ملاکهای ریاست جمهوری از دیدگاه مقام معظم رهبری
۷ محور و ۵۰ شاخص برای انتخاب اصلح مطابق اندیشههای رهبر معظم انقلاب:
الف- اعتقادات و مبانی فکر
۱- نگاه به غرب و نوع مواجهه نظام اسلامی و نظام سلطه
۲- اعتقاد به ولایت فقیه و ولایتمداری
۳- میزان اعتقاد به اصول و آرمانهای انقلاب؛
الف) استکبارستیزی ب) دفاع از مظلوم «کمک همه جانبه به مردم فلسطین و حمایت کامل از آنان واجب کفائی بر همه مسلمانان است.» ج) عدالت اجتماعی «عدالت تندروی نیست، حقگرایی است، توجه به حقوق آحاد و مردم است، جلوگیری از ویژهخواری است، جلوگیری از تجاوز و تعدی به حقوق مظلومان است.»
د) کرامت انسانی «در نحوه اداره کشور و ارتباط با انسانها عزت ملی به این است که تک تک انسانها در یک جامعه مورد احترام قرار بگیرند.» ه) استقلال «استقلال این است که یک ملت به هویت خود و به عزت خود معتقد و براى او اهمیت قائل باشد، براى حفظ او تلاش و کار کند و در مقابل متعرضین و مستهزئین، شرمنده اظهارات و جایگاه خود نباشد.» و) آزادی
4- بیداری اسلامی و صدور انقلاب اسلامی« شعار اصولی انقلاب اسلامی در جهان، گرسنگان و مستضعفان بوده و ترسیمکننده سیاست واقعی عدم تعهد کشورهای اسلامی و کشورهایی است که در آیندهای نزدیک و به یاری خدا، اسلام را به عنوان تنها مکتب نجاتبخش بشریت میپذیرند و ذرهای هم از این سیاست عدول نخواهند کرد.»(صحیفه امام، ج ۲۰، ص ۳۱۱) ۵- الگوی اسلامی - ایرانی پیشرفت «طراحی الگوی ایران- اسلامی پیشرفت در واقع ارائه محصول انقلاب اسلامی و طراحی تمدن جدید و پیشرفته در همه عرصهها بر مبنای تفکر و اندیشه اسلام است» ۶- پیشرفت و عدالت توأمان« برای دههی چهارم دو شاخص عمده وجود دارد که باید این دو را حتماً به دست بیاوریم: یکی پیشرفت است، یکی عدالت. 7- جایگاه روحانیت و مرجعیت «نصیحت علماى دینى را قدر بدانید، مغتنم بشمارید. گاهى علماى دین، بزرگان دین، مراجع حتى، نصایحى میکنند، درباره مسائلى توصیههائى میکنند؛ این را مغتنم بشمرید؛ اینها را حمل بر محبت و علاقهمندى بکنید.». 8- جایگاه مردم و ولی نعمتان « شاید هیچ عبادتى بالاتر از عبادتِ مسئولى نیست که به خاطر تلاش و خدمت به مردم، از راحت و آسایش و امنیتِ خود صرفنظر مىکند. »
9- کارآمدی حکومت دینی و پیاده کردن اسلام حداکثری و اسلام فقاهتی «حاکم اسلامى در قبال مسائل مهم جامعه، در مقابل فقر مردم، در مقابل تبعیض و شکافهاى اجتماعى، در مقابل اخلاق و معنویت مردم، در قبال حفظ استقلال کشور و حفظ آزادى مردم - در آن حدودى که اسلام مقرر کرده است - مسئول است . اگر مردم این کارآمدى را در مسئولان کشور مشاهده کنند، اعتقادشان به آنها و به نظام اسلامى و اسلام روزبهروز بیشتر خواهد شد»
۱۰- تمدن اسلامی . پنج مرحله توسط مقام معظم رهبری برای شکل گیری تمدن اسلامی اعلام شده است:1) انقلاب اسلامی2) نظام اسلامی3) دولت اسلامی 4)جامعه اسلامی5) تمدن اسلامی , به فرموده مقام معظم رهبری ما هم اکنون در مرحله دولت اسلامی هستیم.