دوره شما عکاس آنچنان مطرح و حرفه‌ای نبودید. چه شد که به ایران آمدید و از جریانات انقلاب عکس گرفتید؟

- من زمانی که به ایران آمدم مدرک معماری داشتم و در آن زمان هم به صورت کاملا تخصصی کار عکاسی خبری را انجام می‌دادم. از دیدگاه من حرفه‌ای بودن تعریف خاصی دارد. حرفه‌ای بودن به این معنی است که یک نفر از یک کار و شغل چه هنری و چه هرکار دیگری به صورت کامل ارتزاق کند. برای همین هم هست که از مردم ایران و انقلاب اسلامی شما تشکر می‌کنم که باعث شدند من به عنوان یک عکاس حرفه‌ای ادامه کار بدهم.

صفحات: 1· 2· 3· 4· 5· 6· 7· 8

 نظر دهید »

دو تصوير جديد از مسجدالحرام و مسجدالنبي

21 خرداد 1393 توسط محمدی هنزئی

دو تصوير جديد از مسجدالحرام و مسجدالنبي

 1 نظر

توصیه های امام خمینی ( ره ) به طلاب :

18 خرداد 1393 توسط محمدی هنزئی

شما باید خودتان را بسازید، و بعد ملت را بسازید. خودسازى به اینکه تمام ابعادى که انسان دارد، و انبیا آمدند براى تربیت آن- تمام ابعاد را- ترقى دهید؛ جنبه علمى، همه ابعاد علم؛ جنبه اخلاقى، همه ابعاد اخلاق؛ تهذیب نفس، وارسته کردن نفس از تعلقات دنیا؛ که سرمنشأ همه کمالات وارسته شدن نفس از تعلقات است

” مکتب باید زنده بماند:
نبادا ما پاهایمان را انحرافى برداریم؛ قدمهاى انحرافى برداریم و مکتبمان را بد منعکس کنیم، اسلام را بد معرفى کنیم. آنچه مهم است این است که مکتب به قدرت خودش باقى باشد، ولو ما همه از بین برویم. ما شیعه ائمه اطهار هستیم. ائمه اطهار(عليهم السلام) اکثراً یا کشته شدند یا [مسموم‏] شدند؛ لکن مکتبشان محفوظ بود. امام حسين (عليه السلام) کشته شد، مکتبش محفوظ بود. بلکه مکتب را زنده کرد. با این کشته شدن مکتب را زنده کرد. سید الشهدا دیدند که مکتب دارد از بین مى‏رود. قضیه قیام سید الشهدا و قیام امیر المؤمنین (عليهما السلام) در مقابل معاویه، قیام انبیا در مقابل قدرتمندان و کفار مسئله این نیست که بخواهند یک مملکت [را] بگیرند. همه عالم پیش آنها هیچ است. مکتب آنها این نیست، مقصد آنها این نیست، که کشورگشایى بکنند. اینهایى که از اسلام تعریف مى‏کنند که کشورگشایى‏ کرد، اینها اسلام را نمى‏شناسند چه است‏.
صحیفه امام، ج‏8، ص: 336

” قلم‌های دشمن می‌خواهد مکتب را بد جلوه دهند:
و خدایا، به فریاد اسلام برس! امروز [مبادا] که مکتب ما منحرف جلوه داده بشود: یا از اعمال من و شما؛ یا از اعمال کمیته‏ها؛ یا از اعمال دادگاهها؛ یا از اعمال ادارات و وزارتخانه‏ها، و امثال ذلک. رژیم سابق براى ما خطر نداشت. رژیم سابق ادعا نمى‏کرد که من [اسلامى هستم‏] ادعایش را مى‏کرد، لکن کسى از آن قبول نمى‏کرد. رژیم سابق خطرى نداشت.
خیال نکنید که بروید یک حرفى بزنید، و چیزى نشده. خیر، هر یک از شما مسئولیت دارید، و مسئولیت بزرگ. خیلى بزرگ. امروز مکتب ما بسته به اعمال ماست. مکتب ما بسته به اعمال روحانیین است. اگر روحانیین سابق خداى نخواسته یک حرف خلاف، یک کار خلاف مى کردند، مردم خودِ او را یک طعن و لعنى مى‏کردند، ولو یک دسته‏شان هم مى‏گفتند روحانیون این جورند. آخرش این بود که مى‏گفتند روحانیون این جور [هستند]؛ اما رژیم رژیم اسلامى نبود. نمى‏گفتند رژیم اسلامى. نمى‏گفتند مکتب اسلام اینطورى است. امروز قلمهاى دشمنهاى ما در خارج، و گاهى در داخل، برداشته شده است، قلمفرسایى مى‏شود که مکتب ما را بد جلوه بدهند ..
صحیفه امام، ج‏8، ص: 337
اول خودسازی:
شما باید خودتان را بسازید، و بعد ملت را بسازید. خودسازى به اینکه تمام ابعادى که انسان دارد، و انبیا آمدند براى تربیت آن- تمام ابعاد را- ترقى دهید؛ جنبه علمى، همه ابعاد علم؛ جنبه اخلاقى، همه ابعاد اخلاق؛ تهذیب نفس، وارسته کردن نفس از تعلقات دنیا؛ که سرمنشأ همه کمالات وارسته شدن نفس از تعلقات است، و بدبختى هر انسان تعلق به مادیات است. توجه و تعلق نفس به مادیات، انسان را از کاروان انسانها باز مى‏دارد، و بیرون رفتن از تعلقات مادى و توجه به خداى تبارک و تعالى انسان را به مقام انسانیت مى‏رساند. انبیا هم براى همین دو جهت آمده بودند: بیرون کردن مردم از تعلقات، و تشبث به مقام ربوبیت ..

صفحات: 1· 2· 3

 نظر دهید »

نمونه پیامک های احیاء شب نیمه شعبان

13 خرداد 1393 توسط محمدی هنزئی

 نظر دهید »

عباس الگویی برای نسل امروز

13 خرداد 1393 توسط محمدی هنزئی

حضرت ابوالفضل العباس « علیه السلام » در روز 4 شعبان سال 26ه .ق ( برخی سال تولد او را سال 24ه. ق دانسته اند، ر.ک : حسین اسدی، اسوه های عاشوراء).در مدینه منوره دیده به جهان گشود.

پدر بزرگوارشان حضرت علی « علیه السلام » قنداقه او را در بغل گرفت و پس از خواندن اذان در گوش راست و اقامه در گوش چپ ، نام او را عباس گذارد.
مادر با فضیلتشان فاطمه و معروف به « ام البنین » دختر حزام ابن خالد کابلی بود.(منتهی الامال ،ج1،ص136)
واژه « عباس» از نظر لغوی به معنای «بسیار ترش رو» است. ویا به معنای شیری که شیران دیگر از او فرار می کنند. (معارف و معاریف ،ج7،ص206). انتخاب این نام نشان دهنده توان ، قدرت ، شجاعت و صلابت آن بزرگواتر است.لذا مورخان نوشته اند ؛ « سماه امیرالمومنین« علیه السلام » بالعباس لعلمه بشجاعته و سطوته و صولته و عبوسته فی قتال العداء و فی مقابله الخصماء علی « علیه السلام »؛ او را بدین دلیل عباس نامیده اند که به شجاعت، قدرت، صلابت و شهامت او در جنگ با دشمنان و در رویارویی با جنگجویان آگاهی داشت » .{جعفر نقدی، زینب کبری،ص12).
طاعت و بندگی :
عباس « علیه السلام » قبل از همه چیز ، یک بنده سراپا تسلیم الهی است ، و تمام عظمت ها و ارزش های او زیر سایه همین بندگی و اطاعت محض الهی قرار داد که به نمونه هایی اشاره می کنیم :
1-بنده صالح خدا :

امام صادق« علیه السلام » این لقب گرانسنگ را به او داد؛ چنان که در زیارتنامه آن حضرت می خوانیم : « السلام علیک ایها العبد الصالح المطیع لله ….؛ سلام بر تو ای بنده صالح و فرمانبر خدا ».{مفاتیح الجنان ،زیارتنامه حضرت عباس« علیه السلام »،ص715 }.
2-آثار سجده بر پیشانی :

قرآن یکی از نشانه های بندگان مخلص خدا را آثار سجده در پیشانی آن ها می داند ؛ « سیماهُم فی وجُوهِهم من اثرِ السُجود ؛ فتح /28» و عباس« علیه السلام » اینگونه بود « و بین عینیهِ اثرِ السُجود ؛ (در پیشانی) و بین چشمان او اثر سجده بود . ( ذریعه ، ص122) ».
نقل شده که روی قاتل عباس« علیه السلام » که از طایفه « بنی دارم » بود، سیاه شده بود . علت را از او پرسیدند. گفت : « من مردی را که در وسط پیشانی او اثر سجده بود را کشتم که نامش عباس بود » . ( الوقایع و الحوادث ،ج2، ص30 ؛ سوگنامه آل محمد صلی اله علیه و آله و سلم ،ص 293 ).

 نظر دهید »

ویژگی های امام سجاد « علیه السلام » در ارتباط با خدا

13 خرداد 1393 توسط محمدی هنزئی

ویژگی های امام سجاد « علیه السلام » در ارتباط با خدا
1- شاکر بودن :
لبوحمزه ثمالی می گوید : امام زین العابدین « علیه السلام » هرگاه غذا میل می کرد ، می فرمود: الحمدلله که به ما غذا داد و ما را سیراب کرد و ما را کفایت فرمود و به ما کمک نمود و ما را پناه داد و نعمت عطا فرمود و فضیلت بخشید. ستایش خدایی را که همگان را اطعام می دهد و کسی او را اطعام نمی کند . ( محاسن برقی ، ج1،ص16).
2- عشق به قرآن :
آن حضرت می فرمودند : « لَومات مابَینَ المَشرِقِ وَالمَغرِبِ لَمَا استَوحَشَت بَعدَ اَن یَکُونَ القُرانَ مَعِیَ ؛ اگر آن چه بین مشرق و مغرب است از میان برود ، پس از آنکه قرآن با من باشد ، بیمی به خود راه نمی دهم » (بحار الانوار، ج 46،ص107).
امام سجاد « علیه السلام » از خوش صداترین افراد بود و ممکن نبود کسی صدای قرآن خواندن او را بشنود و تحت تاثیر قرار نگیرد ؛ لذا مورخان گفته اند : سقاهایی که از در خانه امام « علیه السلام » می گذشتند ، می ایستادند تا صدای امام ر را بشنوند. ( اصول کافی ،ج2،ص616).
آن حضرت می فرمودند : « آیات قران گنجینه هایی هستند ، هروقت گنجینه ای گشوده شود ، شایسته است که به دقت در آن بنگری ».
3- مستجاب الدعوه بودن :
امام سجاد « علیه السلام » از آن روزی که محبوب الهی بودند ، مقام والای مستجاب الدعوه بودن را هم داشتند.
ثابت بنانی نقل می کند : من و گروهی از عبادت گران بصره ( ایوب سجستانی، صالح مری، عتبه الغلام ، حبیب فارسی و مالک بن دینار) به حج رفتیم و دیدیم مردم از شدت تشنگی و بی آبی در مضیقه و فشارند. آنان به ما متوسل شدند و ما به سوی کعبه رفتیم و پس از طواف، با تضرع از خداوند تقاضای باران کردیم ، اما دعای ما پذیرفته نشد. در همین بین جوانی که اندوه و ناراحتی در چهره اش پیدا بود ، آمد و بعد از طواف رو به ما کرد و فرمود : مالک بن دینار و … ! گفتیم : بله ! گفت : یک نفر از شما خدا را دوست ندارد !؟ گفتیم : ما دعا کردیم ، اجابت با اوست !.
او به سوی کعبه رفت و درآن جا به سجده افتاد . در سجده می گفت : خدا تو را به علاقه ای که تو به من داری ، این ها را از باران سیراب کن. هنوز دعایش تمام نشده بود که باران همچون دهانه مشک به باریدن گرفت.
آن جوان از پیش ما رفت … از مردم مکه پرسیدم این جوان که بود ؟ گفتند : علی ابن الحسین بن علی بن ابیطالب « علیهم السلام » بود . ( بحار الانوار، ج11،ص38).
4- عبادت :
امام سجاد « علیه السلام » عبادت را بزرگترین حق خداوند بر گردن انسان می دانست و می فرمود : « فَاَما حَقُ الله الاَکبَر فاِنَکَ تَعبُدُهُ ، لاتُشرِکُ به شَیئا ،فَاِذا فَعَلتَ ذلِکَ بِاِخلاص جَعَلَ لَکَ عَلی نَفسِه اَن یَکفِیَکَ اَمرَ الدُنیا و الاخِرَه و یَحفَظُ لَکَ ما تُحِبُ مِنهُما ؛ حق نماز آن است که بدانی نماز شرفیابی به درگاه الهی است و تو به وسیله نماز در مقابل خدا ایستاده ای . پس هرگاه آن را دانستی ، سزاوار خواهی بود که مثل بنده ای ذلیل ، مشتاق، ترسناک و بیمناک { از عذاب خداوند } ، امیدوار { به رحمت او } ، محتاج و نالان ، در برابر او بایستی » .

 نظر دهید »

دوم شعبان؛ روز واجب شدن روزه

10 خرداد 1393 توسط محمدی هنزئی

روزه، عبادت دیرینى است که پیدایش آن را مى توان با حضور آدم (ع) در زمین و پس از خروج وى از بهشت، مقرون دانست . مفسر معروف، علامه طبرسى مى نویسد: «روزه در میان انبیاء و امت آنان، از زمان آدم تا کنون مورد توجه بوده است. امیرالمومنین(ع) مى فرماید: روزه، عبادت قدیمى است که خداوند هیچ امتى را از آن معاف نکرده است. در آیات قرآن نیز می خوانیم: اى کسانى که ایمان آورده اید! روزه بر شما واجب شد همان گونه که بر پیشینیان مقرر شده بود.»
امام باقر(ع) در این باره فرموده اند : « همواره در ماه رمضان، روزه واجب بود و این وجوب فقط براى انبیاء مقرر و براى امت آنان در غیر رمضان، روزه واجب بوده، ولى امت محمد (ص) مورد لطف ویژه خدا واقع گشته از این حیث در ردیف انبیا قرار گرفتند».
مردى از ابن عباس، از چگونگى روزه انسان هاى برگزیده تاریخ، سوال کرد. ابن عباس در پاسخ گفت: «پیامبر اکرم (ص) فرمود: برترین روزه، روزه داشتن برادرم داود پیامبر است، که در طول سال همیشه یک روز را روزه مى داشت و یک روز را افطار مى کرد. سلیمان نیز در هر ماه، سه روز اول ماه و سه روز وسط و سه روز آخر آن را روزه دار بود، عیسى، همواره روزه دار بود و مریم نیز همیشه دو روز را روزه و دو روز را افطار مى کرد».
پیامبر اسلام (ص ) نیز در هر ماه اول، وسط و آخر آن را روزه مى گرفت و مى فرمود: این همیشه روزه دارى است..
موسى کلیم الله در مناجات خود راز برترى امت محمد(ص) بر سایر امت ها را جویا شد. ندا رسید که امت محمد(ص) به خاطر ده خصلت، از جمله روزه دارى در ماه مبارک رمضان، بر امت هاى دیگر برترى دارند. موسی همچنین پرسید: آیا کسى را همانند من گرامى داشته اى؟ ندا رسید: من بندگانى در آخر زمان دوران خاتمیت دارم که آنان را از طریق ماه رمضان گرامى داشتم.
به طور کلی در تمام اوقات در میان هر طائفه و هر ملت و مذهب، در موقع ورود اندوه و زحمت غیر مترقبه، روزه معمول بوده است. قوم یهود غالباً در موقعى که فرصت یافته می خواستند اظهار عجز و تواضع در حضور خدا نمایند، روزه گرفتند، تا گناهان خود را اعتراف نموده، به واسطه روزه و توبه، رضاى خداوند را به دست آورند.
با بررسی های بیشتر می توان نتیجه گرفت روزه در امت هاى گذشته نیز وجود داشت اما در غیر ماه رمضان، و تنها انبیاء در ماه رمضان روزه مى گرفتند.
واجب شدن روزه در اسلام :
در سال دوم هجرت واجب شدن روزه به مسلمانان ابلاغ شد گرچه مسلمانان مى دانستند که روزه، مورد توجه رسول خداست ؛ زیرا آن حضرت در برخى اوقات روزه مى گرفت.
در کتاب تفسیر الصافى ذیل آیه « فمن کان منکم مریضا» آمده است که : «در امم پیشین، بر خلاف امت اسلام روزه براى مسافران نیز مقرر بوده است ».




 نظر دهید »

خاطرات قاري ممتاز مصری از دیدار با مقام معظم رهبري

10 خرداد 1393 توسط محمدی هنزئی

خاطرات قاري ممتاز مصری از دیدار با مقام معظم رهبري

دكتر احمد احمد نعينع، پزشک و قاري ممتاز بين المللي مصر و داور مسابقات قرآن گفت: تلاوت فاتحةالكتاب و اذكار نماز آیت الله خامنه ای در من احساس ملكوتي آيه «الّذين في صلاتهم خاشعون» را زنده مي كند. خاطرات قاري ممتاز مصری از دیدار با مقام معظم رهبري به گزارش جهان به نقل از مهر، دكتر احمد احمد نعينع، پزشک و قاري ممتاز بين المللي مصر و داور مسابقات قرآن مي گويد: من تاكنون ديدارهاي متعددي با آيت الله خامنه‌ای داشته‌ام كه تعداد آنها يادم نيست و خاطرات زيادي نيز از اين ديدارها در ذهن من ماندگار شده اند. مثلاً يكي از ديدارها در حضور رهبر معظم انقلاب به تلاوت قرآن مي پرداختم و هنگامي كه تلاوت من به اوج خود رسيده بود، ايشان در عبارتي فرمودند: «وصلت إلي ثريا» يعني تو به ثريا رسيده اي و بعد هم فرمودند: تو از ثريا نيز گذشتي … هديه اي فراموش نشدني وی ادامه داد: در يكي از ديدارها من خدمت آيت‌الله خامنه‌اي رفتم و به ايشان گفتم كه من سيد و از نسل امام حسن مجتبي(ع) هستم. ايشان وقتي اين را شنيدند، برخاستند و عبا و شال سبزي را كه داشتند به من هديه كردند و اين از ارزشمندترين هداياي زندگي من است. شبيه به مصطفي اسماعيل! دكتر احمد احمد نعينع افزود: در يكي ديگر از ديدارها كه تقريباً خصوصي بود، پس از اقامه نماز به امامت ايشان، تلاوتي داشتم كه آيت الله خامنه اي از آن تلاوت خيلي خوششان آمده بود و به من فرمودند: اكنون خيلي‌ها از مصطفي اسماعيل تقليد مي كنند اما به نظر من، تو از مصطفي اسماعيل تقليد نمي‌كني بلكه شبيه به مصطفي اسماعيل مي خواني. صداي تو شبيه مصطفي اسماعيل است و بر نحوه تلاوت ايشان ظرايفي را نيز اضافه مي كني. من از آنجا پي بردم كه ايشان اشراف كامل بر مسايل فني تلاوت دارند. وی افزود: البته بايد بگويم كه من نيز صوت آيت الله خامنه اي را در حين تلاوت سوره فاتحةالكتاب و اذكار مختلف نماز خيلي دوست دارم. ايشان داراي صوتي جذاب و همراه با معنويت هستند كه در من احساس ملكوتي آيه «الّذين في صلاتهم خاشعون» را زنده مي كند. رعايت دقيق تجويد و معنويت موجود در صوت نماز آيت الله خامنه اي، ويژگي خاصي به قرائت ايشان بخشيده است.

 نظر دهید »

با شهداء (4)

01 خرداد 1393 توسط محمدی هنزئی

 نظر دهید »

با شهداء (3)

27 اردیبهشت 1393 توسط محمدی هنزئی

 

 نظر دهید »

با شهداء (2)

24 اردیبهشت 1393 توسط محمدی هنزئی

بازداشت سرهنگ بعثی با یک آفتابه!!
بعد از عملیات عاشورا در منطقه‌ جنوب سومار تابستان سال ۶۳ برای پاکسازی رفته بودیم، منطقه کامل پاکسازی نشده بود و در چند سنگر که خیلی عقب‌تر بود چند نفر از دشمن پنهان شده بودند. همراه بچه‌هایی که عملیات کرده بودند یک بسیجی نسبتاً کم سن و سال کمتر از پانزده سال به نام سید مصطفی کاظمی دیده می‌شد که با سنگرهای عقبی فاصله‌ی چندانی نداشتند.
سید مصطفی می‌گوید:
دیروز فشار دستشویی شدیداً اذیتم می‌کرد، نمی‌دونستم چه کنم اگه به عقب می‌رفتم فاصله با دستشویی صحرایی عراقیا زیاد بود و چون مقر دشمن نزدیکترمون بود تنها راهی بود که داشتم، دوان دوان رفتم به دو دستشویی که کنار هم قرار داشت رسیدم.
آفتابه‌ای که نیمه آب داشت برداشته و رفتم داخل و پس از رفع حاجت پتوی کنار دستشویی را کنار زدم تا بیام بیرون، همین که سمت راستم را نگاه کردم سرهنگ عراقی را دیدم که پشت به من در حال بستن فانسقه‌اش بود. اول ترسیدم که اینجا چه می‌کند؟ ولی خیلی زود به خودم آمدم و با آفتابه‌ای که در دست داشتم به پشتش گرفتم، صدایم را کمی کلفت کردم و گفتم: یدان فوق!؟ خودم نفهمیدم چی بلغور کردم، دستشو برد بالا؛ اجازه نمی‌دادم برگردد تا مرا ببیند. او هم از ترس فقط دستهاشو بالا برده بود، حرکتش دادم به جلو.
در بین راه خیلی سعی می‌کرد که برگردد و مرا ببیند. من نیز خدا وکیلی دستم خسته شده بود از بس که لوله‌ی آفتابه را بالا و به پشتش نگه داشته بودم. تقریباً نزدیک بچه‌ها که شدیم از دور همه متعجبانه نگاهی کردند و خندیدند، همین که رسیدیم به نیروهای خودی، بچه‌ها تحویلش گرفتند و حالا برگشت عقب را نگاه کرد تا مرا دید زد توی سرش و به عربی گفت: خاک بر سر من که با یه آفتابه و یه بچه بسیجی فسقلی اسیر شدم!

صفحات: 1· 2

 1 نظر

با شهداء (1)

24 اردیبهشت 1393 توسط محمدی هنزئی

 2 نظر

نشست معاونین پژوهش مدارس علمیه خواهران استان یزد برگزار شد.

18 اردیبهشت 1393 توسط محمدی هنزئی

نشست معاونین پژوهش مدارس علمیه خواهران استان یزد برگزار شد.
نشست معاونین پژوهش مدارس علمیه خواهران استان یزد با حضور آقای «محمدی» مدیر مدیریت استانی و معاونین پژوهش مدارس , روز سه شنبه 16/2/1393 در مدیریت استانی یزد برگزار شد. در ابتدای این مراسم آقای محمدی مدیر مدیریت استانی در مورد اهمیت و جایگاه پژوهش در حوزه ها در عصر حاضر نکاتی را بیان کردند.
در ادامه خانم « نظیر» معاون پژوهش مدیریت استانی در مورد اهمیت کرسی آزاد اندیشی و توجه ویژه به انتخاب موضوع و اساتید موافق و مخالف , شرایط اعضای شورای علمی-پژوهشی مدارس , برگزاری دوره اساتید راهنما در آینده نزدیک, تهیه گزارش خبری فعالیت های پژوهشی مدارس جهت درج در نمای حوزه , …. نکاتی را بیان کردند.
در ادامه نیز از راه اندازی وبلاگ معاونین پژوهش در آینده نزدیک در سامانه کوثر بلاگ خبر داده و افزودند: درخواست وبلاگ به خانم عابدیان داده شد و ان شا ء الله به زودی صفحه ای مخصوص به معاونین پژوهش یزد داده می شود و با همکاری همه شما همکاران و استفاده بهینه تر از استعداد های پژوهشی طلاب , خواهیم توانست با قرار دادن اخبار و فعالیت های پژوهشی و مقالات علمی طلاب , زمینه را برای هرچه بهتر شدن پژوهش استان فراهم نماییم.
در پایان نیز با اهدای دو جلد کتاب » عیون اخبار الرضا"علیه السلام” » به معاونین پژوهش و 4 جلد کتاب « ره پویان پژوهش « جهت قراردان در کتابخانه حوزه , از زحمات این خواهران قدر دانی شد.



 نظر دهید »

اولین جلسه هم اندیشی مشاوران حوزه های علمیه خواهران استان یزد برگزار شد.

18 اردیبهشت 1393 توسط محمدی هنزئی

اولین جلسه هم اندیشی مشاوران حوزه های علمیه خواهران استان یزد برگزار شد.
اولین جلسه هم اندیشی مشاوران حوزه های علمیه خواهران استان یزد روز یک شنبه 14/2/1393 در مدیریت استانی یزد برگزار شد. در این مراسم که با حضور مشاورین مدارس خواهر استان برگزار شد , خانم طباطبایی سخنران این مراسم و یکی از برترین مشاوران استان مطالبی را در خصوص اهمیت مشاوره در زندگی فردی و روابط اجتماعی انسان ها ایراد نمودند و فرمودند: کسی که به مشاور مراجعه می کند , دیوانه نیست بلکه عاقلی است که از عقل دیگری استفاده می کند و خوشبختانه امروزه بر خلاف گذشته , فرهنگ مراجعه به مشاور در ببن مردم ما به نحو خوبی جا افتاده است .
در ادامه ایشان اصول مشاوره را در مواردی چون راز داری,رعایت اخلاق , عدم جدال چشمی , احترام متقابل و … بیان کردند و از مشاورین حوزه ها خواستند تا در اعمال این اصول نهایت دقت را بنمایند.
در پایان دو مورد از مصادیق مشاوره ارائه شد و هریک از مشاورین در خصوص نحوه مشاوره دادن به هریک از این مصادیق, نظراتی را بیان کردند و خانم طباطبایی نیز نکاتی را در خصوص مشاوره هریک از خانم ها بیان نمودند.



 نظر دهید »

مراسم بزرگداشت روز معلم از سوی مدیریت استانی حوزه های علمیه خواهران استان یزد برگزار شد

15 اردیبهشت 1393 توسط محمدی هنزئی

برگزاری مراسم بزرگداشت مقام زن و معلم در دفتر آیت الله ناصری امام جمعه محترم استان یزد..
مراسم بزرگداشت مقام زن و معلم در دفتر آیت الله ناصری امام جمعه محترم استان یزد در روز پنج شنبه 4/2/93 با حضور مدیر مدیریت استانی , اساتید و کادر مدارس علمیه خواهران استان یزد برگزار شد.
در ابتدای این مراسم هریک از مدیران مدارس علمیه خواهران دغدغه ها و مشکلات خود در مسائل مختلف اعم از : پذیرش طلاب ورودی , ارتقاء سطح اخلاقی طلاب با استفاده از اساتید اخلاق مجرب کشوری , بالا بردن سطح علمی و عمومی طلاب در زمینه مسائل سیاسی کشور و جهان مطرح کردند . و آقای محمدی مدیر مدیریت استانی به سوالات و در خواست های مدیران پاسخ هایی را ارائه کردند.
در ادامه این مراسم امام جمعه یزد آیت الله ناصری به اهمیت مساله فرهنگ از نگاه مقام معظم رهبری با توجه به شعار سال 1393 به ” اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی” افزودند : در مسائل فرهنگی وظیفه حوزه را در این زمینه این طور بیان کردند: در مسائل فرهنگی باید به صورت احساسی حرکت کرد و اساس حرکت هم این است که ما باید از همان جایی که دشمن شروع به انحراف جوانان کرده از همان جا شروع کنیم و سبک زندگی اسلامی را در همه عرصه های مختلف زندگی خود وارد نماییم.
ایشان راه رسیدن به این اهداف را اینطور بیان کردند: اول باید احساس وظیفه کنیم و بعد از آن مجهز کردن خودمان و بعد از آن گرم کردن کانون خانواده خود و تربیت فرزندان و احساس خطر نسبت به کاهش جمعیت و در مقابل افزایش جمعیت اهل سنت و توجه دادن مردم نسبت به سبک زندگی و ازدواج و تربیت جوانان و ورود به مدارس و ارتباط با دانش آموزان و … از جمله مظایف ما در این راه می باشد.

در پایان این مراسم با اهدای هدیه از زحمات اساتید خواهر و برادر استان در حوزه های علمیه خواهران استان یزد تقدیر به عمل آمد.


 نظر دهید »

بالاتر از علم چیست؟ امام هادی " علیه السلام " پاسخ می دهند....

14 اردیبهشت 1393 توسط محمدی هنزئی

خير من الخير فاعله, و اجمل من الجميل قائله, وارجح من العلم حامله, و شـر مـن الشـر جـالبه , و اهـول مـن الهول راكبه.
بهتر از نيكى , نيكوكار است و زيباتر از زيبايى گوينده آن است , و برتر از علـم, حـامل آن است , و بـدتـر از بـدى , عامل آن است و وحشنـاك تــر از وحشت آوردنده آن است.


 نظر دهید »

جزئیات اولین نشست زنان فرهیخته یزد

11 اردیبهشت 1393 توسط محمدی هنزئی


دکتر فخرالسادات خامسی گفت: وقتی جوان ما الفبای برخی چیزها را نمی داند روز به روز دورتر می شود و کاری مشکل تر از فرهنگ سازی نیست و تمام هم ما باید نهادینه کردن و اجرایی نمودن مصوبات باشد.

جزئیات اولین نشست زنان فرهیخته یزد/ خامسی:کاری مشکل تر از فرهنگ سازی نیست/فرهیختگان چه گفتند؟

به گزارش خبرنگار یزدبانو، اولین نشست تخصصی جمعیت زنان فرهیخته و فعال عرصه دینی استان یزد روز گذشته با حضور ۲۵ نفر از زنانی که به دعوت سازمان تبلیغات اسلامی استان یزد عضو این نشست شده اند در سالن جلسات تبلیغات اسلامی تشکیل شد.

مدیرکل امور زنان و خانواده استان یزد به عنوان یکی از اعضای جدید این نشست هفته بزرگداشت مقام زن را تبریک گفت و از مدیر کل تبلیغات اسلامی که ریاست این نشست را برعهده دارد خواست تا تا مقدمات آشنایی تمام فرهیختگان زن یزدی را برای شرکت دراین برنامه جهت فعالیت گسترده تر و اثرگذاری بیشتر فراهم سازند.

دکتر خامسی در مورد سختی کار فرهنگ سازی گفت : وقتی جوان ما الفبای برخی چیزها را نمی داند روز به روز دورتر می شود و کاری مشکل تر از فرهنگ سازی نیست و تمام هم ما باید نهادینه کردن و اجرایی نمودن مصوبات باشد.

وی با اشاره به ضعف این نشست ها اظهار داشت: معمولا در نشست هایی که برگزار می کنیم همه اش درد را می گوییم و می شنویم و یا از ندانسته ها می گوییم و این در حالی است که ما درمان را می خواهیم و بدنبال تبدیل ندانسته های خانواده ها به د انسته ها هستیم.

مدیرکل امور زنان و خانواده استان یزد با تأکید بر این مطلب که مباحث دینی را بروز رسانی کنیم اظهار داشت: اگر قرار باشد فقط با زبان خودمان با مردم حرف بزنیم جوابی نمی گیریم بلکه طبق زبان خودشان حرف بزنیم تا جذب شوند و باید پی درمان بود تا دردها.

خامسی افزود: با مردم فقط با زبان خودمان حرف بزنیم جوابی نمی گیریم بلکه طبق زبان خودشان حرف بزنیم تا جذب شوند.

وی با بیان این مطلب که در دین اسلام، مشاوره بالاترین کار است خاطر نشان کرد: با فراهم کردن مقدمات آشنایی اقشار صاحبنظر و فعال در این برنامه ها مؤثر تر و گسترده تر عمل کنیم.

مدیر کل امور بانوان استانداری با بیان این نکته که ما نیاز به راه کار عملی داریم تصریح کرد: باید نتیجه این جلسات راه کارهای مصوبی باشد که از طریق کارگروه خانواده و زنان بصورت همگانی در آید و اگر هدف خدمت است ارزش عمل از هر چیز بالاتر است..

خامسی افزود: اکثرجوانان ما نمی دانند و نمی دانند که نمی دانند و ما نباید اجازه دهیم که در جهل مرکب بمانند .

*زنان جمعیت فرهیختگان استان یزد چه دغدغه هایی دارند؟

صفحات: 1· 2

 نظر دهید »

چشمانی که به حضرت زینب هدیه شد

11 اردیبهشت 1393 توسط محمدی هنزئی

رزمنده ای که چند ماه قبل، در یگان های «مدافع حرمِ بانوی مقاومت» حضرت «زینب کبری (سلام الله علیها)» به نبرد با مزدوران «سعودی» و پیروان «اسلام آمریکایی» مشغول بود.

به گزارش یزدبانو به نقل از مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، تصویری که پیش رو دارید، یکی از رزمنده گان «مقاومت اسلامی لبنان» را به ثبت رسانده است. رزمنده ای که چند ماه قبل، در یگان های «مدافع حرمِ بانوی مقاومت»حضرت «زینب کبری (سلام الله علیها)» به نبرد با مزدوران «سعودی» و پیروان «اسلام آمریکایی»مشغول بود و در جریان این دفاع مقدس، از ناحیه دو چشم، به مقام شامخ جانبازی نائل شد.

 نظر دهید »

از امشب دعای ماه رجب را فراموش نکنید

10 اردیبهشت 1393 توسط محمدی هنزئی

 

 نظر دهید »

تعظیم ماه رجب

10 اردیبهشت 1393 توسط محمدی هنزئی

پیامبر” صلی الله علیه و آله  ” :
مَن عَظَّمَ شَهرَ رَجَبٍ فَقَد عَظَّمَ أمرَ اللّهِ ،ومَن عَظَّمَ أمرَ اللّهِ أدخَلَهُ جَنّاتِ النَّعيمِ. شعب الایمان ،ج3،ص374
هر كس ماه رجب را بزرگ بدارد، فرمان خدا را بزرگ داشته است و هر كه فرمان خدا را بزرگ بدارد ، خدا او را وارد بهشت هاى پُرنعمت مى كند.

 1 نظر

نمازگزاران یزدی تأیید یا تکذیب اخبار جشن کاخ سعد آباد را خواستار شدند+متن طومار و تصاویر

07 اردیبهشت 1393 توسط محمدی هنزئی

بیش از هزار نمازگزار یزدی در حاشیه برگزاری نماز جمعه این هفته یزد با امضای طوماری خطاب به سید محمد میرمحمدی استاندار یزد” تأیید” یا ” تکذیب” اخبار منتشر شده در رسانه ها در خصوص حواشی برگزاری جشن همسر رییس جمهور در کاخ سعد اباد را خواستار شدند.

نمازگزاران یزدی در حاشیه برگزاری نماز جمعه این هفته یزد با امضای طوماری خطاب به سید محمد میرمحمدی استاندار یزد” تأیید” یا ” تکذیب” اخبار منتشر شده در رسانه ها در خصوص حواشی برگزاری جشن همسر رییس جمهور در کاخ سعد آباد را خواستار شدند.

به گزارش خبرنگار یزدبانو، جمعه این هفته در حاشیه برگزاری نماز جمعه شهر یزد و در ورودی مسجد ملا اسماعیل،جمعی از مردم یزد در یک حرکت خودجوش ، ایستگاه جمع آوری امضای طوماری در خصوص برگزاری جشن همسر رییس جمهور برپا کردند.

صفحات: 1· 2· 3

 نظر دهید »

خانواده های میبدی یکشنبه ها از جلسات مشاوره رایگان برخوردار می شوند+ تصاویر

03 اردیبهشت 1393 توسط محمدی هنزئی

یک شنبه بازار روانشناسی هر هفته یک شنبه ها در کانون شهید رجایی برگزار می شود.

سخنران این مراسم دکتر فلاح عضو هیئت علمی دانشگاه و روانشناس برجسته استان است.

لازم به ذکر است این جلسه در سال جدید برای اولین بار است که تشکیل شده است. حضور مردم در این مراسم رایگان است و علاقه مندان به مباحث خانواده می توانند در این جلسات شرکت کنند.

گفتنی است یک شنبه بازار روانشناسی به همت اداره آموزش وپرورش میبد و بهزیستی میبد تشکیل شده است.


 نظر دهید »

ابرکویی ها بیش از 700 میلیون تومان زکات پرداخت کرده اند .

03 اردیبهشت 1393 توسط محمدی هنزئی

مدیر کمیته امداد امام خمینی(ره) شهرستان ابرکوه گفت: نیکوکاران ابرکوهی در سال گذشته بیش از 7 میلیارد و 620 میلیون ریال زکات پرداخت کردند.

به گزارش یزد بانو به نقل ازروابط عمومی کمیته امداد امام خمینی(ره)استان یزد، “حسن غلامپور” با بیان این مطلب افزود: با توجه به اینکه شهرستان ابرکوه در زمینه منابع آبی با بحران روبرو است، اما مودیان زکات هر سال نسبت به سال قبل در پرداخت فریضه الهی زکات جلودار هستند.

وی با اشاره به رشد ۴۱ درصدی زکات جمع‌آوری شده در سال ۹۲، گفت: در سال گذشته زکات دهندگان این شهرستان ۷ میلیارد و ۶۲۰ میلیون ریال زکات واجب و مستحبی به این نهاد پرداخت کردند.

مدیر کمیته امداد امام خمینی(ره) ابرکوه افزود: کشاورزان این میزان زکات را در ۲۲ منطقه در سطح محلات شهر ابرکوه و روستاهای فراغه‌، هروک‌، اسفند‌آباد‌، شهرآباد‌، شهرسب و صادق آباد‌، شمس آباد‌، احمد آباد و نصرت آباد پرداخت کردند.

غلامپور تصریح کرد: زکات جمع آوری شده در شهرستان علاوه بر اینکه صرف امور نیازمندان شده، بخشی از آن برای اجرای ۲۲ پروژه شامل ساخت خانه عالم‌، تکیه و حسینه و تعمیر مساجد هزینه شده است.

وی خاطر‌نشان کرد: برگزاری همایش و جلسات آموزشی ویژه عاملان‌، تبلیغات و فرهنگ‌سازی از طریق رسانه‌های گروهی و ارتباط جمعی، انجام تبلیغات در نمازهای جمعه و جماعات را از جمله برنامه‌های فرهنگ‌سازی پرداخت زکات در شهرستان ابرکوه بیان کرد.


 نظر دهید »

تکریم علماء ، تکریم خداست .

03 اردیبهشت 1393 توسط محمدی هنزئی


گرامیداشت عالمان

امام علی ” علیه السلام ” :
مَنْ وَقَّرَ عَالِماً فَقَدْ وَقَّرَ رَبَّهُ. عيون الحكم ، ص 439
هر کس عالمی را تکریم کند خداوند را گرامی داشته.


 نظر دهید »

چرا نماز مغرب3 رکعت است ولی نافله اش 4 رکعت است؟

01 اردیبهشت 1393 توسط محمدی هنزئی

از امام صادق علیه‏السلام سؤال شد كه: «لم صارت المغرب ثلاث ركعات و اربعا بعدها لیس فیها تقصیر فى حضر و لا سفر؟»
چرا نماز مغرب سه ركعت است و نافله‏اش چهار ركعت كه در سفر و حضر تقصیر در آن نیست؟ (1)
آن حضرت فرمود: «ان اللَّه عز و جل انزل على نبیه لكل صلاة ركعتین فى الحضر فاضاف الیها رسول‏اللَّه لكل صلاه ركعتین فى الحضر و قصر فیها فى السفر الا المغرب و الغداه فلما صلى المغرب بلغه مولد فاطمه علیهم‏السلام فاضاف الیها ركعه شكراللَّه عز و جل فلما ان ولد الحسن علیه‏السلام اضاف الیها ركعتین شكر اللَّه عز و جل فلما ان ولد الحسین علیه‏السلام اضاف الیها ركعتین شكر اللَّه عز و جل فقال للذكر مثل حظ الانثیین فتركها على حالها فى الحضر والسفر.» (2)
خداوند تبارك و تعالى همه‏ى نمازها را بر پیامبر به صورت دو ركعتى نازل كرد. رسول خدا (به امر پروردگار) به همه‏ى نمازها به جز نماز مغرب و نماز صبح دو ركعت اضافه نمودند؛ كه در حضر به صورت تمام و در سفر به طور قصر خوانده شوند.
هنگامى كه رسول خدا مشغول برپائى نماز مغرب بود. فاطمه علیهاالسلام به دنیا آمد رسول خدا به شكرانه‏ى این نعمت (و به امر پروردگار) یك ركعت به نماز مغرب اضافه فرمودند. پس چون حسن علیه‏السلام به دنیا آمد، دو ركعت دیگر (به عنوان نافله) به آن سه ركعت اضافه نمودند و زمانى كه حسین علیه‏السلام به دنیا آمد، به نافله‏ى مغرب دو ركعت دیگر اضافه فرموده و آن را شكرانه تولد آن حضرت قرار دادند.
1- نماز مسافر را كه از چهار ركعت به دو ركعت شكسته مى‏شود نماز قصر گفته و این عمل را تقصیر گویند.
http://www.askdin.com/thread12187.html

 نظر دهید »

ازدواج حضرت عبدالله و آمنه

30 فروردین 1393 توسط محمدی هنزئی

پیوند میان حضرت عبداللّه و حضرت آمنه که حاصل آن ولادت باشرف‌ترین و عزیزترین انسان هستی بود، مهمترین و بابرکت‌ترین ازدواج محسوب می‌شود. ثمره این ازدواج مبارک تنها یک فرزند و آن هم وجود مقدّس حضرت خاتم الانبیاء حضرت محمد(ص) بود.

روز نوزدهم جمادی‌الثانی سالروز ازدواج دو جواهر هستی یعنی حضرت آمنه و حضرت عبدالله (ع)است، که جا دارد به بهانه این روز معرفت و شناختمان را نسبت به این بزرگواران بالا ببریم.

حضرت عبدالله(ع) که بود؟

حضرت عبدالله (ع) پدر بزرگوار حضرت محمّد (ص) که در میان فرزندان عبدالمطلب (ع) امتیاز و محبوبیّت ویژه‌ای داشت. پاکی و صداقت، نور نبوّت و معنویت، اندامی جذّاب، سیمایی دلنشین، اخلاق نیکو و کمالات معنوی، شخصیت این جوان قریشی را محبوب دل‌ها، مورد تکریم تک تک مردم جزیرةالعرب و دوست داشتنی‌ترین چهره حجاز ساخته بود.

حضرت آمنه(س) کیست؟

آمنه (ع) دختر وهب، مادر رسول خدا (ص) نیز، فضائل اخلاقی و ویژگی‌های والای انسانی را از پدرش وهب بن عبدمناف و مادرش برّه به ارث برده بود.

دیدگاه فرزند درباره والدین مکرم خود

رسول اکرم حضرت محمّد (ص) بارها به مقام والا و جایگاه معنوی پدر و مادر خویش تأکید ورزیده و با افتخار تمام می‌فرمود: “پدر و مادرم، هیچگاه به آلودگی‌های ظاهری و معنوی دچار نگشتند و همواره خدای متعال مرا توسط پدران و مادران پاکیزه به نسل‌های بعدی منتقل می‌نمود تا اینکه توسط پدر و مادری پاک به دنیا آمدم".

در مورد ایمان قوی و توحید باوری پدر و مادر حضرت رسول خاتم (ص) روایات و اخبار فراوانی نقل شده است؛ و رسول اکرم (ص) در مورد پاکی، ایمان و اعتقاد راسخ پدر و مادرشان می‌فرمودند: “خداوند همواره مرا از صلب‌های پاک به رحم‌های پاک منتقل می‌ساخت تا اینکه به این دنیای شما آورد و هر گز به ناپاکی‌های جاهلیّت آلوده نشد".

صفحات: 1· 2· 3· 4

 نظر دهید »

روز ملی فناوری هسته ای امسال حال و هوای دیگری دارد

20 فروردین 1393 توسط محمدی هنزئی

20 فروردین، روز ملی فناوری هسته‌ای است. برخلاف سالهای گذشته، پیشرفت و نوآوری زیادی برای اعلام و جشن گرفتن وجود ندارد. بلکه بیشتر باید با یادآوری محدودیت‌های ایجاد شده، درباره 10 سال ایستادگی، مجاهدت و شهادت مردم ایران در راه هسته‌ای، قدری تأمل کنیم.
در سال 1386، روز 20 فروردین ماه به عنوان روز ملی فناوری هسته‌ای تصویب شد و از آن پس همه ساله در این روز، پیشرفت های برجسته کشور در عرصه هسته ای اعلام می شود و از دانشمندان هسته ای تقدیر می گردد. یادمان باشد که همین چندسال پیش بود که در این روز، دستیابی به دانش کامل هسته ای، تولید سانتریفیوژ از نسل های مختلف گرفته تا پیشرفته و افزایش تعداد آنها و همچنین ساخت تاسیسات جدید، جهان را در برابر عظمت علمی و عزم دانشمندان ایرانی مبهوت کرد.
اما امسال نه از پیشرفت کمی و کیفی در غنی سازی و نه سانتریفیوژها خبری هست و نه ابتکارات جدید در حوزه دانش و فناوری هسته ای. نه از تاسیسات جدید و نه از کم و کیف ذخایر اورانیوم غنی شده! پس قرار است چه چیزی را جشن بگیریم؟!

انعقاد توافقنامه ژنو برای برخی ها به مثابه نوشداروی برای دردهای اقتصادی کشور قلمداد شد و چرخیدن چرخ‌های اقتصادی در همان سطح مهم تلقی شد که چرخیدن چرخ های صنعت هسته ای. در این زمینه، 77 روز از اجرای توافقنامه مذکور می گذرد و طی این مدت، چند قسط از پول های بلوکه شده نفت ایران البته با تاخیر پس داده شده و اجازه‌هائی! از سوی امریکا و اتحادیه اروپا برای برگزاری فعالیت های ورزشی و خدمات هواپیمائی و بیمه ای و همچنین مراودات آموزشی دانشجویان هم داده شده است. اما هنوز هم چرخه اقتصادی کشور به درستی نمی چرخد.

تورم، بیکاری و معضلات اجتماعی رو به ازدیاد است و البته هر از چندگاهی، تقصیر و قصور در این زمینه به چیز یا کسی نسبت داده می‌شود. گاه به نحوه توزیع یارانه‌ها، گاه به این گروه و آن گروه، و گاه هم به این خط مشی و آن رویکرد! اما مهم اینست که اعتدال و تعامل نیز اثری نداشته و به هر حال، از چرخش و جریان عادی در عرصه اقتصاد چندان خبری نیست ولی چرخه صنعت هسته‌ای هم با همین وضع روبرو شده است؛ صنعتی که پیش از این پیشرو در پیرفت و نوآوری و جهاد علمی بود. پیش از این، حداقل صنعت هسته‌ای به پیشتازی در توسعه و پیشرفت ادامه می داد ولی مدتی است که دیگر پیشرفت در این صنعت نیز فروکش کرده است.


البته یک مقام صنعت هسته‌ای پیش از این گفته بود که قرار نیست در هر مناسبت هسته ای، پیشرفت و نوآوری اعلام شود. در این شرایط که روز ملی فناوری هسته‌ای امسال را در غیاب دانشمندانی هسته‌ای برگزار می‌کنیم که صنعت هسته‌ای امروز مدیون جانفشانی آنهاست، خواه دانشمندانی که به خیل شهدا پیوسته‌اند و خواه همکارانشان که دیگر درب صنایع و شرکت‌ های هسته‌ای به رویشان بسته شده است، بیش از شادی و جشنی که یادآور پیشرفت‌ها و نوآوری‌ها باشد، دلمان برای شهید شهریاری، احمدی روشن و دیگر همرزمانشان تنگ شده است.
20 فروردین امسال که دستمان خالی از ابداع و ابتکار جدید است، حال که به گردن سانترفیوژهای ناشی از جهاد این دانشمندان ، زنجیر و قفل انداخته شده است، حال که چرخه غنی سازی 20 درصد متوقف شده و ذخایر آن اکسید شده و می شود، فرصتی است که درباره دستاوردها پیشینیان و 10 سال ایستادگی مردم ایران مقابل ناملایمات‌های تحریم، مجاهدت‌ها و رشادت‌های فرزندان این مملکت تأملی داشته باشیم.



 1 نظر

تجمع طلاب و اساتید خواهر حوزه های علمیه خواهران استان یزد در اعتراض به بیانیه اتحادیه اروپا

20 فروردین 1393 توسط محمدی هنزئی

تجمع طلاب و اساتید خواهر حوزه های علمیه خواهران استان یزد

روز سه شنبه مورخ 1392/2/19 طلاب خواهر حوزه های علمیه شهرستان یزد به همراه اساتید خود در حوزه علمیه حضرت زینب ” سلام الله علیها ” یزد در ساعت 11:30 در اعتراض به قطعنامه مداخله‌جویانه و مغرضانه اتحادیه اروپا تجمع کردند.

آقای محمدی مدیر حوزه های علمیه خواهران استان یزد ، با اشاره به اینکه ملت ایران همیشه بیدار و در صحنه حاضر است فرمودند : با این تجمع ، فریاد اعتراض آمیزخویش به مواضع دشمنان و مغرضان را به گوش همه جهان می رسانیم و در صفحات تاریخ ثبت و ضبط می نماییم.

طلاب نیز با شعار ” مرگ بر آمریکا ” و ” مرگ بر اسرائیل ” و ” ما اهل کوفه نیستیم علی تنها بماند ” حمایت خود را از مواضع جمهوری اسلامی و مخالفت با دشمنان دین و کشور اعلام نمودند.

 نظر دهید »

پنجم جمادی الثانی ؛ در گذشت شاعر شهير جلال الدين محمد بلخي معروف به مولوي(672ق)

16 فروردین 1393 توسط محمدی هنزئی

آثار منظوم:«مثنوی معنوی»:مثنوی، مشهور به مثنوی معنوی (یا مثنوی مولوی)، نام کتاب شعری از مولوی جلال‌الدین محمد بلخی شاعر و صوفی پارسی‌گو است. این کتاب از 26000 بیت و 6 دفتر تشکیل شده و یکی از برترین کتاب‌های ادبیات عرفانی کهن فارسی و حکمت فارسی پس از اسلام است. این کتاب در قالب شعری مثنوی سروده شده‌است؛ که در واقع عنوان کتاب نیز می‌باشد. اگر چه قبل از مولوی، شاعران دیگری مانند سنائی و عطار هم از قالب شعری مثنوی استفاده کرده بودند ولی مثنوی مولوی از سطح ادبی بالاتر برخوردار است. در این کتاب 424 داستان پی‌درپی به شیوه تمثیل داستان سختی‌های انسان در راه رسیدن به خدا را بیان می‌کند. بیت نخست دفتر اول مثنوی معنوی به نی‌نامه شهرت دارد و چکیده‌ای از مفهوم 6 دفتر است. این کتاب به درخواست شاگرد مولوی، حسام‌الدین حسن چلبی، در سالهای 662 تا 672 هجری/1260 میلادی تالیف شد. عنوان کتاب، مثنوی، در واقع نوعی از ساختار شعری است که در این کتاب استفاده می‌شود.مولوی در این کتاب مجموعه‌ای از اندیشه‌های فرهنگ اسلامی را گرد آورده‌است.

«دیوان شمس»:دیوان شمس یا دیوان کبیر، دیوان مولانا جلال‌الدین محمد بلخی شامل غزل‌ها، رباعی‌ها و ترجیع‌‌های اوست. دیوان شمس در عُرف خاندان مولانا و سلسله مولویه در روزگاران پس از مولانا با عنوان دیوان کبیر شناخته می‌شده است. گویا آنچه در تداول مولویان جریان داشته است همان دیوان یا غزلیات بوده است و بعدها عنوان دیوان کبیر را بر آن اطلاق کرده‌اند. همچنین عنوان دیوان شمس یا کلیات شمس نیز از عنوان‌هایی است که در دوره‌های بعد بدان داده شده است، به اعتبار این که بخش اعظم این غزل‌ها را مولانا خطاب به شمس‌الدین تبریزی سروده است.

«رباعیات»:رباعیات مولانا بخشی از دیوان اوست. این قسمت از آثار مولانا در مطبعه اختر (اسلامبول) به سال 1312 هجری قمری به طبع رسیده و متضمن 1659 رباعی یا 3318 بیت است که بعضی از آنها به شهادت قرائن از آن مولاناست و درباره قسمتی هم تردید قوی حاصل است و معلوم نیست که انتساب به وی درست باشد.
آثار منثور:
«فیه ما فیه»
:فیهِ ما فیهِ (که مقالات مولانا نیز نامیده شده) کتابی است به نثر فارسی و موضوع آن نقد و تفسیر عرفانی است، و شامل یادداشت‌هایی است که در طول سی سال از سخنان مولانا در مجالس فراهم آمده‌است. این سخنان توسط مریدان مولانا نوشته می‌شده است. نثر این کتاب ساده و روان است و درون‌مایه‌ای از مطالب عرفانی دینی واخلاقی دارد.کتاب فیه مافیه اولین بار با تصحیح انتقادی بدیع‌الزمان فروزانفر در سال 1335 شمسی در تهران منتشر شد.فیه مافیه، کتابی است که تدوین آن بعد از وفات مولوی (672 ق.) انجام گرفته و طبعا ً نامی هم که بر آن نهاده شده است از مولوی نیست. از همین رو در نسخ قدیم گاه آن را الاسرار الجلالیه و گاه فیه مافیه خوانده‌اند. در ظهریه برخی از نسخه‌های خطی ابیاتی نوشته‌اند که در آنها فیه مافیه به کار رفته است.

«مجالس سبعه»:مجالس سبعه (به معنی «هفت خطابه»)، یکی از آثار منثور مولانا، و مجموعه مواعظ و مجالس مولانا یعنی سخنانی است که به وجه اندرز و به ‌طریق تذکیر بر سر منبر بیان کرده است. مولوی در مجالس سبعه به شیوه خطیبان عمل کرده، در آغاز کلام، آیه‌ای از قرآن را آورده و سپس ضمن شرح و تفسیر آن آیه، حدیثی از رسول اکرم(ص) را بیان کرده و آن را با شعر و قصه پرورانده است. شباهت چشم‌گیری که بین اسلوب مثنوی با شیوه بیان مجالس سبعه هست، نشانه بارزی از وجود عناصر بلاغت منبری در مثنوی مولاناست.
«مکتوبات»
: «مکتوبات»مکتوبات (یا مکاتیب)، نام مجموعه نامه‌های صد و پنجاه‌گانه‌ای است که از مولانا جلال‌الدین محمد بلخی (مولوی) به یادگار مانده است. از سه اثر منثور مولوی، مکتوبات را نباید چون دیگر آثار او تلقی کرد، هر چند در آن کتاب هم گهگاه مولانا در حال و هوای دیوان کبیر و مثنوی پرواز کرده است، از جمله در نامه صد و سی‌ام که به حسام‌الدین چلبی نوشته است، اما محتوای بسیاری از نامه‌ها دنیوی است و توصیه‌هایی به این امیر و آن وزیر که کار این و آن را روبه‌راه کنند و در رفع دشواری و اصلاح امور مردم غفلت نکنند. این نامه‌ها در زمان‌های مختلف و با نیات مختلف تقریر شده است.شمار نامه‌های مولوی اگر هم بیش از اینها باشد تاکنون به دست نیامده است. اما همین‌ها هم بس است تا ما را با شیوه نثر او آشنا سازد. از این نامه‌ها جز سه تا که از طرف او نوشته شده و یکی دو تا که املاء وی است، بقیه به خط خود اوست و وقتی که آنها را می‌خوانیم می‌توانیم یقین بدانیم که قلم ادیبانه خود مولانا آنها را نگاشته و دخل و تصرفی در آن نشده است. نامه‌های مولانا، گرچه از آیات قران و حدیث و شعر و برخی نکته‌های عارفانه خالی نیست، بیشتر حال و احوال یاران و بستگان و درویشان او را نمایش می‌دهد و از نظر تحقیق در تاریخ سلجوقیان و شناخت روحیات مولانا از جهت مناسبات او با مردمی که در ایجاد فضای زندگی او نقش داشتند - از حکومتیان و غیر آنان - ارزشمند است.





 نظر دهید »

روی سنگ قبرم چه بنویسم؟

27 اسفند 1392 توسط محمدی هنزئی

سلطان محمود غزنوی برای خود قبری ساخت، تا زمانی که مرد آنجا دفنش کنند. وقتی می‌خواست روی سنگ قبرش آیه‌‌ای از قرآن را بنویسد، از نوکرش پرسید: «چه آیه‌ای را بنویسم بهتر است؟»

نوکر جواب داد: این آیه از قرآن را بنویس: «هذه جهنم التی کنتم توعدون؛ این جهنمی است که همواره وعده‌اش به شما داده می‌شد!»

 نظر دهید »

27 اسفند ماه در آئینه تاریخ

27 اسفند 1392 توسط محمدی هنزئی


27 اسفند 1380

آیت ‏اللَّه محمدمظفری قزوینی عالم بزرگ و صاحب اثرهای یضاح الحجه فی شرح العروة، پرسش‏ها و پاسخ‏ها، اسلام و فلسفه احکام و طبقات رجال در 76 سالگی درگذشت.

27اسفند 1332

دومین دوره ی مجلس سنا به ریاست سید حسن تقی زاده آغاز شد و این دوره تا 25 اسفند 1338 به کار خویش ادامه داد.

27 اسفند 1332

هجدهمین دوره مجلس شورای ملی آغاز به کار کرد و تا 26 فروردین 1335 به فعالیت خود ادامه داد.

27 اسفند 1236

بهره ‏برداری از تلگراف در ایران آغاز شد. این خبر در شماره 372 روزنامه وقایع اتفاقیه با عنوان موفقیت آمیز بودن رویداد سیم کشی تلگراف در مدرسه دارالفنون اعلام شد.

 نظر دهید »

اشخاصى كه پول براى فرزندان پس‌انداز مى‌كنند و هدف آنها فرار از خمس نيست

25 اسفند 1392 توسط محمدی هنزئی

پیوند: http://www.leader.ir

اشخاصى كه پول براى فرزندان پس‌انداز مى‌كنند و هدف آنها فرار از خمس نيست؛

س1: اگر فرزندان آنها بالغ نباشند چون پدر حق وكالت و اجازه دخل و تصرف دارد، آيا به اين پول خمس تعلق مى‌گيرد يا خير؟س2: اگر به علت نياز زندگى از پول پس‌انداز فرزندان استفاده شود و مجدداً جايگزين شود، آيا به پول اوليه، خمس تعلق مى‌گيرد يا خير؟
اگر واقعاً به آنها هبه كنند و مناسب شأن هبه كننده باشد، خمس ندارد ولى دخل و تصرف در آن منوط به رعايت مصلحت طفل است اما اگر هبه نشده است و صِرْف اين که پس‌انداز به نام آنهاست خمس دارد.

پايگاه اطلاع رساني مقام معظم رهبري به آدرس:
http://www.leader.ir


 نظر دهید »
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

مديريت استان يزد

مديريت استان يزد

تدبر در قران

حديث

لینکستان

  • خانه
  • آرشیوها
  • موضوعات
  • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
  • تماس